Αναδάσωση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και του Ομίλου Μασούτη στο Τριάδι

Αναδάσωση σε περιοχή βορειοανατολικά του Τριαδίου, στο Δήμο Θέρμης του Νομού Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε στις 23 και 24 Φεβρουαρίου ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε συνεργασία με τον Όμιλο Μασούτη. Σκοπός της αναδάσωσης αυτής ήταν η προστασία της περιοχής από τις πλημμύρες και τα άλλα χειμαρρικά φαινόμενα, η αισθητική και οικολογική αναβάθμιση του τοπίου, η μελλοντική δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για δασική αναψυχή και τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων της περιοχής παρέχοντάς τους πράσινο περιβάλλον με καθαρό οξυγόνο.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε συνεργασία με τον Όμιλο Μασούτη, στοχεύοντας να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή προχώρησαν στη φύτευση 360 δέντρων, καθώς σήμερα υπάρχει μόνο διάσπαρτη βλάστηση πουρναριού. Η δημιουργία δάσους στην περιοχή κρίνεται απαραίτητη, κυρίως λόγω της επέκτασης του οικισμού του Τριαδίου, αλλά και για την προστασία της περιοχής λόγω της υποβάθμισης που προκάλεσε η υπερβόσκηση μέχρι σήμερα. Στην αναδάσωση συμμετείχε ο Απόστολος Φυλακτός, Διευθυντής Μάρκετινγκ  καθώς και εργαζόμενοι του Ομίλου Μασούτη.

Τα είδη που φυτεύθηκαν είναι καλά προσαρμοσμένα στις οικολογικές συνθήκες της περιοχής. Ενδεικτικά αναφέρονται τα κωνοφόρα είδη όπως: η τραχεία πεύκη, η κουκουναριά, το κυπαρίσσι αλλά και πλατύφυλλα είδη όπως: η μουριά, η αγριαχλαδιά, κορομηλιά κ.ά. Η περιοχή έχει ήδη περιφραχθεί για να προστατευθούν τα φυτά που θα φυτευτούν από τη βόσκηση, ενώ σε κοντινή απόσταση από την περιοχή υπάρχει δεξαμενή νερού η οποία θα διευκολύνει το πότισμα των φυτών κατά την ξηροθερμική περίοδο. Το ειδικευμένο συνεργείο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα φροντίζει την αναδασωτέα περιοχή για τα επόμενα τρία χρόνια.

This entry was posted in Περιβάλλον and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s