Παρουσίαση του LIFE+ ΚΑΛΧΑΣ

Στη συνέχεια του προγράμματος LIFE+ Περιβαλλοντική Πολιτική και Διακυβέρνηση 2008, με την επωνυμία ΚΑΛΧΑΣ, το οποίο ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ εκτελεί από τον Μάρτιο του 2010 στην περιοχή του Γράμμου, θα γίνει η πρώτη παρουσίαση την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011 στις 10.30 π.μ., στο Κέντρο Πληροφόρησης στο Νεστόριο.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και συνεργάζονται το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, TERRA NOVA Ε.Π.Ε. Περιβαλλοντική Τεχνική Συμβουλευτική, ΜΑΡΑΚ ELECTRONICS Α.Ε., και η Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου.

Στόχος του Προγράμματος ΚΑΛΧΑΣ είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος ανάλυσης, το οποίο θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο στους αρμόδιους φορείς για την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών πυρκαγιάς σε δασικά οικοσυστήματα.

Το Σύστημα αυτό αναμένεται να αποτελέσει ένα ιδιαίτερα χρήσιμο – σε επιχειρησιακό επίπεδο – εργαλείο, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφενός σε επίπεδο σεναρίων (για την εκπαίδευση των αρμόδιων φορέων καθώς και για τον προγραμματισμό αναγκαίων υποδομών) και αφετέρου βέβαια σε πραγματικές συνθήκες πυρκαγιάς για την λήψη των κρίσιμων αποφάσεων διαχείρισης της κατάστασης και συντονισμού των αρμόδιων φορέων.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στοχεύει στην προστασία των οικοσυστημάτων μιας και η Πίνδος και ο Γράμμος αποτελούν τους «θερμοστάτες» της χώρας μας και τα δάση τους διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξισορρόπηση των κλιματολογικών συνθηκών.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

ΜΕΡΟΣ Α΄

10.30πμ – 11.00πμ : Προσέλευση – Εγγραφές

11.00πμ – 11.30πμ: Έναρξη – Χαιρετισμοί

11.30πμ – 12.30μμ: Παρουσίαση του Έργου «Οι δράσεις του ΚΑΛΧΑ».

Σ. Χαρουτουνιάν, Συντονιστής έργου, Καθηγητής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

«Χαρτογράφηση Βλάστησης Γράμμου» Α .Ψωμάς, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ν. Καραβά, Terra Nova

«Προσδιορισμός Σημείων Ανάφλεξης Γράμμου» Α. Σωτηρόπουλος, Terra Nova

ΜΕΡΟΣ Β’

13.30μμ – 16.00μμ : «Εκπαίδευση στελεχών αρμόδιων φορέων». «Ανάπτυξη Μετεωρολογικών Σταθμών στον Γράμμο». Α. Καντιδάκης, ΜΑΡΑΚ

«Σύστημα διαχείρισης-προσωμοίωσης δασικών πυρκαγιών» Χ. Κυρανούδης,

Αναπληρωτής Καθηγητής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχείο

Advertisement
This entry was posted in Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s