Τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για παιδιά και ενήλικες

Θα παρουσιαστούν το μήνα αυτό στο 9ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Ν. Ημαθίας (Νάουσα, 11-13 Μαρτίου) και στο 4ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών Κ. και Δ. Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη, 18-20 Μαρτίου).

Πιο συγκεκριμένα, στο 9ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο θα παρουσιαστούν τα προγράμματα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που σχετίζονται με το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και απευθύνονται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες (Ο δικός μου Γράμμος/Η δική μου Ροδόπη-Χάρτες του τόπου μου, Οι Χαρτογράφοι του Βέρνου και του Βαρνούντα, Προστατεύω το Δάσος). Επίσης στο συνέδριο θα υπάρχει περίπτερο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, στο οποίο εθελοντές μας θα ενημερώνουν τους συνέδρους για τις δράσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και για το πώς μπορούν να λάβουν μέρος στα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο: http://www.eef.gr/happenings/view/267

Στο 4ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας θα δοθεί έμφαση στις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους που εφαρμόζονται στα προγράμματα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ (Διαδραστική παρουσίαση για την αρκούδα και τον λύκο, Δάσος: Πηγή Νερού και Ζωής), όπως ο Μιντιακός Γραμματισμός, οι διαδραστικές παρουσιάσεις, η χρήση animation, η διαθεματικότητα, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα  και οι σχέσεις μας με τον «άλλο».

Για περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο: http://persynmak.blogspot.com/

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε