«Καθαρά Δάση»: To φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ, σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, καθαρίζει και αναζωογονεί 7 περιαστικά δάση ελληνικών πόλεων!

Το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ, κάνοντας πράξη την αγάπη του για το περιβάλλον και τη φροντίδα των ελληνικών δασών που είναι η πολυτιμότερη κληρονομιά μας, προχωρά φέτος σε μια ακόμα περιβαλλοντική πρωτοβουλία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κάποια δάση έχουν τη δική τους Αύρα» που πραγματοποιεί τα τελευταία 3 χρόνια το ΑΥΡΑ σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, τη μη κυβερνητική οργάνωση για την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της αειφορίας στην ελληνική ύπαιθρο με έδρα τη πόλη της Θεσσαλονίκης, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία καθαρισμού 7 δασών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αίγιο, Βόλο, Κομοτηνή και Αράχωβα, προσκαλώντας σε ενεργό συμμετοχή εθελοντές πολίτες που έχουν ευαισθητοποιηθεί για την προστασία του πρασίνου στην περιοχή τους.

Στην Αράχωβα το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ πραγματοποίησαν καθαρισμό του δάσους του Παρνασσού, σε μια προσπάθεια να συμβάλλουν στην ενημέρωση και κινητοποίηση των κατοίκων ως προς την αξία του δασικού καθαρισμού, όσο και στη διατήρηση αυτού του φυσικού πνεύμονα πρασίνου που αποτελεί, παράλληλα, έναν προσφιλή χώρο αναψυχής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αράχωβας. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Διστόμου-Αντίκυρας-Αράχωβας (δημοτική ενότητα Αράχωβας).

Η δράση «Καθαρά Δάση» που ολοκληρώθηκε με τον καθαρισμό του δάσους του Παρνασσού, εξελίχθηκε σε μια γιορτή για το περιβάλλον,  με την ενθουσιώδη συμμετοχή των κατοίκων!  Το ΑΥΡΑ, σε συνεργασία με την ειδική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, φρόντισε για τη σωστή ενημέρωση και  τη προστασία των εθελοντών, για τον εξοπλισμό τους με τα αναγκαία σύνεργα καθαρισμού (σακούλες – γάντια) και για τη σωστή ενυδάτωση και τόνωση τους. Όλοι οι μικροί και μεγάλοι εθελοντές στη δράση «Καθαρά Δάση» πήραν αναμνηστικά δώρα, ενώ θα λάβουν ηλεκτρονικά από το ΑΥΡΑ και σχετικό πιστοποιητικό για τη συμμετοχή τους στο δασικό καθαρισμό!

Με την πολύτιμη συμμετοχή των 210 εθελοντών πολιτών:

  • Καθαρίσαμε 20 στρέμματα του δάσους του Παρνασσού (περιοχή “Λιβάδι”)
  • Συλλέξαμε 5 τόνους απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών

Πολύτιμη ήταν η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των εθελοντών του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, των εργαζομένων στην Coca-Cola Τρία Έψιλον και των εθελοντών πολιτών, παιδιών και νέων που συμμετείχαν στη δράση!

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την πρωτοβουλία του ΑΥΡΑ «Καθαρά Δάση», καθώς και για πρόσβαση σε αρθρογραφία με περιβαλλοντικό περιεχόμενο, επισκεφθείτε το ανανεωμένο διαδραστικό website www.avragreen.gr

Λίγα λόγια για το δάσος Παρνασσού

Ο Παρνασσός αποτελεί μία από νοτιότερες απολήξεις της οροσειράς της Πίνδου. Εκτείνεται με νοτιοανατολική κατεύθυνση και χωρίζει την κοιλάδα του Βοιωτικού Κηφισού από εκείνη της Άμφισσας. Ουσιαστικά αποτελεί το νοτιοανατολικό τμήμα του μεγάλου ορεογραφικού συμπλέγματος της κεντρικής Ρούμελης. Ο Εθνικός Δρυμός Παρνασσού είναι ο παλιότερος στη χώρα (ιδρύθηκε το 1938), μαζί με αυτόν του Ολύμπου και ένα από τους πρώτους στην Ευρώπη. Έχει έκταση 35.000 στρέμματα. Ο Παρνασσός είναι ένα μεγάλο δάσος.  Ένα μέρος μοναδικό με ετερόκλητη βλάστηση, που διακρίνεται για τους φυσικούς και γεωμορφολογικούς σχηματισμούς με ιδιαίτερη οικολογική, αισθητική και αρχαιολογική αξία, όπως ενδημική χλωρίδα και πανίδα, καταρράκτες, πηγές, φαράγγια, σπηλιές, βράχους κλπ.

Λίγα λόγια για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Κάποια Δάση έχουν τη δική τους Αύρα»

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Υπευθυνότητας και της περιβαλλοντικής πολιτικής που ακολουθεί, υλοποιεί με το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ το 3ετες περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Κάποια Δάση έχουν τη δική τους Αύρα».

Το 3ετές πρόγραμμα «Κάποια Δάση έχουν τη δική τους Αύρα», αφορά στην αναδάσωση, διασφάλιση ανάπτυξης και δέσμευση προστασίας 5 δασικών περιοχών της Ελλάδας, ώστε στο τέλος του 3ετούς προγράμματος να παραδοθούν υγιή και βιώσιμα δέντρα που θα ενισχύσουν τα τοπικά οικοσυστήματα των περιοχών. Το πρόγραμμα υλοποιείτε στις περιοχές Πάνειο όρος Καλυβίων Αττικής, Παναχαϊκό όρος Αχαΐας, Υμηττός Αττικής και στα δάση Κρυσταλλοπηγής στην Φλώρινα και Σέιχ-Σου στην Θεσσαλονίκη.

Οι κύριοι στόχοι του τριετούς προγράμματος ΑΥΡΑ είναι να επιταχυνθεί η ανάκαμψη του φυσικού περιβάλλοντος σε σημεία που επλήγησαν μετά από πρόσφατες πυρκαγιές, να ενισχυθεί η προστασία της βιοποικιλότητας των επιλεγμένων περιοχών και να προστατευθεί η «παραγωγή» πόσιμου νερού, καθώς το δάσος διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στη δημιουργία, την ποσότητα, την ποιότητα και τη διαχείριση του υδάτινου στοιχείου.

Παράλληλα, υλοποιήθηκε στην διετία 2009-2010 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δάσος Πηγή νερού και ζωής», που απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου που ζουν στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των παιδιών για τα δασικά οικοσυστήματα και το νερό.

Το καλοκαίρι του 2010 διοργανώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενημερωτικά σεμινάρια για την προστασία των δασών, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν στις αναδασώσεις και τις φυτεύσεις, στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών αλλά και στην προστασία ανθρώπου και δάσους από αυτές.


This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Responses to «Καθαρά Δάση»: To φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ, σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, καθαρίζει και αναζωογονεί 7 περιαστικά δάση ελληνικών πόλεων!

  1. Ο/Η maria λέει:

    ολοι λενε για καθαρο παριβαλλον δεν λενε ομως για τα καιμενα αδεσποτα να τα κανουν στειρωση περιβαλλον ειναι και αυτα…απο τα σκουπιδια που πεταμε τωρα στους καδους μας επνιξανε…..γατες θελουμαι η ποντικια.ι,, .καθαρο περιβαλλον ειναι να κανουμαι στειρωση στα ελλινοπουλα αδεσποτα μας

Σχολιάστε