Έναρξη των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος «ΒΙΟτοπος – Η Φύση στην Αυλή μας» στη Θεσσαλονίκη

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος «ΒΙΟτοπος – Η Φύση στην Αυλή μας», το οποίο υλοποιείται με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, ξεκίνησαν οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες με τα σχολεία και τα ιδρύματα της Θεσσαλονίκης:

 • Στις 19 Φεβρουαρίου οι εκπαιδευτικές δράσεις υλοποιήθηκαν στο 1o Πειραματικό Σχολείο (Γυμνάσιο και Λύκειο) Θεσσαλονίκης και οι μαθητές του ενημερώθηκαν για την «Αρκούδα» και τον ΒΙΟτοπό της, ο οποίος θα πρασινίσει την αυλή τους.
 • Στις 20 Φεβρουαρίου η εκπαιδευτική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ επισκέφθηκε και υλοποίησε τις δράσεις του προγράμματος στο 2ο ΓΕΛ Ελευθερίου – Κορδελιού η αυλή του οποίου θα φιλοξενεί σε λίγο έναν ΒΙΟτοπο με «Δένδρα που επιβραδύνουν την φωτιά» και που συναντάει κανείς στα μεσογειακά οικοσυστήματα.
 • Στις 27 Φεβρουαρίου τα μέλη του Ιδρύματος «Η Μέλισσα» φιλοξένησαν την εκπαιδευτική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και γνώρισαν τις δράσεις του προγράμματος, συζήτησαν και σχεδίασαν τις απαραίτητες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην αυλή τους για να δημιουργηθεί ένας ΒΙΟτοπος με «Δένδρα που προτιμούν το νερό».

Στις επισκέψεις στα δύο σχολεία και στο Ίδρυμα «Η Μέλισσα» στη συνάντηση έγινε συζήτηση και η περιβαλλοντική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ εξήγησε τους λόγους για τους επιλέχθηκε σε κάθε περιοχή ο συγκεκριμένος θεματικός κήπος (μικροκλίμα, καιρικές συνθήκες κλπ.).

Παράλληλα ξεκίνησε και ο προγραμματισμός των υπόλοιπων δράσεων του προγράμματος. Η δημιουργία κήπων και οι εικαστικές παρεμβάσεις θα συνεχίζουν να αλλάζουν τις αυλές των σχολείων και των Ιδρυμάτων του προγράμματος ενώ οι εκπαιδευτικές δράσεις θα δίνουν ενέργεια και δύναμη για την υιοθέτηση της ιδέας και των στόχων του προγράμματος από τα Σχολεία και τα Ιδρύματα.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες και τους φορείς που στέκονται αρωγοί στην υλοποίηση του προγράμματος του ΒΙΟτόπου στην Θεσσαλονίκη.

 

This entry was posted in ΒΙΟτοπος. Bookmark the permalink.

3 Responses to Έναρξη των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος «ΒΙΟτοπος – Η Φύση στην Αυλή μας» στη Θεσσαλονίκη

 1. Ο/Η Γλύκα Δεδέογλου λέει:

  Πως μπορει ενα σχολειο να μπει σε αυτο προγραμμα; Παιζει ρολο αν ειναι δημοσιο ή ιδιωτικό; Μεχρι ποτε θα τρεχει το προγραμμα;

  • Ο/Η arcturos λέει:

   Η λίστα είναι συγκεκριμένη. Η επιλογή έγινε ανάμεσα σε πολλά σχολεία και ιδρύματα ευπαθών κοινωνικών ομάδων απ’ όλη την Ελλάδα, συνεπώς δεν είναι εφικτή η προσθήκη σχολείων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί σε 20 σχολεία και ιδρύματα. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s