Άλλοι δύο νεκροί λύκοι σε τροχαία ατυχήματα

Δύο ακόμη τροχαία ατυχήματα με θύματα ισάριθμους λύκους σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα λίγων ημερών! Συνολικά οι νεκροί λύκοι από ατύχημα μέσα στο 2012 ανέρχονται πλέον σε τρεις! Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στον περιφερειακό της Έδεσσας και το δεύτερο στη Χωριστή Δράμας. Συγκεκριμένα το Σάββατο 18 Μαρτίου άνθρωποι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ εντόπισαν νεκρό αρσενικό λύκο περίπου 6-7 χρονών. Δίπλα στο σημείο υπήρχε σημάδι στο οδόστρωμα από φρενάρισμα γεγονός που μαρτυράει ότι ο λύκος πιθανότατα σκοτώθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Το ατύχημα είχε σημειωθεί 4-5 μέρες νωρίτερα, ίσως και περισσότερο, καθώς το άτυχο ζώο ήταν σε σχετικά προχωρημένη σήψη!

Το άλλο ατύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Χωριστής Δράμας. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ειδοποιήθηκε από πολίτη και περισυνέλεξε νεκρό νεαρό ενήλικα αρσενικό λύκο. Ο λύκος μεταφέρθηκε στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ και εξετάστηκε από την επιστημονική συνεργάτιδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, Νατάσα Κομνηνού, η οποία και διέγνωσε πολλαπλά κατάγματα πιθανότατα από τροχαίο ατύχημα.

Λόγω της προχωρημένης σήψης στην οποία βρισκόταν τα δύο ζώα δεν έγινε νεκροψία, ωστόσο έγινε συλλογή του απαραίτητου γενετικού δείγματος το οποίο θα βοηθήσει στην ταυτοποίηση και καταχώρηση του ζώου στο Εθνικό Μητρώο Λύκου που διατηρεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ προτείνει στην Πολιτεία τη λήψη των ενδεδειγμένων προστατευτικών μέτρων για την ασφάλεια των οδηγών και της άγριας πανίδας στους μεγάλους οδικούς άξονες και πιέζει για την υλοποίηση και εφαρμογή τους. Παρακαλούμε τους πολίτες-οδηγούς διερχόμενους τις επαρχιακές οδικές οδούς ημιορεινών και δασικών περιοχών να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να διατηρήσουμε το πιο σπάνιο και πολύτιμο κομμάτι της φύσης, την άγρια ζωή.

This entry was posted in Λύκος and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s