112 κουτάβια δόθηκαν σε κτηνοτρόφους το 2014

Στο πλευρό της ελληνικής κτηνοτροφίας στέκεται με συνέπεια κάθε χρόνο ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ μέσα από το πρόγραμμα αναπαραγωγής ελληνικού ποιμενικού. Το 2014 ήταν η πιο παραγωγική χρονιά καθώς δόθηκαν συνολικά 112 κουτάβια σε κτηνοτρόφους, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στα χρόνια λειτουργίας του προγράμματος! Τα κουτάβια προήλθαν από γέννες στο Κέντρο αλλά και από διασταυρώσεις ελληνικών ποιμενικών που ανήκουν σε κτηνοτρόφους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και βοηθούν έτσι στην μεγέθυνσή του κάθε χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος προστέθηκαν στο αναπαραγωγικό δυναμικό του Κέντρου τρία θηλυκά σκυλιά, η Ρέα, η Ρωξάννη και η Ρίτα, ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκαν και κάποιες εργασίες για την επέκταση των εγκαταστάσεων. Το πρόγραμμα Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης Ελληνικού Ποιμενικού υλοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη της Royal Canin. Το 2014 η Royal Canin στήριξε το πρόγραμμα με τη χορηγία 3.200 κιλών τροφής για τους γεννήτορες και τα κουτάβια του Κέντρου.

Πρόγραμμα Life for Open Forests

Στα πλαίσια του προγράμματος Life for Open Forests, που παρακολουθεί την επανεμφάνιση αρκούδας στην περιοχή της Οίτης, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ παραχώρησε 6 κουτάβια (επιπλέον από τα 12 που είχε ήδη διαθέσει το 2013) κουταβάκια σε κτηνοτρόφους της περιοχής. Τα κουτάβια που δόθηκαν μέσα στα έτη 2013-2014 θα δικτυωθούν μεταξύ τους προκειμένου να διασφαλιστεί η παραχώρηση Ελληνικών Ποιμενικών σε όλους τους κτηνοτρόφους της περιοχής, όπου έχουν δείξει ανάλογο ενδιαφέρον.

Πρόγραμμα Life Against Poison

Μετά την ολοκλήρωση των παραδόσεων κουταβιών στην περιοχή εφαρμογής του προγράμματος LIFE+ με τίτλο: «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» στο νομό Τρικάλων, μέσα στο 2014 παραδόθηκαν 16 κουτάβια Ελληνικού Ποιμενικού για πρώτη φορά σε κτηνοτρόφους του νομού Ηρακλείου, στην Κρήτη. Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής που επιλέχθηκαν με αυστηρά κριτήρια, παρέλαβαν τα κουτάβια, τα οποία προέρχονται από τρεις διαφορετικές γέννες, προκειμένου να μπορεί να υπάρξει αναπαραγωγή μεταξύ τους.

This entry was posted in Ελληνικός Ποιμενικός. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε