Οι κτηνοτρόφοι στηρίζουν το Πρόγραμμα Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης του Ελληνικού Ποιμενικού

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το Πρόγραμμα Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης του Ελληνικού Ποιμενικού εξελίσσεται δυναμικά, καθώς μέσα στο έτος 2014 πραγματοποιήθηκαν 110 παραχωρήσεις κουταβιών σε κτηνοτρόφους περιοχών εξάπλωσης αρκούδας και λύκου. Πέρα από τις γέννες που πραγματοποιούνται στο κέντρο αναπαραγωγής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, τα κουτάβια που διατίθενται προέρχονται και από γέννες που πραγματοποιούν υπο την εποπτεία του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, με σκυλιά που έχουν διατεθεί σε κτηνοτρόφους στο παρελθόν.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους κτηνοτρόφους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ως τώρα, για την συνέπεια που δείχνουν στην τήρηση των όρων συνεργασίας, για την φροντίδα που δείχνουν στα σκυλιά που τους διατίθενται και για το πάθος τους να βοηθήσουν στη διάσωση αυτής της πανάρχαιας φυλής. Ιδιαίτερα δε ευχαριστούμε τους κτηνοτρόφους που μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια συνεργασίας έχουν στηρίξει το πρόγραμμα με επιστροφές κουταβιών, ελεγχόμενες συζεύξεις και άριστες συνθήκες διαβίωσης για τα ζώα.

Ανάμεσά τους, είναι ο Στέργιος Τσιμνιόπουλος, από τα Γρεβενά, πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Γρεβενών που έχει παραλάβει από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ δυο σκυλιά. Μέσα στην τελευταία διετία έχει επιστρέψει στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ 34 κουτάβια Ε.Π για να διατεθούν και πάλι σε κτηνοτρόφους. Ο Παντελής Χαλίδης, κάτοικος νομού Φλώρινας, έχει παραλάβει ένα θηλυκό σκυλί από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, ως μέτρο πρόλυψης για τις ζημιές που προκαλούσαν συστηματικά οι αρκούδες στον στάβλο του. Από απογόνους αυτού του σκύλου έχει παραδώσει στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ 21 κουτάβια τα τελευταία 2 χρόνια. Ο Χρήστος Τσέρνιος, από τη Δράμα, πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Κάτω Νευροκοπιου, έχει παραλάβει ως σήμερα 5 Ελληνικούς Ποιμενικούς Σκύλους από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Τα σκυλιά βρίσκονται σε άριστες συνθήκες διαβίωσης και από γέννες αυτών έχει παραδώσει στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ 12 κουτάβια. Μεταξύ αυτών βέβαια, πολλοί ακόμα κτηνοτρόφοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι στηρίζοντας το πρόγραμμα και διατηρώντας ζωντανή τη φυλή του Ελληνικού Ποιμενικού.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ τους ευχαριστεί όλους!

This entry was posted in Ελληνικός Ποιμενικός. Bookmark the permalink.

1 Response to Οι κτηνοτρόφοι στηρίζουν το Πρόγραμμα Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης του Ελληνικού Ποιμενικού

  1. Ο/Η Φιλιππος Φερεντινος λέει:

    μπορειται να στειλετε ελληνικο ποιμενικο στην αμερικη?
    φτιαχνω φαρμα με ζωα και θα ηθελα το δικο μας τσοπανοσκυλο για φυλαξη….
    απαντηστε μου παρακαλω για ξερω….σας ευχαριστω

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s