Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμμετέχει ενεργά στο Infra Eco Network Europe (ΙΕΝΕ)*

Ο διευθυντής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, βιολόγος, Λάζαρος Γεωργιάδης και ο επιστημονικός συνεργάτης, περιβαλλοντολόγος Δημήτρης Μπούσμπουρας, εκπροσώπησαν τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ στο 2ο Συνέδριο του ΙΕΝΕ, του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου για τις Υποδομές.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 26 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου 2010, στην πόλη Velence της Ουγγαρίας και συνοδεύτηκε από επισκέψεις πεδίου σε περιοχές με κατασκευή μεγάλων οδικών αξόνων με σημαντικά έργα μείωσης των αρνητικών επιπτώσεων στο φυσικό περιβάλλον και στον κατακερματισμό φυσικών βιοτόπων τόσο μεγάλων θηλαστικών όπως τα οπληφόρα όσο και μικρών ζώων όπως των αμφιβίων.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν περίπου 200 σύνεδροι , από 25 χώρες της Ευρώπης, Ασίας, Αφρικής, Αυστραλίας και τη Βόρειας Αμερικής.

Οι εκπρόσωποι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ παρουσίασαν την Ειδική Μελέτη για τη λήψη αντισταθμιστικών μέτρων  από την κατασκευή του Οδικού Άξονα Ε65, για την περιοχή Χασίων και Αντιχασίων προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργία της ως διάδρομος επικοινωνίας του κύριου πληθυσμού κατανομής της αρκούδας στην Πίνδο με τις περιοχές επανεμφάνισης του Ολύμπου και των Πιερίων.

*Το Infra Eco Network Europe (ΙΕΝΕ) είναι το πανευρωπαϊκό δίκτυο φορέων, αρχών, οργανώσεων, ιδρυμάτων και εμπειρογνωμόνων που συμμετέχουν στη μελέτη του κατακερματισμού των βιοτόπων που προκαλείται από την κατασκευή και τη χρήση υποδομών μεταφοράς και ειδικότερα δρόμων, σιδηρόδρομων και καναλιών (υδάτινες οδοί). Το δίκτυο προωθεί τη συνεργασία μεταξύ των μελών του και υποστηρίζει την ανταλλαγή της γνώσης μεταξύ των τομέων του περιβάλλοντος και των υποδομών μεταφορών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Το IENE συνδυάζει και προβάλει τα ερευνητικά αποτελέσματα, την πρακτική γνώση και τη διεθνή εμπειρία προκειμένου να ελαχιστοποιούνται οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προκαλούνται από την κατασκευή, τη χρήση και τη συντήρηση των υποδομών μεταφοράς.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αποτελεί πλέον μέλος της οργανωτικής επιτροπής του ΙΕΝΕ.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s