Τα λυκόπουλα σώζουν τους λύκους!

Με αυτό το σύνθημα, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και Λυκόπουλα συναντιούνται ξανά την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στις 11.00 στο ξενοδοχείο Holiday Inn. Πρόκειται για τον επίλογο της ετήσιας προσπάθειας όλων των συστημάτων Λυκόπουλων για να σώσουν τους λύκους και να ενισχύσουν τη δράση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ γι΄αυτούς.

Σε μια μεγάλη γιορτή γεμάτη από την παρουσία και τα ουρλιαχτά των λύκων και των λυκόπουλων, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της συνεργασίας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον παρεξηγημένο κυνηγό των ελληνικών δασών, τον λύκο. Με βιωματικά παιχνίδια και δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης θα αναδείξουμε τόσο την ιδιαιτερότητα του λύκου ως άγριο ζώο όσο και τις απειλές που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Σε όλη τη διάρκεια του 2010 και με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων του Ελληνικού Προσκοπισμού, τα λυκόπουλα της χώρας οργάνωσαν με την υποστήριξη του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ εκδηλώσεις με σκοπό να ενημερώσουν τους πολίτες και να βοηθήσουν τον παρεξηγημένο κυνηγό των ελληνικών δασών, τον λύκο. Επικοινώνησαν με ουρλιαχτά, με λόγια, με έντυπο υλικό και παιχνίδια, με όλες τους τις δυνάμεις το μήνυμα της διατήρησης του λύκου και να συγκεντρώσουν χρήματα για να ενισχύσουν τις δράσεις προστασίας του.

Τα λυκόπουλα θα παραδώσουν στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ μια επιταγή αξίας 2706,05€, αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους για μια ολόκληρη χρονιά, προκειμένου να ενισχύσουν τις δράσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τον λύκο σε 45 εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας στις οποίες συμμετείχαν περίπου 5000 παιδιά.

Την προσεχή Κυριακή τα λυκόπουλα θα παραδώσουν τον κουμπαρά τους στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ!

Μια σπουδαία κίνηση αγάπης και ενεργοποίησης των μικρών παιδιών για τη φύση. Σε μια μίζερη εποχή, τα παιδιά αναγνωρίζουν το δικαίωμα και την αναγκαιότητα επιβίωσης της άγριας ζωής.

Ευχαριστούμε πολύ Λυκόπουλα!

Να μείνετε πάντα κοντά στη φύση κι αυτή θα σας το ανταποδώσει!

This entry was posted in Εκδηλώσεις, Λύκος. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε