Τσίρκο ΧΩΡΙΣ ζώα στο Δήμο Ευκαρπίας!

2

Τσίρκο χωρίς ζώα επέτρεψε ο Δήμος Ευκαρπίας να λειτουργήσει σε ιδιωτική έκταση στα όρια του Δήμου του.

Ο Δήμος Ευκαρπίας σε πρόσφατο δημοτικό του Συμβούλιο έλαβε την απόφαση να μην ξαναδεχτεί τσίρκο με ζώα.

Τώρα όλοι οι δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης συντάσσονται με το αίτημα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για Ελλάδα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα.

Ήδη βέβαια το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας και Προστασίας Ζώων και υποστηρίζεται από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ βρίσκεται στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής και θα ψηφιστεί στα τελευταία θερινά τμήματα, σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Υπουργού Α.Α.Τ.

Έτσι, αυτή τη φορά το τσίρκο θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους με ακροβάτες και κλόουν, αποδεικνύοντας πως η διασκέδαση δε χρειάζεται να περιλαμβάνει βασανισμούς ζώων…

This entry was posted in Ελλάδα: χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα. Bookmark the permalink.

22 Responses to Τσίρκο ΧΩΡΙΣ ζώα στο Δήμο Ευκαρπίας!

  1. Ο/Η Γλύκα λέει:

    Επιτελους!!!
    Ετσι υπαρχει καποια πιθανοτητα… να παω την κορη μου καποτε σε τσιρκο.
    Σιγα μην πηγαιναμε να διασκεδασουμε σε τσιρκο, όταν ξερω ότι τα ζωα ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ!!! Απο τη μια τσιρκο και από την άλλη οικολογική συνειδηση.
    Τρίχες… Ουτε απο έξω δε θα περάσουμε απο τετοια τσιρκο.

  2. Ο/Η Βίκυ λέει:

    Μπράβο στο δήμο Ευκαρπίας. Έκανε το σωστό. Ελπίζω σύντομα να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι δήμοι όλης της χώρας.

    Πάντως, καταλαβαίνω πως με την προκήρυξη των εκλογών και το κλείσιμο της Βουλής, μένει πίσω και η ψήφιση του νομοσχεδίου που μας ενδιαφέρει. Κρίμα, και είμασταν μάλλον πολύ κοντά.

    Να δούμε τι θα κάνει για το θέμα αυτό η νέα Βουλή που θα προκύψει. Όπως και για το θέμα του δασολογίου και της απαγόρευσης του κυνηγιού στις καμένες περιοχές. Και για τ’ άλλα βέβαια θέματα που αφορούν το περιβάλλον (και όχι μόνο).
    Ίδωμεν…

  3. Ο/Η Σωτηρία λέει:

    Νομίζετε ότι είναι χωρίς ζώα!!!
    Για πηγαίνετε να δείτε τι γίνεται.
    Σαφέστατα και υπάρχουν ζώα.
    Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ευκαρπίας είναι υποκριτική.
    Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μη δεχθεί το τσίρκο και 2 μέρες μετά η Δημαρχιακή Επιτροπή έδωσε άδεια λειτουργίας στο τσίρκο.
    Δεν ήταν οι ίδιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ψήφισαν πριν μέρες αρνητικά?
    Ποιός ξέρει τι πιέσεις δέχθηκαν που δεν άντεχε η «ηθική» τους……….

    • Ο/Η arcturos λέει:

      Αγαπητή Σωτηρία,

      Στο Δήμο Ευκαρπίας δεν υπάρχει τσίρκο που να χρησιμοποιεί ζώα στις παραστάσεις του. Το τσίρκο που θα λειτουργήσει σε λίγες μέρες δεν θα έχει ζώα γιατί δεν έχει δοθεί ανάλογη άδεια. Έχουμε επικοινωνήσει με την κυρία Πασιατά, νομική σύμβουλο του Δήμου Ευκαρπίας και μας διαβεβαίωσε ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δυστυχώς, στον Δήμο Πολίχνης θα πρέπει να στείλετε τα γράμματα διαμαρτυρίας σας γιατί εκεί έχει δοθεί άδεια λειτουργίας σε τσίρκο με ζώα.

    • Ο/Η ΓΕΩΡΓΙΑ λέει:

      ΣΩΤΗΡΙΑ,ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΕΧΕΙ ΖΩΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ
      ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ. ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

  4. Ο/Η Βίκυ λέει:

    Καταρχήν, συγγνώμη που γράφω για ένα μάλλον άσχετο θέμα στο ποστ αυτό, αλλά έτσι κι αλλιώς όλα αυτά τα θέματα τα ζώα αφορούν.

    Διάβασα πριν δύο μέρες στον ηλεκτρονικό τύπο για τον θανάσιμο τραυματισμό μιας ακόμα αρκούδας σε τροχαίο δυστύχημα κοντά στα Γρεβενά. Της έβδομης αρκούδας που πέφτει θύμα τροχαίου τους τελευταίους έξι μήνες.

    Και θέλω να ρωτήσω : τι γίνεται με αυτές τις μπάρες και τα μέτρα προστασίας των αρκούδων στην περιοχή, τα οποία κοστισαν κι αρκετά εκατομμύρια ευρώ (απ’ότι διάβασα)?

    Πού υπάρχει τελικά το λάθος σ’όλον αυτόν τον σχεδιασμό και την εκτέλεση των μέτρων? Αφού είναι φανερό πως μόνο αποτελεσματικά δεν είναι, τόσο για την ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των ζώων όσο και για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

    Μήπως πρέπει να γίνει κάτι άμεσα, προτού έχουμε κι άλλα θύματα?

    Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι, στη διαθεσή σας.

  5. Ο/Η Θανάσης λέει:

    Αγαπητοί φίλοι,

    Μετά από τη χθεσινή ανακοίνωση για τις εκλογές, σταματούν οι εργασίες της Βουλής και επομένως και η τροπολογία του 3170 που βρίσκονταν στο νομοπαρασκευαστικό τμήμα της Βουλής. Δυστυχώς οι εξελίξεις δεν είναι θετικές ούτε για το θέμα του τσίρκο ούτε για τις ρυθμίσεις για τα αδέσποτα, τις κυρώσεις στους δήμους, τα προγράμματα των δήμων, κλπ., δηλαδή δεν θα προχωρήσουν οι προτάσεις που έχουμε κάνει ως Συντονιστική Επιτροπή από το περασμένο φθινόπωρο. Οποιαδήποτε νέα ρύθμιση σχετικά με τα ζώα θα πάρει αρκετό χρόνο γιατί θα πρέπει να συνταχθεί καινούργιο σχέδιο από το νέο επιτελείο στο υπουργείο, το οποίο σχέδιο θα πρέπει να περάσει από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, κλπ. Προσωπικά αισθάνομαι απογοήτευση για το γεγονός ότι η απαγόρευση των τσίρκο με ζώα δεν πρόκεται να προχωρήσει, ένα θέμα το οποίο ήταν και αρκετά ολοκληρωμένο, αλλά και για τα άλλα θέματα σχετικά με τα ζώα συντροφιάς, με τις υποχρεώσεις των δήμων, τα προγράμματα, κ.α. που τώρα θα συνεχιστεί η κατάσταση ως έχει για αρκετό χρονικό διάστημα. Δυστυχώς, για λόγους που δεν σχετίζονται με εμάς, οι επιστολές, οι συναντήσεις, οι επισκέψεις και πολλά άλλα δεν οδήγησαν σε θετική εξέλιξη στην παρούσα φάση.

    Όλγα Κήκου

    ———————————————

    Παρακαλώ στειλτε ολοι γραμματα διαμαρτυρίας!!!

    Δημαρχος ευκαρπίας
    2313 502 121
    dimarxos@dimos-efkarpias.gr
    2310 680 674 τηλεομοιότυπο
    ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΓΛΟΥ

    Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης
    ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
    2313 319610 D.Psomiadis στο nath.gr
    ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ 2313 319832

    Ο ΔΗΜΟΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΣΙΡΚΟ ΜΕ ΖΩA!!!.

    ΤΟ MEDIRTERRANEO,AN KAI EXEI ΖΩΑ,ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ
    ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ
    ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ…ΤΟ MEDITERRANEO ΘΑ …ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΚΑΡΠΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 11/09/2009 ΜΕΧΡΙ ΚΑ ΤΙΣ 18/10/2009…
    Μπροστα στον Κωστόβολο στα Φανάρια της Περιφεριακής Οδού. Καθε μερα 2 παραστασεις 7 κα 9 και κυριακες 3 παραστασεις!!! Τηλ του τσιρκο 69781077907/8

    • Ο/Η ΓΙΑΓΚΟΥΛΑΣ.Φ. λέει:

      ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΣΙΡΚΩΝ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΣΙΡΚΩΝ ?????????? ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ????????? Η ΟΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ???????? ΤΙ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ????????

  6. Ο/Η Βίκυ λέει:

    Ήξερα πως με τη διάλυση αυτής της Βουλής, το νομοσχέδιο και οι διάφορες ρυθμίσεις για τα ζώα θα πήγαιναν λίγο πίσω και θα έπρεπε τελικά να ψηφιστούν από τη νέα Βουλή, αλλά δεν είχα φανταστεί πως όλα αυτά θα έπρεπε να ξεκινήσουν (φτου κι) από την αρχή. Απίστευτη αυτή η γραφειοκρατία στην Ελλάδα.

    Ωστόσο θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ και πάλι στο θέμα της προστασίας των αρκούδων από τα τροχαία στην Εγνατία Οδό. Αυτό νομίζω δεν εχει να κάνει με τις εκλογές. Αυτό προφανώς αφορά κάποιο λάθος που έγινε και πρέπει να διορθωθεί άμεσα, για να μην έχουμε κι άλλα θύματα.

    Να πω, τέλος, σε όλους τους φίλους εδώ, πως έστειλα γράμμα διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο Ευκαρπίας, για τη λειτουργία του τσίρκο που έχει ζώα. Ένα γράμμα που το υπογράψαμε περίπου 20 άτομα. Και ίσως ακολουθήσουν κι άλλοι.

    Καταλαβαίνω πως μόνος του ο καθένας ελάχιστα μπορεί να κάνει. Όλοι μαζί όμως μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Άρκεί να το πιστέψουμε και να προσπαθήσουμε. Κάτι καλό θα βγει στο τέλος.

    Να ‘στε όλοι καλά

  7. Ο/Η ΕΥΤΥΧΙΑ λέει:

    ειμαι απολυτα σύμφωνη με αυτό!!
    μπραβο παιδια!

  8. Ο/Η Θανάσης λέει:

    Εδώ η απάντηση του δημάρχου Ευκαρπίας για το τσίρκο.

  9. Ο/Η ΜΗΤΣΟΣ λέει:

    Τα σχόλια της φίλης Σωτηρίας είναι ψευδή και ανυπόστατα, μάλλον η φίλη εργάζεται για άλλους σκοπούς. Η δημαρχιακή που έγινε μερικές μέρες μετά το δημοτικό συμβούλιο έδωσε προέγκριση στο MEDITERRANEO για να λειτουργήσει ΧΩΡΙΣ ΖΩΑ.
    Ας μας δείξει την απόφαση αν τολμάει η φίλη Σωτηρία, αφού τη ζητήσει από το Δήμο ΕΥκαρπίας.

    • Ο/Η Θανάσης λέει:

      Έλα Μήτσο κι εσύ τώρα αμέσως δουλεύει για άλλους σκοπούς…
      Μερικοί άνθρωποι έχετε φτάσει σε σημείο να μην μπορεί να πει κανείς κάτι, αμέσως τον εμφανίζετε για πράκτορα.
      Αν κάνει λάθος διαβεβαίωσε της ότι δε είναι έτσι και άσε τις υπερβολές.

      Και να σκεφτώ τώρα κι εγώ όπως εσύ:
      Γιατί θίχτηκες έτσι εύκολα; Προσπαθείς κάτι να κρύψεις; Γιατί δεν μας δείχνεις εσύ την προέγκριση για λειτουργία χωρίς ζώα; δειξτην μας αν τολμάς, αφού τη ζητήσεις από το Δήμο ΕΥκαρπίας.

  10. Ο/Η arkoudos λέει:

    Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι λίγο υποκρισία;

    Δηλαδή, το τσίρκο έχει κανονικά ζώα, τα οποία βασανίζει και παρουσιάζει σε άλλα μέρη, αλλά εμείς θα πρέπει να χαιρόμαστε επειδή δεν θα τα δείξει στην Ευκαρπία;

    Η διαφορά ποια είναι; Τα ζώα και πάλι δεν βασανίζονται;

    Βαγγέλης

    • Ο/Η Θανάσης λέει:

      Βαγγέλη πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι μας αρκεί το γεγονός της Ευκαρπίας;

      Κάποιοι άνθρωποι εδώ και χρόνια είναι σε συνεχή πόλεμο με τους τσιρκαδες. Κάποια στιγμή φάνηκε να κερδίζεται μια μάχη και γίνεται πολύ καλά αντιληπτό ότι αυτό είναι όλο.

      Ο πόλεμος εναντίον των τσίρκων με ζώα δεν είναι τόσο καινούριος όσο το ξεκίνημα συγκέντρωσης υπογραφών από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, άλλοι τον έχουν ξεκινήσει από χρόνια τώρα, αλλά δεν είναι μεγάλο όνομα και φίρμα και δεν τους ξέρει κανείς.

      Τσίρκα και γούνες (και όχι μόνο) είναι παλιές υποθέσεις.

  11. Ο/Η arkoudos λέει:

    Θανάση καλησπέρα…

    Φυσικά και ξέρω πως τραβάει χρόνια αυτή η κολώνια. Κι εγώ πρόπερσι μοίραζα φυλλάδια έξω από το τσίρκο στην Ευκαρπία, σε κόσμο στενόμυαλο που με κοιτούσε σαν εξωγήινο.

    Απλά λέω πως δεν είναι σωστό να «πανυγηρίζουμε» για κάτι που στην ουσία δεν εξυπηρετεί τα ζώα. Γιατί και ο δήμος πήρε τα λεφτά του από το τσίρκο, και το τσίρκο θα βγάλει λεφτά από τον κόσμο… Εμείς ΔΕΝ πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι και κυρίως ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να διαφημίζετε αυτό το τσίρκο σαν να κάνει κάτι καλό. Γιατί και πάλι θα βασανίζει τα ζώα.

    Βαγγέλης

    • Ο/Η Θανάσης λέει:

      Δίκιο έχεις, αλλά δεν είμαστε ευχαριστημένοι ούτε διαφημίζεται το τσίρκο.

      Πάντως μοιάζει λιγάκι σαν ένα μικρό φως στο χάος και μια ελπίδα το γεγονός ότι, αρχίζουν να λαμβάνονται υπόψη οι προσπάθειες κατά των τσίρκων.

      Τη Ρόζα Μινακούλη την ξέρεις; Κάνει προσπάθειες από την πριν ιντερνετ εποχή. Και σήμερα μετά από τόσα χρόνια έγινε το κλείσιμο ενός ή δυο τσίρκων, και γενικώς αποχτήθηκε μια φωνή.

      Τη διαφήμιση γούνας που είχε κάνει η Μιμή Ντενίση κάποτε τη θυμάσαι;
      Η Μινακούλη μπήκε στο θέατρο και διέκοψε την παράσταση με πανό διαμαρτυρίας εναντίον της γούνας και της Ντενίση. Είχε ερωτηθεί η Ντενίση σε συνέντευξή της τότε για το περιστατικό. Και είπε ότι αγαπάει τα ζώα αλλά όταν της ζητήθηκε να κάνει τη διαφήμιση γιατί οι καστοριανοί αντιμετώπιζαν προβλήματα λόγο πτώσης της αγοράς, μεταξύ ζώου και ανθρώπου διάλεξε τον άνθρωπο.

      Η greenpeace κάποτε είχε κάνει μια καμπάνια κατά τις γούνας, η οποία είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό, αλλά προκάλεσε προβλήματα στο εσωτερικό της. Τα γραφεία του Καναδά και της Δανίας είχαν αναπτύξει σχέσεις με τους inuit, ένα λαό εξαρτημένο από το εμπόριο γούνας. Έτσι η greenpeace international αποφάσισε να σταματήσει την καμπάνια κατά της γούνας.

      Έτσι, οι μεγάλες οργανώσεις δεν ασχολούνται με ότι δεν θίγει το οικοσύστημα. Και την όποια βοήθεια πρόσφεραν σχετικά με τα τσίρκα, το έκαναν παρουσιάζοντας το θέμα ως οικολογικό. Στα κείμενά τους δεν έλεγαν για ζώα αλλά για άγρια ζώα, έλεγαν για πανίδα. πχ δεν έλεγαν ΄΄ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ΄΄. Έλεγαν ΄΄ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ΄΄.

      Αν οι μεγάλες οργανώσεις βοηθούσαν, και βοηθούσαν από την αρχή, τώρα θα ήταν καλύτερα τα πράγματα, και μπορεί να ήταν παρελθόν τα τσίρκα.

      Δες κι αυτό http://www.box.net/shared/mr7xa0ug9d

  12. Ο/Η arkoudos λέει:

    Σ’ ευχαριστώ και για την πληροφόρηση, και για το link

  13. Ο/Η Aris H. λέει:

    Συμφωνω με το θεμα τσιρκου, απαγορευεται να βιαζουν τα ζωα ,
    ωστοσο στο δημο Πευκων σε καποια super markets ακομη και στα σχολεια ,μοιραζουν φυλαδια του τσιρκου.Δυστυχως οι συμμαθητεσ μου δεν ειναι ενημερομενοι για τα ασχημα πραγματα στο τσιρκο με ζωα.

    Aris
    μαθητης της Ε’2
    1ο δημοτικο Πευκων

  14. Ο/Η ΓΕΩΡΓΙΑ λέει:

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ.

  15. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΝΟΣ λέει:

    ΣΥΜΦΟΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΡΚΟΥ Κ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΟΣΗ ΤΟΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΩΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΝ ΣΚΟΤΟΝΟΝΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΑΡΚΟΥΔΕΣ Κ.Λ.Π . ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΗΝΗΓΗ ΧΟΜΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ;

  16. Ο/Η ΑΝΝΑ ΧΡΗΣΤΙΔΗ λέει:

    ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΑ ΤΑ ΖΩΑ

Σχολιάστε