«Κι άλλη νεκρή αρκούδα

 

Ενήλικη αρσενική αρκούδα (περίπου 15 ετών, 250 κιλά) βρέθηκε νεκρή κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς.

Την ερευνητική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που έσπευσε αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, ειδοποίησαν οι Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Αρχές της περιοχής. Παρευρέθηκαν ακόμη εκπρόσωποι του Δασαρχείου Καστοριάς καθώς και η κτηνίατρος της οργάνωσης Καλλιστώ που αναισθητοποίησε το ζώο.

Το σφοδρό τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα στις 8.30 το βράδυ, σε επαρχιακό δρόμο στην περιοχή Βογατσικού Καστοριάς. Η αρκούδα έφερε σοβαρά τραύματα στη σπονδυλική στήλη και τα πίσω πόδια της ήταν εντελώς ακινητοποιημένα. Το αυτοκίνητο έπαθε σοβαρές ζημιές, ευτυχώς όμως ο οδηγός δεν τραυματίστηκε.

Το ζώο εξέπνευσε στις 01.10 μετά τα μεσάνυχτα από ακατάσχετη αιμορραγία.

Η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Νομαρχίας Καστοριάς θα προβεί σε νεκροψία και αύριο θα εκδώσει τα επίσημα αποτελέσματα ενώ το ζώο θα ταφεί από τη Δασική Υπηρεσία Καστοριάς.

Είναι το 20ο συνολικά νεκρό άτομο αρκούδας σε 1,5 χρόνο από τροχαία ατυχήματα, πυροβολισμούς και δηλητηριασμένα δολώματα, αριθμός πολύ ανησυχητικός για την αργή και δύσκολη αναπαραγωγή του σπάνιου είδους που αριθμεί περίπου 200 (εκτίμηση ελάχιστου πληθυσμού) ζώα στην Ελλάδα.

Άλλος αριθμός που μας αφορά είναι επίσημα το 5ο τροχαίο στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας από τον περασμένο Ιούνιο και μέχρι σήμερα, ενώ άλλα δύο τροχαία αναφέρθηκαν στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ από οδηγούς στο Νεστόριο Καστοριάς και στο Βογατσικό χωρίς όμως σοβαρό τραυματισμό ανθρώπου ή αρκούδας.

Για άλλη μια φορά να τονίσουμε την ανάγκη εφαρμογής του απλού μέτρου της σήμανσης σε περιοχές που ζει η αρκούδα και περισσότερο στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας όπου ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων αυξάνεται ραγδαία.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έχει αναδείξει επανειλημμένα το πρόβλημα και με δύο ειδικά υπομνήματα έχει υποδείξει στις αρμόδιες Υπηρεσίες αναλυτικά μέτρα περιορισμού των τροχαίων ατυχημάτων αλλά και δασικής διαχείρισης με στόχο την προστασία ανθρώπου και αρκούδας στις κρίσιμες για το είδος περιοχές.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

21 Responses to «Κι άλλη νεκρή αρκούδα

  1. Ο/Η KATOGIANNIS SPYRIDON λέει:

    mexri pote ua synexistei auto me ta atyxhmata… den eyaisuhtopoieite kaneis toys?? pragmatika lypamai

  2. Ο/Η Φωτεινή Κ λέει:

    Νομίζω ότι οι ανευθυνουπεύθυνοι περιμένουν να πεθάνει καμια οικογένεια σε αυτοκινητιστικό για να «ευαισθητοποιηθούν» αφού ξέρουμε πολύ καλά ότι τα ζώα δεν έχουν καμία τύχη. Και μιλάω για όλα τα ζώα όχι μόνο αρκούδες. Από αδέσποτα σκυλιά μέχρι αλεπούδες και φυσικά αρκούδες. Οι περιφράξεις που χρησιμοποιεί η «Εγνατία» είναι τουλάχιτον αστείες και μπορούν να έμποδίσουν μόνο πρόβατα από το να βρεθούν στο οδόστρωμα. Οι αρκούδες πετάνε την περίφραξη κάτω με ένα σπρώξιμο. Τι άλλο πρέπει να πουν οι περιβαλλοντικές οργανωσεις για να μην έχουμε χειρότερα;

  3. Ο/Η θοδωρης Π. λέει:

    Επιτέλους κάτι να γίνει δεν πάει άλλο.πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα είδος υπο εξαφάνιση σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη.Μάλλον και αυτό το ζήτημα , όπως και τόσα άλλα στην Ελλάδα, έχει απομείνει μόνο στην τύχη του.Ας ελπίσουμε λοιπόν καλή τύχη..

