Ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο Αμαρουσίου για το τσίρκο με ζώα που φιλοξενείται στο Δήμο του.

O ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έστειλε σήμερα στον Δήμαρχο Αμαρουσίου την παρακάτω επιστολή:

Προς:   Δήμαρχο Αμαρουσίου,                                                                       17/12/08

Αντιδήμαρχο

Δημοτικό Συμβούλιο

Αγαπητέ Δήμαρχε, Αντιδήμαρχε, Δημοτικό Συμβούλιο,

Με μεγάλη απογοήτευση πληροφορηθήκαμε ότι φιλοξενείται στο Δήμο σας το τσίρκο MASSIMO. Το τσίρκο αυτό χρησιμοποιεί ζώα. Στο παρασκήνιο τσίρκο σημαίνει βία, αιχμαλωσία, εγκλεισμός, βασανιστήρια, δίψα, πείνα, ξύλο και τρόμος για τα ζώα που είχαν την ατυχία να αιχμαλωτιστούν από λαθροθήρες ή να γεννηθούν στην αιχμαλωσία.

Στο τσίρκο:

Τα ζώα εκτός του ότι στερούνται το φυσικό τους περιβάλλον, ζουν σε άθλιες συνθήκες. Είναι συνέχεια δεμένα ή μέσα σε κλουβιά και η διατροφή τους ή η κτηνιατρική περίθαλψη από κακή έως ανύπαρκτη.

* Μεταφέρονται συνέχεια από πόλη σε πόλη και ταλαιπωρούνται ατελείωτες ώρες κλεισμένα μέσα σε κοντέινερς.

* Οι εκπαιδευτές τους για να τους μάθουν τα κόλπα για την παράσταση, τα χτυπούν άσχημα, πολλές φορές μέχρι θανάτου. Άλλες φορές τα αφήνουν μέρες ολόκληρες χωρίς τροφή και νερό για τιμωρία. Συνήθεις μέθοδοι: πείνα, δίψα και ανελέητο ξύλο με σιδερολοστούς του καθηλωμένου με αλυσίδες ζώου. Σ αυτή τη φάση πάρα πολλά ζώα εξοντώνονται με ή χωρίς τη θέλησή τους (μή φυσική αντοχή τους στους βασανισμούς, στρες από τον εγκλεισμό ή εθελούσια άρνηση τροφής). Στο επόμενο στάδιο, που είναι και η κύρια εκπαίδευση, το ζώο «μαθαίνει» να κινείται στην πίστα κυκλικά (μέθοδος : τάπητας με αναμμένα κάρβουνα) βρίσκοντας καταφύγιο στα σκαμνιά. Τα σημάδια από το κάψιμο στις πατούσες είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της τακτικής αυτής.

* Την ώρα που κάνει το νούμερό του ένα ζώο μπορεί να πονάει, αλλά δεν τολμάει να μην το κάνει γιατί έχει μάθει πολύ καλά τι το περιμένει. Η θέα του μαστιγίου ή του μπαστουνιού με τις κορδέλες, που κρύβει τον γάντζο ή το καρφί λειτουργεί ως «υπενθύμιση» των μαρτυρίων που προηγήθηκαν και το ζώο ενεργεί με τα εξαρτημένα αντανακλαστικά : εκτελεί αυτόματα πλέον τις κινήσεις που πρέπει, ώστε να αποφύγει την επανάληψή τους.

* Τα ζώα δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να τα κάνουν όλα αυτά! Είναι ενάντια στη φύση τους και φύση τους είναι η ζούγκλα, όχι το κλουβί!!!

* Θα μπορούσαμε να απολαύσουμε το ίδιο μια παράσταση χωρίς ζώα. Οι ζογκλέρ, οι κλόουν, οι ακροβάτες, οι ταχυδακτυλουργοί κ.ά., είναι πιο διασκεδαστικοί.

Πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα, έχουν απαγορέψει στην περιοχή τους την άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας σε τσίρκο που χρησιμοποιούν ζώα,!

Ζητάμε να κάνετε το ίδιο και ακυρώσετε τις προγραμματισμένες παραστάσεις ώστε να βοηθήσετε κι εσείς να σταματήσει αυτό το μαρτύριο των ζώων.

Ας εξηγήσουμε στον κόσμο, στα παιδιά ότι είναι προτιμότερο να πάνε στην παιδική χαρά ή μια εκδρομή από το να δούνε μια παράσταση στο τσίρκο, βασισμένη στον πόνο και τη δυστυχία των ζώων.

Αγαπητέ Δήμαρχε, τα άσχημα ποτέ δεν τα δείχνουν!
Τα ζώα αισθάνονται, πονάνε, χαίρονται και λυπούνται όπως και οι άνθρωποι..
Ο πόνος είναι ίδιος για όλους.

«…μένουν μόνο δύο εβδομάδες να ετοιμαστούμε για ν΄ ανοίξουμε το τσίρκο. Έπρεπε να δουλέψουμε γρήγορα για να ετοιμάσουμε τους ελέφαντες. Η Σάντη ο νεότερος ελέφαντας ήταν πολύ φοβισμένη. Μια μέρα την είχαμε στη σκηνή για εκπαίδευση. Δεν μπορούσε να εκτελέσει τα «κόλπα της» και έφυγε από τη σκηνή φοβούμενη για τιμωρία. Την πιάσαμε, την φέραμε πίσω, την ρίξαμε στο πάτωμα και αρχίσαμε να την τιμωρούμε που φέρθηκε τόσο ανόητα. Ξαφνικά σταματήσαμε και κοιταχτήκαμε. Καθόταν στα πλάγια, δάκρυα έτρεχαν στο προσωπό της και λυγμοί βασάνιζαν το κορμί της……»
Απόσπασμα από το βιβλίο «παγίδα ελεφάντων» του εκπαιδευτή ζώων τσίρκο Τζώρτζ Λιούις.

Τα τσίρκο μπορούν να συνεχίσουν να αποτελούν ένα μέσο διασκέδασης των ανθρώπων, αλλά οι πρωταγωνιστές τους να ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΑ. Μπορεί να είναι άνθρωποι: ακροβάτες, κλόουν, κλπ.

Έτσι, και διασκέδαση θα αποτελούν για τους θεατές, αλλά και δεν θα χρειάζεται να υποφέρουν και να πεθαίνουν ζώα εν ονόματι της … διασκέδασης!!!

Ας μη διδάξουμε τα παιδιά μας τον εξευτελισμό ενός περήφανου πλάσματος, τα κάγκελα και το μαστίγιο!

(Στείλτε mail διαμαρτυρίας στο δήμο Αμαρουσίου

Δήμαρχος dimarxos@maroussi.gr

Αντιδήμαρχος vicemayor@maroussi.gr

Δημοτικό Συμβούλιο dsymvoulio@maroussi.gr

Επίσης μπορείτε να αναφέρεται την αντίθεσή σας προς το τσίρκο, στο 15321 στο δήμο (τμήμα παραπόνων) και θα σας δώσουν και αρ. προωτοκόλλου για την καταγγελία σας

This entry was posted in Ελλάδα: χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα. Bookmark the permalink.

29 Responses to Ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο Αμαρουσίου για το τσίρκο με ζώα που φιλοξενείται στο Δήμο του.

  1. Ο/Η kwnstadina λέει:

    βασανίζοντας τα ζώα φερόμαστε οι ίδιοι σα «ζώα»

  2. Ο/Η ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ λέει:

    Ούτε μια στιγμή δεν θα αντέχατε τισ συνθήκες διαβίωσης των ζώων αυτών, γιατί να αντέξουν αυτά…. γιατί να τα βασανίζουμε έτσι….
    Ακού κάθε μέρα το διαφημιστικό αυτοκίνητο του τσίρκου να περνάει και δεν το αντέχω…

  3. Ο/Η ΓΙΤΙΣΟΓΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ λέει:

    ευχομαι σε ολο το δημοτικο συμβουλιο του αμαρουσιου αν τελικα επιτρεψετε να δοθει εστω και μια παρασταση του circo massimo
    στην πολη σας να πεθανετε με τον πιο βασανιστικο τροπο ,σας αξιζει
    μπραβο στον δημο ναυπλιου,στην καβαλα οι κυριοι του τσιρκο στις
    5/6/08 φυγαν νυχτα ρωτηστε και θα μαθετε πως.

  4. Ο/Η Θανάσης Αγγελίδης λέει:

    Ο Νόμος κατά των τσίρκων κατατέθηκε στον Υπουργό κ. Κοντό τον Νοέμβριο του 2007. Έκτοτε δεν είχαμε κανένα νέο. Κατατέθηκε επιστολή στις 20/02/2008 ζητώντας την άμεση απάντησή του και την προώθηση του σχετικού νομοσχεδίου.

    Ομόφωνη Απόφαση της ΚΕΔΚΕ για απαγόρευση λειτουργίας
    http://www.gavmagazine.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=277&Itemid=31

  5. Ο/Η Κωστας Παπακωνσταντινου λέει:

    Σαν δημοτης Αμαρουσιου,ντρεπωμαι που ο δημαρχος μας,παρ ολες τις
    ευαισθησιες του που τις εχει δειξει και στο παρελθον,εδωσε την αδεια
    για τις [παραστασεις] στον χωρο του δημου μας.
    Ελπιζω να το ξανασκεφτει

  6. Ο/Η Θανάσης Αγγελίδης λέει:

    Ας το ξεθάψουμε λίγο το θέμα.

    Πίεση στον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης για το Νόμο κατά των τσίρκων με ζώα

    Ο Νόμος κατά των τσίρκων κατατέθηκε στον Υπουργό κ. Κοντό τον Νοέμβριο του 2007. Έκτοτε δεν είχαμε κανένα νέο. Κατέθεσα επιστολή στις 20/02/2008 ζητώντας την άμεση απάντησή του και την προώθηση του σχετικού νομοσχεδίου.
    Θα πρέπει να δεχτεί και άλλα γράμματα προς την ίδια κατεύθυνση. Για αυτό το λόγο, θα σας παρακαλούσα να στείλετε φαξ ζητώντας να επισπεύσει την διαδικασία προώθησης του σχετικού νομοσχεδίου εξηγώντας ίσως και μερικούς από τους λόγους που τα τσίρκο είναι ανεπιθύμητα στην Ελλάδα και τις επιπτώσεις στη ζωή των ζώων (βάρβαρες μεθόδους εκπαίδευσης, αφύσικες κινήσεις, απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης, βίαιος τρόπος σύλληψης αγρίων ζώων, κακοποίηση, πείνα, δίψα, καθήλωση σε μικρά κλουβιά για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους, μετακινήσεις, ρύπανση, αντιπαιδαγωγικό θέαμα, ο σχετικός νόμος δεν επιβαρύνει τον εθνικό προυπολογισμό).
    Προσπαθήστε να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομο, όχι πάνω από 2 παραγράφους ή και μια.

    Το φαξ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αλέξανδρου Κοντού
    210 5237904

    Παρακαλώ ενημερώστε με αν στείλετε το φαξ.

    Ευχαριστώ πολύ

    Ευγενία Ματαράγκα
    gawfgr@otenet.gr

    http://www.gawfcircuscampaign.org.uk/campaign.html

  7. Ο/Η Θανάσης Αγγελίδης λέει:

    Αγαπητοί φίλοι,

    Πλήθος πολιτών και οργανώσεων συνεχίζουν να αγωνίζονται για χρόνια τώρα σε θεσμικό και ακτιβιστικό επίπεδο ενάντια στα τσίρκο με ζώα. Από τη μεριά της, η πολιτεία συνεχίζει να αγνοεί όλους μας παρά το γεγονός ότι έχουμε υποβάλλει σχέδιο νόμου που απαγορεύει τη χρήση ζώων στα τσίρκο στη χώρα μας. Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι θα προωθούσε νομοσχέδιο στη Βουλή, αυτό δεν έγινε και αυτή τη στιγμή τα γραφεία του Υπουργού και Υφυπουργού δεν γνωρίζουν τι απέγινε. Οι δήμοι της χώρας συνεχίζουν να φιλοξενούν τσίρκο, με πρόσφατο παράδειγμα το Δήμο Αμαρουσίου που παραχώρησε χώρο στο τσίρκο MASSIMO που δίνει παραστάσεις αυτές τις μέρες.

    Αν και είναι πολύτιμες οι ενέργειες που γίνονται σε τοπικό επίπεδο σε όλη την Ελλάδα με διαμαρτυρίες στους Δήμους, έξω από τα τσίρκο, στις τηλεοπτικές εκπομπές που τα προβάλλουν, κ.α., είναι σημαντικό να πιέσουμε το Υπουργείο και την πολιτεία να δώσει ένα στίγμα πολιτισμού, παιδείας και σεβασμού απέναντι σε άλλα όντα με τα οποία μοιραζόμαστε αυτόν τον πλανήτη. Καλούμε όλους να παρευρεθούν στη συγκέντρωση/διαμαρτυρία για την προώθηση του νομοσχεδίου ενάντια στη χρήση ζώων σε τσίρκο στη χώρα μας.

    Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009 στις 11:00
    μπροστά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
    Αχαρνών 2, κοντά στην Ομόνοια

    Είναι σημαντικό να ενημερώσουμε όσους ενδιαφέρονται για να υπάρχει μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας.

    Στη διαμαρτυρία θα συμμετέχουν:

    ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
    GAWF (Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων)
    ΠΟΦΥΖΩ
    Ανεξάρτητη Φιλοζωϊκή Ομάδα
    Δικαίωμα Ζωής
    Φιλοζωικός Σύλλογος Αγ. Παρασκευής
    και άλλοι φορείς

    Ευχαριστώ,

    Θεματική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Ζώων, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

  8. Ο/Η Θανάσης Αγγελίδης λέει:

    Προς ενημέρωση:

    Ενόψει του επικείμενου συλλαλητηρίου την Παρασκευή, μετατίθεται η ημερομηνία της διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την Τρίτη 13 Ιανουαρίου στις 11:00

    Παρακαλώ ενημερώστε όσους ενδιαφέρονται.

  9. Ο/Η Sigouros λέει:

    Είναι απαράδεκτο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου να επιτρέπει τη λειτουργία τσίρκου με ζώα. Ως πολίτης του Αμαρουσίου δε συμφωνώ.

  10. Ο/Η Ζαμπέλα λέει:

    Πυλαία, 10.1.2009

    Προς τον
    Δήμαρχο του Δήμου Αμαρουσίου

    ΘΕΜΑ: Σχετικά με την εγκατάσταση τσίρκου στην περιοχή του Δήμου σας

    Κύριε Δήμαρχε
    Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε ότι στην περιοχή του Δήμου σας έχει εγκατασταθεί τσίρκο για διάφορες παραστάσεις.
    Σίγουρα γνωρίζετε, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι από εμάς, το τι συμβαίνει στα τσίρκο και σε τι βασανισμούς υποβάλλονται τα ζώα μέχρι να είναι σε θέση να μπορούν να παρουσιάζουν σε εμάς «τους πολιτισμένους ανθρώπους, αυτό το υπέροχο θέαμα».
    Τι απάντηση θα δίνατε σε κάποιο μικρό δημότη σας αν σας έκανε την απλή και ανθρώπινη ερώτηση, πως τα ζώα αυτά μαθαίνουν τα γελοία και αφύσικα για αυτά νούμερα που τα αναγκάζουν να εκτελούν;
    Είναι ντροπή για εμάς όλους να επιτρέπουμε στα παιδιά μας, που είναι το μέλλον και η ελπίδα μας να παρακολουθούν τέτοια θεάματα.
    Στο χέρι μας και ιδιαίτερα στο χέρι των Αρχών είναι να εμποδίζεται η λειτουργία όλων αυτών των θεαμάτων.
    Ελπίζουμε και πιστεύουμε να μπείτε και εσείς στην παρέα των άλλων Δήμων της Ελλάδας και του εξωτερικού και μελλοντικά να αρνηθείτε την λειτουργία τσίρκου στην πόλη σας
    Σας ευχαριστούμε

    Η Πρόεδρος

    Ιζαμπέλα Μποτονάκη

  11. Ο/Η GEORGE CONSTANTINOPOULOS λέει:

    ΠΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ!ΔΙΩΞΤΕ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΤΩΡΑ !ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ Ο ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥΧΙ ΤΣΙΡΚΟ.ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ….ΜΕ ΤΙΣ ΓΟΥΝΕΣ.ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ???ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ!

  12. Ο/Η GEORGE CONSTANTINOPOULOS λέει:

    ΠΑΤΟΥΛΗ ΑΝΤΕ ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΜΑΓΚΟΥΦΑΝΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΗΣΥΧΟ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΗΣΕΣ..ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ ΤΣΙΡΚΟ!ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΕ?

  13. Ο/Η GEORGE CONSTANTINOPOULOS λέει:

    ΒΓΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ!ΤΣΙΡΚΑ ΕΙΣΑΣΤΕ!

  14. Ο/Η PANOS λέει:

    DHMARXE BGALE THN GYNAIKA SOY STO TSIRKO

  15. Ο/Η PANOS λέει:

    STO ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΒΛΑΧΟΙ!ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΑΣΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ!ΕΒΑΛΕ ΤΖΕΛ ΣΤΟ ΜΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΤΟ Π…..Σ

  16. Ο/Η Μυρτώ Καρανίκα λέει:

    Εκμετάλλευση ζώων για τη διασκέδασή των δημοτών σας…?
    Αηδιαστικό και ντροπιαστικό, όχι κύριε δήμαρχε?

  17. Ο/Η GEORGE CONSTANTINOPOULOS λέει:

    ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ??ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΗΣΕΣ ΔΗΜΑΡΧΕ.ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ ΤΑ ΖΩΑ?ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΗΣΟΥΜΕ..ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ….

  18. Ο/Η ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ λέει:

    ΛΥΠΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΥΠΗ. ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΖΩΑ.

  19. Ο/Η Ιωαννα λέει:

    Είναι ντροπή μας. Είμαι 15 χρονών και κατάλαβα, συζητώντας με συμμαθητές μου γι αυτό το θέμα, ότι το πρόβλημα είναι πολύ πιο σημαντικό απ ότι νομίζουμε. Σκεφτείτε μόνο πως οι περισσότεροι συνομήλικοι μου θεώρησαν το θέμα ανάξιο συζήτησης κι εμένα υπερβολική. Αυτό μάθαμε, αυτή η γενιά έχουμε γίνει. Γι αυτό ας κάνουμε κάτι να σταματήσει η εκμετάλλευση των ζωών και η προβολή τέτοιων προτύπων στα παιδιά. Πρέπει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουμε πως δεν είμαστε τα πιο σημαντικά πλάσματα στη γη…

  20. Ο/Η ARKOUDA λέει:

    ZOOFILOI, YPOKRITES !

    PIA ORGANOSI SAS PLIRONEI, NA KATASTREFETE TIN DIMIOURGIA TOU ANTHROPOU !
    KERATADES LOUPODITES ,ME FANERA STIXEIA SAS EXOUME PIASEI NA DIMIOURGITE VIDEOS NA SKOTONETE TA ZOA KAI NATA PAROUSIAZETE TAXA POS VASANIZEI O ANTHROPOS TA ZOA !
    O ANTHROPOS AGAPAI TA ZOA PIOS SAS EIPE OTI TA ZOA VASANIZONTA STO TSIRKO ?
    OSO PLISION EINE TA ZOA SRON ANTHROPO MATHENOUN NA ZOUNE KONTA STON ANTHROPO !
    MALON THELETE DESIMO ESEIS ,KAI DEN PATE NA PAROUSIASTITE ESIES GIA AKOUDES ?
    POLI GRIGORA THA KIKLOFORISI ENA DOCOUMANTER GIA ESAS YPOKRITES !
    KRATITHITE MIN PATHETE KARDIAKO ! DIMARXE MIN TOUS AKOUS OI ANTHROPOI AFTOI EINE AROSTOI KITAKSE NA XTISIS PERISOTERES KLINIKES, KAI PSIXIATROUS ,
    ME TO MPARDON GIA AFTIN TIN PARATIRISI, OMOS EXO ASXOLITHI ARKETA MA AFTOUS TOUS YPOKRITES, KAI GNORIZO POLA .MIN TOUS PISTEVETE !

    • Ο/Η Θανάσης λέει:

      Εκείνο το ντοκιμαντέρ που μας έταξες δεν μας το έδειξες τελικά.
      Δεν είσαι συνεπής στις υποσχέσεις σου.

      Ο δήμαρχος έχτισε PERISOTERES KLINIKES, KAI PSIXIATROUS όπως του είπες;

  21. Ο/Η Θανασης λέει:

    Σ αμολήσανε ή τους ξέφυγες;

    Μας την επεσε ο τσιρκάς

  22. Ο/Η GEORGE CONSTANTINOPOULOS λέει:

    ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ…ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ ΝΑ ΠΑΣ ΕΣΥ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΙΜΟΥ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ!

  23. Ο/Η GEORGE CONSTANTINOPOULOS λέει:

    ΑΡΚΟΥΔΑ…ΤΟ ΤΡΑΒΑΣ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ ΦΙΛΑΡΑΚΟ.

  24. Ο/Η δημητρης λέει:

    αρκούδα, θα σε δέσουμε με ενα χαλκά απο την μύτη κ θα γυρνάμε απο χωριο σε χωριό να σε γιαουρτώνουν, θα έλεγα να σου πετάνε ντομάτες, όμως είναι ακριβές
    :)) :)) :))

  25. Ο/Η Θανάσης λέει:

    Τσιρκάδες, στα κλουβιά σας! Από λάθος είστε έξω!

  26. Ο/Η Κρίστυ Μαυροματάκη λέει:

    Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτό το αίσχος. Η υποκρισία όλων των υπευθύνων, αλλά και των γονιών που υποτίθεται θέλοντας να φέρουν τα παιδιά κοντά στα ζώα τους παρουσιάζουν τα αποτελέσματα αυτής της βαναυσότητας. Έλεος πια. Αρκετά έχουμε ισοπεδώσει τη φύση. Πότε θα είναι αρκετά τα χρήματα που βγάλαμε από αυτή??? Πότε θα φανούμε δίκαιοι σε όσους και όσα δεν μπορούν να αμυνθούν απέναντι στην ανθρώπίνη μανία??? Αρκετά δεν βγάλατε???

  27. Ο/Η lamprini λέει:

    αρκετη βαυναυσοτητα υπαρχει στη καθημερινοτητα μας, δε χρειαζεται να »διασκεδαζουμε» και με αυτη!Μεχρι ποτε θα συμπεριφερομαστε με κακια στα αλλα δημιουργηματα της φυσης που τιποτε δεν μας καναν!Ημαρτον και αισχος!

Σχολιάστε