ΜΗ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΤΑ ΖΑΡΚΑΔΙΑ

zarkadi0003

Πρόταση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας βάζει εσπευσμένα στο στόχαστρο το ζαρκάδι.

Η πρόταση κατατέθηκε στο ΥΠΑΑΤ, στο πλαίσιο της έκδοσης της ρυθμιστικής απόφασης κυνηγίου για την περίοδο 2009-2010 και αφορά στην άρση της απαγόρευσης του κυνηγίου του ζαρκαδιού στη χώρα μας.

Στην Ελλάδα, το φαινόμενο της λαθροθηρίας για το ζαρκάδι είναι πολύ έντονο και μειώνει δραματικά τους πληθυσμούς  ακόμη και σε περιοχές που αποτελούν κατάλληλο βιότοπο.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ καταθέτει τη διαφωνία και την έντονη αντίδρασή του καθώς:

  • Οποιαδήποτε τοπική ή ευρύτερη ανάκαμψη και αύξηση του πληθυσμού δεν εξασφαλίζει την επάρκεια του είδους για τα φυσικά οικοσυστήματα.
  • Απεναντίας, με δεδομένη τη μείωση της παραδοσιακής κτηνοτροφίας και του κτηνοτροφικού κεφαλαίου στις ηπειρωτικές ορεινές περιοχές, αναδεικνύεται η αναγκαιότητα της ενίσχυσης και αύξησης των πληθυσμών των οπληφόρων θηλαστικών στα ορεινά οικοσυστήματα.
  • Σε χώρες που επιτρέπεται το κυνήγι του ζαρκαδιού, θα πρέπει να τονιστεί, πως υπάρχουν παράλληλα και μεγάλοι πληθυσμοί ελαφιών. Στην Ελλάδα ο οικολογικός θώκος του ελαφιού παραμένει κενός εδώ και δεκαετίες εξαιτίας της εξοντωτικής θήρευσής του. Η εξαφάνιση του ελαφιού από τα ελληνικά δάση, αποτελεί έναν ακόμα λόγο για τη συνέχιση της προστασίας του ζαρκαδιού.
  • Επιπλέον, η πιθανή έναρξη του κυνηγίου του ζαρκαδιού, θα αυξήσει τις πιθανότητες θανάτου μικρών αρκούδων, με τρόπο ανάλογο με τη μέθοδο της παγάνας κατά το κυνήγι του αγριογούρουνου και τη δυσκολία αναγνώρισης των ειδών, λόγω κακής ορατότητας στην πυκνή βλάστηση.
  • Τέλος, και επειδή το ζαρκάδι είναι το κυριότερο μεγάλο θηλαστικό στην Ελλάδα που αποτελεί φυσική τροφή για το λύκο. Τα μεγάλα προβλήματα με τις ζημιές από το λύκο στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο επιβάλλουν τη συνέχεια στο καθεστώς της απαγόρευσης του κυνηγίου του ζαρκαδιού στην Ελλάδα.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έχει ήδη εκφράσει επίσημα την αντίθεσή του με επιστολή προς τη Διεύθυνση Αισθητικών Δρυμών και Θήρας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Πτολεμαϊδας, Αμυνταίου, Φλώρινας, Καστοριάς, οι Σύλλογοι Αγελαδοτρόφων και Αιγοπροβατοτρόφων Αμυνταίου, οι Σύλλογοι Κτηνοτρόφων Φλώρινας και Κοζάνης, που ενημερώθηκαν σχετικά από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, υποστηρίζουν και ενδυναμώνουν το αίτημα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για διατήρηση της ισχύουσας απαγόρευσης κυνηγίου του ζαρκαδιού.

Καλούμε τις Κτηνοτροφικές Ενώσεις και Συνεταιρισμούς σε όλες τις περιοχές που ζει ο λύκος, να υποστηρίξουν την αντίδραση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ώστε έγκαιρα να αποτραπεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο απόφασης που θα επιτρέψει την εξόντωση των ζαρκαδιών.