  4. Ο/Η kalipe vuluvu λέει:

    Φυσικα η ανικανότητα των αρμοδίων να επιβάλλουν και να ελέγξουν στοιχειώδεις κανόνες συνύπαρξης με την φύση δεν τους αποτρέπει καθόλου από το να κόβουν κορδέλες για έργα πνοής για τον τόπο (και την τσέπη των παρατρεχάμενών τους). κ βέβαια η άρνηση πληρωμής διοδίων όταν με το καλό μας προκύψουν θα διώκεται και ποινικά άσχετα αν εσυ αποδεικνύεις οτι οι αυτοκινητόδρομοι δεν είναι κλειστοί. Κατα τα άλλα ελπίζω η πρόσφατη χιονόπτωση να στείλει τις αρκούδες γρήγορα στις κρυψώνες τους γιατί εκει έξω τα πράγματα είναι άγρια. Αλλωστε και οι τελευτάιες μου επισκέψεις στο Αυγό Πίνδου το επιβεβαιώνουν αφού οι κανονιοβολισμοί των σπόρτσμεν με τα τετρακίνητα και την ακολουθία των σκυλιών τους (οι κυνηγοί δηλαδή) έκαναν το γαλήνιο δάσος να μοίαζει με την εποχή του έπους του ’40.
    ΦΕΥ

  5. Ο/Η Δημητρης Γιαννακοπουλος λέει:

    Μη χειροτερα!
    Ελπιδα μας μια νεα γενια Ελληνων,συνειδητων και ενεργων πολιτων,η οποια θα νοιασθει για τον ομορφο τοπο που ο Θεο μας ευλογησε να ζουμε.Ας ελπισουμε οτι θα υπαρχουν ως τοτε οι φουκαριαρες οι αρκουδες.
    Οσο για τους αποφασιζοντες πολιτικους,αυτοι μονο το πολιτικο κοστος θα υπολογισουν.Ας αντιδρασουμε αναλογως.

  6. Ο/Η D.Papadopoulos λέει:

    Gia akoma mia fora , lupamai pou zo se auti ti xora !
    einai tragiko to POSO anaisthitoi einai i pleiopsifia ton anthropon sti xora mas …tha endiaferthoun MONO efoson ginei kati polu tragiko, auti einai i skliri pragmatikotita , gia auto exoume auta ta peristatika oxi mono me ta aboithita ta zoa alla kai me tis purkagies kathe xrono , i adiaforia einai sto aima mas , telos

  7. Ο/Η ΠΟΠΗ λέει:

    …ΑΠΛΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΠΡΙΝ 5-6 ΜΗΝΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ… ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΧΤΥΠΗΣΕ ΜΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΤΗΣ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΖΕ ΝΑ ΞΕΨΥΧΑ ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ…

    ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΩ ΚΛΑΨΕΙ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΜΕΤΑΝΟΙΩΝΩ..
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟ…

  8. Ο/Η Χριστίνα λέει:

    Έλεος πιά!!! Κανείς δεν προσέχει, τρέχουν σαν τρελοί προσπαθώντας να αποδείξουν την ανωτερότητα του είδους που δεν διαθέτουν τελικά!!!! Τι είναι μια αρκούδα θα πούν?? Πάνω απο τους ανθρώπους την βάζεις??? Ε ναί λοιπόν κύριοι, πάνω απο όλους σας την βάζω… Για ένα πολύ απλό λόγο : της στερούμε την γή της, την ζωή της, το μέλλον της και όλα αυτά γιατί ????Για να συντηρηθείτε εσείς Ω ΝΕΟΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ, λαίλαπα του περιβάλλοντος και της ζωής αιώνων, που επιδιώκετε μόνο το κέρδος σας, την επίδειξή σας, την επιβίωσή σας με κάθε κόστος και εις βάρος της δικής της & της δικής μου… Γιατί θα ρωτήσετε και πάλι ??? Απλά γιατί όταν η αρκούδα, ο λύκος και όλα τα «περιτά» για εσάς πλάσματα ανασαίνουν, προχωρούν, αναπαράγονται, ΤΟΤΕ αυτά τα υπέροχα ελεύθερα πλάσματα μου παραχωρούν γενναιόδωρα το δικαίωμα να ζώ εγώ, η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, όλοι εμείς… Ας κάνουμε κάτι λοιπόν, ας μαζέψουμε υπογραφές (όπως και για το τσίρκο), ας μαζευτούμε όλοι, ας τα προστατεύσουμε απο ΕΜΑΣ …

    • Ο/Η tasos λέει:

      den eimaste oloi san ki esena to anoigoume kai to ksempoukonoumai to amaksi kathe fora pou vgwenoume sthn autobank.Thn alli fora to termatisa to konter.alla esu tha mou ipis eisai kai gineka kai ksereis fantasomai <>!!!!!!!

