About

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992, για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος, με δράσεις έρευνας πεδίου, επιστημονικής μελέτης, ευαισθητοποίησης κοινού, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και εθελοντισμού για την προστασία της άγριας ζωής, την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της αειφορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση των Προστατευόμενων Περιοχών και την παροχή ειδικής τεχνογνωσίας για τις επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υλοποιεί εθνικά και διασυνοριακά προγράμματα για την προστασία των ορεινών οικοσυστημάτων με έμφαση στα μεγάλα θηλαστικά.

 www.arcturos.gr

24 Responses to About

  1. Ο/Η ΚΟΥΡΑΚΗ ΑΡΓΥΡΩ λέει:

    Με την πεποίθηση ότι η άγρια ζωή είναι κομμάτι της ζωής μας υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της προστασίας και διατήρησης της άγριας ζωής στο φυσικό της βιότοπο, ενάντια σε οποιαδήποτε ανθρώπινη συμπεριφορά εκμετάλλευσης των άγριων ζώων και αντιπροτείνουμε το καθεστώς διαβίωσης σε ημιελεύθερο περιβάλλον για άγρια ζώα που δεν μπορούν να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο διαβίωσης.

  2. Ο/Η Μαρια Σακελλαρη λέει:

    Να σταματήσουν τα ζώα να γίνονται αντικείμενο εκκμετάλευσης των ανθρώπων στο τσίρκο.

  3. Ο/Η Panagiotis Reppas λέει:

    aparadekto na ipoferoun ta zoa. efhomai na stamatisei sintoma.

  4. Ο/Η ΜΟΣΧΟΒΙΤΟΥ ΜΑΡΙΑ λέει:

    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΖΩΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ! ΑΝΤΙ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΙΜΑ ΠΑΡΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΤΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ! ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΤΣΙΡΚΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ! ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ!

    • Ο/Η Eλενη Κοκαλοπουλου λέει:

      Εχετε απολιτο δικιο!!
      Εμεις εδωπερα λεμε αυτα που λεμε ομως αυτοι εξω μας ακουνε?

  5. Ο/Η antreas constantinou λέει:

    ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΑ,ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΖΩΑ ΣΤΑ ΤΣΙΡΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠ’ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ.ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΣΚΩΤΟΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΟΦΕΛΟΣ.ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ.

    ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΖΩΑ

  6. Ο/Η christopher michaelides λέει:

    ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΙΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ.ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ π.χ ΣΤΟ ΤΣΙΡΚΟ,ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ,ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΟΥΝΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΤΛ.ΤΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΜΕ ΖΩΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΟΣΤΥΡΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ.

  7. Ο/Η ΕΛΛΗ ΠΡΟΥΣΑΕΩΣ λέει:

    ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΔΕΙΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ.ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΘΗ ΝΟΜΟΣ.

  8. Ο/Η παπαγγελή κατερίνα λέει:

    οταν ήμουν μικρή δε μου άρεσε καθόλου να πηγαίνω σε τσίρκο, ένιωθα διάχυτη στον αέρα μια δυστυχία μια κακομοιριά. Τα πρόσωπα των ανθρώπων που δούλευαν πισω απ’τη σκηνή σκυθρωπά, οι κινήσεις των ζωων αφύσικα νωχελικές…
    κανένας δε φαινόταν χαρούμενος

  9. Ο/Η Christina Tsirli λέει:

    pote den imoun thetiki apenanti sto tsirko otan katalava kai ti travane ta zoa akomi perissotero

  10. Ο/Η Κοσμίδου Χριστίνα λέει:

    Είναι αστείο να έχειs κατοικίδιο στο σπίτι κ να πηγαίνειs με το παιδί σου στο τσίρκο. Είναι αστείο να καθαρίζειs το σπίτι σου κ να μολύνειs τη φύση. Είναι αστείο να μιλάs για ανθρωπιά κ να καταπατάs κάθε ανθρώπινο κ μη, δικαίωμα. Είναι τελικά αστεία τα παραπάνω, είναι άγνοια ή τελικά είναι αδιαφορία και κακία; Αναρωτιέμαι…

  11. Ο/Η Θένια Κουρέλη λέει:

    Πριν αρκετό καιρό είδα άνθρωπο της τηλεόρασης να φοράει γούνα από αλεπού και όταν τη ρώτησαν γιατί τη φοράει, είπε γεμάτη χαρά για το έξυπνο χιούμορ της, πως αγαπάει τόσο τα ζώα, που θέλει ένα μόνιμο πάνω της. Τα σχόλια δικά σας.
    Γνωρίζω φιλόζωους που αγοράζουν γούνινους γιακάδες. Σου λέει, μικρό κομματάκι είναι, τι πειράζει! Δεν έχουν ιδέα πραγματικά για τη διαδικασία που πραγματοποιείται πριν αφαιρέσουν τη γούνα από το ζώο.