 —

Λίγα λόγια για το ζαρκάδι

Ζαρκάδι (Capreolus capreolus)

Το ζαρκάδι είναι ένα οπληφόρο θηλαστικό που μπορεί να ζήσει σε μεγάλη ποικιλία βιοτόπων, από καλλιεργήσιμες εκτάσεις και πυκνά δάση έως και αλπικά λιβάδια. Το ζαρκάδι είναι φυτοφάγο και μηρυκαστικό ζώο. Το ίδιο αποτελεί φυσική λεία για τα σαρκοφάγα ζώα. Παρά το γεγονός αυτό, οι κυριότερες απειλές για το είδος προέρχονται από τον άνθρωπο και είναι το παράνομο κυνήγι και η καταστροφή των βιοτόπων του

Στην Ελλάδα, έχουν απομείνει μικροί πληθυσμοί ζαρκαδιών που απαντώνται στις ορεινές περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας και το είδος χαρακτηρίζεται τρωτό που σημαίνει ότι αν συνεχίσει να εξοντώνεται σύντομα θα απειλείται με εξαφάνιση.

.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

29 Responses to ΜΗ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΤΑ ΖΑΡΚΑΔΙΑ

  1. Ο/Η Θανάσης λέει:

    Ο κυνηγοί είναι: Παρείσακτοι, παράταιροι, περιττοί…άρα μπορούμε να τους εξαφανίσουμε και δεν θα λείψουν σε κανέναν.

  2. Ο/Η ΓΙΑΓΚΟΥΛΑΣ. Φ . λέει:

    ΘΑΝΑΣΗ…ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ….ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ ΒΑΛΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΟΥ ΤΙΤΑΡΟΥ ΤΩΝ ΠΙΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΝΕΡΟ Η ΑΡΚΟΥΔΑ —Ο ΑΓΡΙΟΓΑΤΟΣ— ΤΟ ΖΑΡΚΑΔΙ κ.τ.λ………εδω σε θελω θαναση …….ΟΛΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΑΙ

  3. Ο/Η ΓΙΑΓΚΟΥΛΑΣ. Φ . λέει:

    Αυγούστου 20, 2009 @ 7:33 μμ

    ΘΑΝΑΣΗ…ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ….ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ ΒΑΛΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΟΥ ΤΙΤΑΡΟΥ ΤΩΝ ΠΙΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΝΕΡΟ Η ΑΡΚΟΥΔΑ —Ο ΑΓΡΙΟΓΑΤΟΣ— ΤΟ ΖΑΡΚΑΔΙ κ.τ.λ………εδω σε θελω θαναση …….ΟΛΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΑΙ

    • Ο/Η Θανάσης λέει:

      Και γιατί με θέλεις μόνο εκεί; Οι νομαρχίες και οι κυνηγοί, το κράτος γενικώς και οι κυνηγοί, συνεργάζονται και έχουμε το αποτέλεσμα που έχουμε.
      Το πρόβλημα προκαλείται από διάφορες αιτίες, οι δυο παραπάνω είναι μέρος του όλου προβλήματος.

      • Ο/Η ΓΙΑΓΚΟΥΛΑΣ. Φ . λέει:

        ΤΟ ΨΑΡΙ ΘΑΝΑΣΗ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ…ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΤΕ ΣΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΟΥ …ΣΚΕΥΤΗΚΕΣ…ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ??? ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΙΣΑΚΤΟΙ ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΤΟΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ … ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΕΣ … ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΑΠΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΘΡΟΥ … ΠΡΩΤΑ ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΙΟΤΟΠΟ ΤΟΥ ΖΑΡΚΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΣΩΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ … ΑΥΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΘΑΝΑΣΗ ……..

      • Ο/Η Θανασης λέει:

        ΤΟ ΨΑΡΙ ΘΑΝΑΣΗ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ…ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΤΕ ΣΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΟΥ …ΣΚΕΥΤΗΚΕΣ…ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ???
        ———–
        Σ αυτή την περίπτωση βρωμάει ολόκληρο και ομοιόμορφα.
        Οι κυνηγοί να λύσουν προβλήματα αποκλείεται, αποκλείεται επίσης να φταίνε οι από πάνω που έγιναν κυνηγοί.

        ΠΡΩΤΑ ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΙΟΤΟΠΟ ΤΟΥ ΖΑΡΚΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΣΩΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ …
        ————————–
        Είμαι κατά της διαχείρισης των έμψυχων, και δεν μιλάω με οικολογική συνείδηση.

        ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΕΣ …
        ————
        Σαν να λέμε…το να σταματήσουν οι πόλεμοι είναι θέση ακραία και δικτατορική, αφού κάποιοι ζουν από αυτόν. Σωστή διαχείριση και όχι κατάργηση των πολέμων λοιπόν, μην στερήσουμε το μεροκάματο από ένα σωρό ανθρώπους! Αυτό θα πει οικολογική συνείδηση!

        Καλό κόλπο! Μόλις κάποιος πει κάτι που είναι έξω από το λούκι της βόλεψής μας των συνηθειών και των ψυχολογικών εξαρτήσεών μας το βαφτίζουμε δικτατορικό.

  4. Ο/Η Θανάσης λέει:

    Διαμαρτυρία εναντίον του τσίρκο που είναι εγκατεστημένο στη περιοχή Αλυκές στον Άγιο Νικόλαο Λούτσας (Άρτεμις) δίπλα στο γήπεδο.
    Συγκέντρωση στο τσίρκο μπροστά, 21 Αυγούστου (σήμερα) ώρα 18:30.

  5. Ο/Η ΓΙΑΓΚΟΥΛΑΣ. Φ . λέει:

    ΘΑΝΑΣΗ ΕΓΩ ΤΑΧΤΗΚΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΟΥ [ΟΛΥΜΠΟ-ΠΙΕΡΙΑ- ΤΙΤΑΡΟ ] ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΑΝ ΓΕΛΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΛΑΚΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΤΟΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ…ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΕ ΤΙ ΑΓΩΝΑ ΜΠΗΚΑ….ΓΡΑΨΕ ΣΤΑ Google Οικολογικα Προβληματα στα βουνα Πιερια Ολυμπος η» WWW olimpospieria.blogspot.kom η» Γιαγκουλας.Φ. .ΑΥΤΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΑΝΑΣΗ ΧΑΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΜΗΛΙΑ ΜΑΣ…. Αν κανω και κανενα ορθογραφικό λάθος συνχώραμε……..

    • Ο/Η Θανάσης λέει:

      Το βρήκα το μπλοκ σου, στο οποίο μιλάς για οικολογικές καταστροφές. Ναι αλλά το γεγονός των καταστροφών του περιβάλλοντος να μην μας αποκλείει από την υπεράσπιση μεμονωμένων όντων.
      Σαν να λέμε αφού πεθαίνουν άνθρωποι σωρηδόν, ας μην ασχοληθούμε με το φόνο του ενός;

      • Ο/Η ΓΙΑΓΚΟΥΛΑΣ. Φ . λέει:

        ΘΑΝΑΣΗ……Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΔΩ…ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ….ΑΥΤΕΣ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ…ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΕΡΓΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ….ΕΣΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ Μ’ΑΥΤΟ….Η’ ΕΞΑΡΤΑΣΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ Η’ ΕΙΣΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ….ΔΕΝ ΠΗΡΑΖΕΙ…ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΘΑΝΑΣΗ…

      • Ο/Η Θανάσης λέει:

        Δεν μπορείς να διανοηθείς ότι κάποιος μπορεί να βλέπει τα μη ανθρώπινα όντα ως όντα ε; Έχεις εκπαιδευτεί να τα βλέπεις ως αντικείμενα και ντεκόρ ή στην καλύτερη περίπτωση ως πανίδα, και οι εκπαιδευτές σου έκαναν πολύ καλή δουλειά.

        Μήπως είσαι και τουφεκιοφόρος;

  6. Ο/Η ΓΙΑΓΚΟΥΛΑΣ. Φ . λέει:

    ΝΑΙ ΡΕ ΘΑΝΑΣΑΚΗ ΤΥΦΕΚΙΟΦΟΡΟΣ ΗΜΟΥΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ( ΤΟΥΦΕΚΙΟΦΟΡΟΣ }…ΕΙΧΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΣΤΟΥΣ ΑΛΙΞΕΠΤΟΤΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΟΨΑΝΕ ΛΟΓΟ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ…ΕΙΧΑ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ…ΜΕΤΑ ΣΑΝ ΤΥΦΕΚΙΟΦΟΡΟΣ ΒΓΗΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ…ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ…ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΣΗΣ…ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΙΦΑΝΟΣ ΡΕ ΘΑΝΑΣΑΚΗ ?? ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ?? ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΣΕ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΑΠΟΘΗΜΕΝΟ…ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΙΜΟ ΑΤΟΜΟ ΜΗΝ ΜΕ ΞΑΝΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ….Υ.Γ. ΑΝ ΠΛΗΩΝΕΙΣ ΣΕ ΕΚΠΕΔΕΥΩ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ….

  7. Ο/Η mariza λέει:

    Γιαγκουλα θελω να εκπεδευσεις εμενα σαν 8α βγω στο κυνηγι.Οι κυνηγοι φορανε ακομα αυτα τα χρωματιστα ζακετακια?8α γινουν καλο σημαδι.

    ΥΓ.ποια ειναι η διαφορα του κυνηγου κ της μπεκατσας?

  8. Ο/Η Tse kostas λέει:

    ΟΤΑΝ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ-ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ- ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΡΑΤΟΚΑΥΛΟ SNIPER, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΕΙ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΝΑΡΚΗ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ,ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!
    ΕΩΣ ΤΟΤΕ…ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ! 🙂

    Υ.Γ: ΟΠΟΙΟΣ ΝΙΩΘΕΙ ΤΟΣΟ «ΜΑΓΚΑΣ» ΑΣ ΒΓΕΙ ΓΙΑ ΚΥΝΗΓΙ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ,ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΟΥ….ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ…ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ ΦΑΣΙΑ!!!

  9. Ο/Η mariza λέει:

    Αληθεια αυτα τα δυο ειδη νομιζεις οτι εχουν καποιου ειδους εχθρα μεταξυ τους?

  10. Ο/Η Θανάσης λέει:

    Κυνηγός σκότωσε εν ψυχρώ θηροφύλακα
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009
    Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2009 12:36
    Web-Only

    Πρωτοφανές έγκλημα σημειώθηκε χθες στην Αμαλιάδα, όπου ένας λαθροκυνηγός πυροβόλησε εν ψυχρώ δύο θηροφύλακες, σκοτώνοντας τον έναν και τραυματίζοντας σοβαρά τον δεύτερο.

    Οι δύο θηροφύλακες πλησίασαν χθες το βράδυ τον 56χρονο κυνηγό κοντά στο χωριό Περιστέρι, προκειμένου να του επισημάνουν ότι το κυνήγι απαγορεύεται στην περιοχή. Εκείνος έστρεψε εναντίον τους το όπλο του και τους πυροβόλησε. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αμαλιάδος, όπου ο ένας υπέκυψε στα τραύματά του. Ο δεύτερος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο 409 Νοσοκομείο Πατρών και, σύμφωνα με τους γιατρούς, ενδέχεται να χάσει την όρασή του.

    Η Αστυνομία συνέλαβε τον δράστη στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν 5 όπλα.
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4534856&ct=1

  11. Ο/Η ΓΙΑΓΚΟΥΛΑΣ.Φ. λέει:

    ΣΕ ΠΕΡΙΧΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ (ΟΛΥΜΠΟΣ) ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ (ΝΑΤΟΥΡΑ 2000) (ΠΙΕΡΙΑ-ΤΙΤΑΡΟΣ) ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ 2 ΠΟΤΑΜΙΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΣ’ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΧΙΛ. ΜΑΚΡΙΑ. ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ-ΤΟΝ ΛΥΚΟ-ΤΟ ΕΛΑΦΙ-ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ-ΤΟ ΖΑΡΚΑΔΙ-ΤΟΝ ΑΓΡΙΟΓΑΤΟ-ΤΗΝ ΒΙΔΡΑ ΤΟΝ ΛΑΓΟ-ΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ- ΤΑ ΠΑΡ’ΥΔΑΤΙΑ ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΖΕΙ Σ’ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΟΥΝΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΝΕΡΟ!!!!!!!!!!!!!

    • Ο/Η Θανάσης λέει:

      Καλά…από τη μια μας διαβεβαιώνουν ότι θα προσέξουν το περιβάλλον, από την άλλη συνεχίζουν να κλέβουν το νερό των άλλων ειδών;

      Για χάρη τίνος το κλέβουν;

      Τι ισχύει για τον κλέφτη;

      Αν κάποιος προσπαθήσει να υπερασπιστεί τα θύματα και στραφεί εναντίον του κλέφτη θα θεωρηθεί τρομοκράτης ε;

      Οι ανάγκες μας αυξάνονται ολοένα και συνεχίζουμε τις καταστροφές και τις λεηλασίες. Μην γεννάτε γιατί χανόμαστε.

      Α… και κάντε και κανένα εμβόλιο…. καλό είναι να λιγοστεύουμε.

      Είμαστε είδος της καταστροφής! Η κατάρα του πλανήτη.

  12. Ο/Η ΓΙΑΓΚΟΥΛΑΣ.Φ. λέει:

    Οταν υπερασπιστηκα τα βουνα μου.(Ολυμπο Τιταρο και Πιερια) και στραφηκα εναντιον ορισμενων Μεγαλοσχημων .Θεωρηθηκα Συκοφαντης και τημωριθηκα με 12 μηνες φυλακη ….

  13. Ο/Η Γιαγκουλας.Φ. λέει:

    Θαναση κατα της πρωτοδικης καταδικαστικης αποφασης με 12 μηνες φυλακης εναντιον μου ασκησα εφεση και μπροστα στον κινδυνο να χασει ο κατηγορος μου Νομαρχης Πιεριας , παραιτηθηκε και ετσι ελειξε η υποθεση .
    Αυτα δεν ξερω γιατι σου τα λεω . Ισως γιατι σε εχω εκτιμησει για εντιμο ατομο η’ γιατι με αυτον τον τροπο θελω να εκτονωθω .

    Θαναση οταν ο αγωνας ειναι εντιμος ευκολα η’δυσκολα στο τελος δικαιωνεται …

    Θα τα σωσω τα βουνα μου, μαζι με τα ζαρκαδια τους ….

    Γει σου θαναση …

  14. Ο/Η Θανάσης λέει:

    Γεια σου Γιαγκουλα!
    Συγχαρητήρια που η περιπέτειά σου είχε καλό τέλος, και σου εύχομαι καλό κουράγιο και δύναμη σε ο,τι καλό κάνεις.

  15. Ο/Η pantelhs λέει:

    ΙΣΟΒΙΑ ΨΗΦΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟ ΚΥΝΙΓΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    • Ο/Η Γιαγκουλας.Φ. λέει:

      Παντελη μην εισαι απολυτος.Κανενας πολιτικος δεν μπορει να καταργησει το Κυνηγι ,γιατι ηταν μια αναγκη απο εμφανισεως ανθρωπου, που με την παροδο των αιονων και παρ’ ολο που σημερα δεν μας χρειαζετε σαν τροπος διαβιωσης ,εμεινε ομως μεσα σε ορισμενους ανθρωπους (ισως στο ΝΤΙ ΕΝ ΕΙ τους ) σαν συνηθεια που δησκολα αποβαλετε. Εγω θα ελεγα….Να εφαρμοστει ο νομος περι Θηρας απολυτα και αυστηρα οπως σε ολο τον Κοσμο….Γιατι εδω δεν εφαρμοζετε….Να φανταστεις οτι Κυνηγαν στον Ολυμπο με τα ελικοπτερα τα σπανια Αγριοκατσικα….( Απογειονονται απο την Αμερικανικη βαση )…. Τα γκρεμιζουν απο τα βραχια, και υστερα κατεβαινουν και τα μαζευουν….Και κατι ακομα….Δεν το καταλαβες ακομη οτι οι πολιτικοι μας ειναι ΛΑΜΟΓΙΑ….Τους ενδιαφερει μονο η Παρτη τους….Εμας και τα δικαια του Λαου δεν τους ενδιαφερουν….
      Αγαπητε Παντελη….Ισως χρειαστει να παρουμε την Μοιρα μας στα χερια μας…. Με εκτημηση Θοδωρος….

  16. Ο/Η Θανάσης λέει:

    Κυνηγάνε με ελικόπτερα; Και δεν τους βλέπει κανείς και δεν τους σταματάει καμιά αρχή; Αν όμως κάποιος κατεβάσει κανένα απ αυτά τα ελικόπτερα, τότε όλοι θα ανοίξουν τα στραβά τους και θα τον βρουν να τον εξαφανίσουν. Αυτές δεν είναι αρχές υπεράσπισης του καλού, αυτές είναι γκάνγκστερ και δυνάμεις του σκότους.

    Είναι κάτι που πρέπει να αφανιστεί.

    • Ο/Η Γιαγκουλας.Φ. λέει:

      Θαναση συμφωνω μαζι σου… Εξαλλου….
      Δικαίωμα και υποχρέωση του κάθε Έλληνα πολίτη είναι να εφαρμόσει στην πράξη την τελευταία και σοβαρότερη καταγραφή του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ευθαρσώς πως οι Έλληνες πολίτες είναι υπεύθυνοι για την τήρηση του Συντάγματος, όταν οι κυβερνήσεις δεν το πράττουν αυτό…
      ( το τελευτεο αρθρο του Συνταγματος )….

  17. Ο/Η Γιαγκουλας.Φ. λέει:

    Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010 Αναρτηθηκε απο ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    Ο ανθρώπινος νόμος της ζούγκλας…
    thumb
    Από το Στραβόξυλο
    Στην Ελλάδα του 2010 υπάρχουν τόσο πολλά πράγματα για να αγανακτήσει και να ντραπεί κάποιος, που ίσως το παρακάτω θέμα να φανεί εντελώς ασήμαντο. Ασήμαντο σε μια κοινωνία που ζει στο φόβο, στο άγχος, στην οργή, στη λαμογιά. Σε μια κοινωνία που σιγά σιγά μετατρέπεται σε ζούγκλα και που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους ως ζώα.
    Και βέβαια σε μια τέτοια κοινωνία τι ευαισθησία να περιμένει κάποιος για τα ίδια τα ζώα; «Καμία» είναι η «αυτονόητη» απάντηση… Γι αυτό και στην Ελλάδα του 2010 ένας θηροφύλακας με ευαισθησία, που βρήκε ένα τραυματισμένο ζαρκάδι στην Πτολεμαϊδα, δεν μπόρεσε να βρει καμία «αρμόδια» αρχή να το βοηθήσει…
    Το δασαρχείο Κοζάνης δήλωσε αναρμόδιο, η Κτηνιατρική Υπηρεσία Καστοριάς δήλωσε ανήμπορη και η Κτηνιατρική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου δήλωσε ότι απολυμαίνεται και δεν δύναται…
    Στην Ελλάδα του 2010 κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει ούτε ένα τραυματισμένο ζαρκάδι… Γιατί στην Ελλάδα του 2010 κανείς δεν θέλει να θυμάται ότι ο πολιτισμός μιας χώρας κρίνεται από το πώς αντιμετωπίζει τα παιδιά, τους φυλακισμένους και τα ζώα…

    ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΙΣΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥ….
    ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΟΤΑ….

    Γραψτε στο Google Γιαγκουλας.Φ. ‘η’ Οκολογικα προβληματα στα βουνα Πιερια Ολυμπος

    Θοδωρος

  18. Ο/Η μπαμπης λέει:

    επειδη ειμαι κυνηγος….και βλεπω και μαθαινω πολλα για πολλα μερη της ελλαδος..
    ζαρκαδια υπαρχουν παρα πολλα…απειρα…δεν θελω να επιτραπει το κυνηγι τους..
    απλα να γνωριζει κατι ο κοσμος…
    ο λυκος πολλυ δυσκολα πιανει τα ζαρκαδια που ειναι εξαιρετικα καχυποπτα κι ταχυτατα…για α ξερουν οι οικολογοι της πρωτευουσας.,..

Σχολιάστε