  9. Ο/Η Χριστίνα λέει:

    Έλεος πιά!!! Κανείς δεν προσέχει, τρέχουν σαν τρελοί προσπαθώντας να αποδείξουν την ανωτερότητα του είδους που δεν διαθέτουν τελικά!!!! Τι είναι μια αρκούδα θα πούν?? Πάνω απο τους ανθρώπους την βάζεις??? Ε ναί λοιπόν κύριοι, πάνω απο όλους σας την βάζω… Για ένα πολύ απλό λόγο : της στερούμε την γή της, την ζωή της, το μέλλον της και όλα αυτά γιατί ????Για να συντηρηθείτε εσείς Ω ΝΕΟΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ, λαίλαπα του περιβάλλοντος και της ζωής αιώνων, που επιδιώκετε μόνο το κέρδος σας, την επίδειξή σας, την επιβίωσή σας με κάθε κόστος και εις βάρος της δικής της & της δικής μου… Γιατί θα ρωτήσετε και πάλι ??? Απλά γιατί όταν η αρκούδα, ο λύκος και όλα τα «περιτά» για εσάς πλάσματα ανασαίνουν, προχωρούν, αναπαράγονται, ΤΟΤΕ αυτά τα υπέροχα ελεύθερα πλάσματα μου παραχωρούν γενναιόδωρα το δικαίωμα να ζώ εγώ, η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, όλοι εμείς… Ας κάνουμε κάτι λοιπόν, ας μαζέψουμε υπογραφές (όπως και για το τσίρκο), ας μαζευτούμε όλοι, ας τα προστατεύσουμε απο ΕΜΑΣ …

  10. Ο/Η ΓΕΩΡΓΙΑ λέει:

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΙΤΣΑ ΤΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΠΟΤΕ΄ ΠΑΡΟΛΟ ΤΟ ΘΥΜΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΟΥ ΚΟΙΤΑΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΑΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ. ΑΛΛΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Η ΚΟΡΗ Η΄ Ο ΓΙΟΣ? ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΩΣΩ ΤΟΝ ΣΟΥΦΛΙΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΣΤΡΟΦΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΕΥΘΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΥΘΕΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ Ε ΜΑΙΛ. ΕΛΕΟΣ ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΤΑ ΑΓΑΠΑΩ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΜΑΡΩΝΩ! ΤΑ ΘΕΛΩ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΒΑΛΑΝΕ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ? ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ?

  11. Ο/Η ΓΙΩΡΓΟΣ λέει:

    ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΕΤΡΕΧΕ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΑΦΟΥ ΠΕΤΑΧΤΙΚΕ Η ΑΡΚΟΥΔΑ.

  12. Ο/Η ΤΑΣΟΣ λέει:

    ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΑΕΙ 200,ΤΟ ΔΙΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ(ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΑΜΑΞΙ) ΑΛΛΑ ΤΟ ΖΟΡΙΖΕΙ ΛΙΓΟ.ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟ ΔΙΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΜΑ ΘΕΣ.ΕΧΕΙ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΦΑΓΩΜΕΝΑ ΛΑΣΤΙΧΑ.ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΝΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 11880 ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ DVD PLAYER ΜΕ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ,ΕΧΕΙ GPS KAI TO ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ CB ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΑΡΙΦΕΣ ΣΤΑ ΤΑΧΙ.

  13. Ο/Η ΤΑΣΟΣ λέει:

    Η BMW ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΦΤΕΙΣΕΙ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΞΕ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΤΡΑΚΑΡΕ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΑΝΗΔΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 250. ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ,ΑΜΑ ΘΕΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ 300.

  14. Ο/Η δημητρης λέει:

    ΕΧΟΥΝΕ ΓΑ….ΘΕΙ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΩ. ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΑΝ ΜΟΥ ΤΥΧΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΔΩ ΜΙΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ ΑΡΚΟΥΔΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΝΑ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΠΑΝΕ ΝΑ Γ…….ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ

  15. Ο/Η ΧΡΥΣΑ λέει:

    ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΑΔΙΚΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ, ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΡΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΈΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

  16. Ο/Η ΕΛΕΝΗ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ λέει:

    ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ..ΒΟΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΖΩΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ..ΑΝΑΨΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ..!!!!

    • Ο/Η tasos λέει:

      ti na anapsi ta fota mori afou exei xenon san tou gainni toy gitona strivoun kiolas.tha odigaw opws goustarw mori kar….. ama omws ta anapsw tha anapsw kai ta provolakia na stravothis

  17. Ο/Η τασος λέει:

    Ρε Δημητρη γιατι βριζεις γαμω το στανιο μου γαμω.Αντε στου διαολου τη μανα ρε μαλακα αν ξαναβρισεισ τον ξαδερφο μου φα εχεισ να κανεις μαζι μου.Εχω ενα VOLKSWAGEN TOUAREG και αν θες παμε μια για το καλο.

  18. Ο/Η τασος λέει:

    ΕΛΕΝΗ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ

Σχολιάστε