Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Μετά από πρόσκληση του 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, η παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ υλοποίησε σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα τμήματα των Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων με θέμα το σχεδιασμό προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αλλά τη δημιουργία εικαστικών κατασκευών από ανακυκλώσιμα και φυσικά υλικά με θέμα το φυσικό περιβάλλον και την άγρια ζωή.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση οι μαθήτριες παρακολούθησαν εισήγηση για τις παιδαγωγικές αρχές και μεθόδους βάσει των οποίων σχεδιάζονται τα ολιστικά και καινοτόμα προγράμματα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Στη δεύτερη φάση ειδικευμένη εικαστικός-παιδαγωγός παρουσίασε κατασκευές και παιχνίδια που μπορούν να φτιάξουν τα παιδιά από φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και τους τρόπους που συνδέονται οι κατασκευές αυτές με την εμπέδωση της επιστημονικής γνώσης, τη βιωματική μάθηση για την άγρια ζωή (μέσα από τα ίδια τα υλικά), τη δημιουργική έκφραση των παιδιών και την ψυχαγωγία μέσα στο σχολείο.

Από την αξιολόγηση του σεμιναρίου προέκυψε ότι αυτό απέβη πολύ εποικοδομητικό για τις μαθήτριες.

Ευχαριστούμε θερμά το σχολείο για τη φιλοξενία και ιδιαιτέρως τον εκπαιδευτικό Δ. Γεωργούλα για την πρωτοβουλία.

Για σχολεία ή ΙΕΚ που επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποιο αντίστοιχο σεμινάριο, επικοινωνήστε: Χαρούλα Κρομυάδου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, hkromiadou@arcturos.gr, 2310555920.

Advertisement
This entry was posted in Περιβαλλοντική εκπαίδευση. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s