Η Ζωή ετοιμάζεται για την επανένταξη

photo 242

Πολύ θετικά συνεχίζεται η διαδικασία επανένταξης της μικρής Ζωής. Το ορφανό αρκουδάκι ανταποκρίνεται πολύ καλά στο πρόγραμμα και ήδη έχει παρουσιάσει τη συμπεριφορά που επιθυμεί η επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Πλέον η Ζωή είναι τελείως ανεξάρτητη και αποφεύγει την ανθρώπινη παρουσία.

Η διατροφή της προσομοιάζει αυτή των αρκούδων που ζουν ελεύθερες στη φύση. Αυτή την περίοδο τρέφεται με αρκετούς καρπούς εποχής (κάστανα, καρύδια, βελανίδια), και έχει ξεκινήσει και η διαδικασία πάχυνσης, δηλαδή ο διπλασιασμός της ποσότητας τροφής προκειμένου να πετύχουμε τον χειμέριο ύπνο. Επιπλέον η Ζωή τρώει μήλα, ακτινίδια και λαχανικά. Σημαντικό είναι επίσης ότι τρώει έντομα και μυρμήγκια που είναι χαρακτηριστικό των αρκούδων στη φύση.

Παράλληλα οι φροντιστές της έχουν ήδη εντοπίσει σε κάποια σημεία του χώρου που ζει ότι έχει κάνει ήδη τις πρώτες απόπειρες σκαψίματος για την κατασκευή φυσικής φωλιάς για το χειμώνα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό αφού αποδεικνύει πως λειτουργεί το ένστικτό της, παρόλο που δεν το διδάχτηκε.

This entry was posted in Αρκούδα, Ζωή. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s