  12. Ο/Η Zahariadou Kali λέει:

    stamatisa 90% na trww kreas oxi gia thema swsthis mono diatrofis alla enas prosopikos mou agwnas enandia sthn alogisti sfagi twn zwwn. arnoume na faw kinigi ola afta ta xronia kai ime pirifani pou katorthono na to tirw! enas akomi agwnas prosopikos pou dokomazetai sinixeia!Kalw osoys agapoun ta zwa na prospathisoun kai afti Tha xaro na akousw idees pou tha me voithisoun na ginw kaliteri

  13. Ο/Η Έλενα Ανθή λέει:

    Η πραγματική ηθική δοκιμασία της ανθρωπότητας είναι οι σχέσεις με αυτούς που βρίσκονται στο έλεός μας: τα ζώα. Δίνω φωνή κι εγώ με την υπογραφή μου να σταματήσει η εκμετάλλευσή τους.

  14. Ο/Η SPYROS λέει:

    ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΤΟ ΟΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙΣ

    ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 16.30
    ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΜΑΣΣΙΜΟ.

    ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ, 500ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΙΡΗΝΗ(ΟΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ,ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΞΙΑ -ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΙ ΕΔΩ- ) ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΕΝΙΣ ΤΟΥ Ο.Α.Κ.Α.

  15. Ο/Η Akhs λέει:

    Auto prepei na stamatisei!!!Den exei kaneis to dikaioma na aferei esti adika th zwh enos zwou gia opoiodipote zwo ths ghs!!!

    KANTE COPY PASTE KAI DEITE!!!EGW DEN ANTE3A NA TO W OLO ALLA KAPOIOS PREPEI NA KANEI KATI SXETIKA…:

    http:///feat/ChineseFurFarms/www.furisdead.com

  16. Ο/Η Ασπα Κανδυλη λέει:

    Πώς μπορεί καποιος να δουλέψει εθελοντικά για τον Αρκτούρο;
    Είχα πάει στο Νυμφαίο πριν από 2 εβδομάδες.Μάθαμε καποια πράγματα για τις αρκούδες..και θα ήθελα να φιερώσω λίγο απο το χρόνο μου ωστε να δουλέψω εθελοντικά!
    Θα μου προτινατε κάτι;

    • Ο/Η ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ λέει:

      Αν απαγορευτουν τα τσιρκα με ζωα στην Ελλαδα,θα γινει ενα πολυ μεγαλο βημα.Ομως τα τσιρκα με ζωα δεν θα πτωοιθουν απο αυτη την ενεργεια γιατι απλα η ελλαδα θα βγει απο τη λιστα επισκεψιμοτητας αυτων των τσιρκων.Αμα συμβει αυτο θα ειναι κατι πρωτοπωρο για την ελλαδα.Το θεμα ειναι ομως να γινει μια παγκοσμια κινητοποιηση.Τα περισοτερα τσιρκα δρουν στην ευρωπη.Για αυτον το λογο πρεπει να γινει μια πανευρωπαικη αλλα και παγκοσμια κινητοποιηση.Ο αρκτουρος θα μπορουσε να συνεργαστει και με αλλες φιλοζωικες και μη φιλοζωικες οργανωσεις που με τις οποιες θα μπορουσε αυτη η κινητοποιση να παρει ακομα μεγαλυτερες διαστασεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! καποιεσ απο αυτες ειναι :www.rspca-org.au
      http://www.greenpeace.gr ή http://www.greenpeace.com
      με τον αρχέλων και με ακομα πολλες αλλες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  17. Ο/Η Μουτσης παναγ. λέει:

    mporite na stamatisetai na moy erxontai sto email moy aytoi poy ypografoyn gia ta zwa toy tsirkoy???????otan ypograpsa isws kati patisa kai moy erxontai kathe mera ….

  18. Ο/Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ λέει:

    mporite na stamatisetai na moy erxontai sto email moy aytoi poy ypografoyn gia ta zwa toy tsirkoy????

  19. Ο/Η ΦΟΙΒΗ λέει:

    λοπον εγω θα ηθελα πολλα να πω επι του θεματος κι αν ανοιξω το στομα μου,δε θα τους ξεπλενει ουτε ο νιαγαρας.μενω στην ΕΥΚΑΡΠΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΣΙΡΚΩΝ,ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΧΩΡΟ,ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ! ΤΑ ΤΣΙΡΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑ ΕΤΗ ΕΡΧΟΝΤΑΝ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙΑ ΥΠΟ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ!!!Κ ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΠ’ΟΛΑ?ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΤΣΙΡΚΟ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ,ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ ΟΛΑ Τ’ΑΔΕΣΠΟΤΑ! ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΤΣΙΡΚΩΝ,ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΑΖΕΥΑΝ ΚΡΥΦΑ Τ’ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΝΑΤΩΝΑΝ,ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΩΣ ΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ!

  20. Ο/Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΡΛΗ λέει:

    ΓΙΑ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ. ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. ΤΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΣΙΡΚΑ??? Ο ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΠΩΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ? ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ!! ΕΛΕΟΣ!

  21. Ο/Η ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΡΟΥΤΣΟΣ λέει:

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΖΩΑ

Σχολιάστε