Οι μαθητές του Γυμνασίου Πολυσίτου Ξάνθης εξοικειώθηκαν με το πρόγραμμα «ΒΙΟτοπος – Η Φύση στην Αυλή μας»

DSC_7071xa

Εκδήλωση γνωριμίας και εξοικείωσης με τις δράσεις του προγράμματος «ΒΙΟτοπος – Η Φύση στην Αυλή μας» το οποίο υλοποιείται με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ υλοποίησαν ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και το Γυμνάσιο Πολυσίτου Ξάνθης την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013. Το Γυμνάσιο Πολυσίτου Ξάνθης είναι ένα από τα 20 σχολεία και ιδρύματα ευπαθών κοινωνικών ομάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου μέσα στο 2014 θα δημιουργηθεί από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ ένας βοτανικός κήπος στην αυλή του.

Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συμφωνήθηκε ένθερμα η ενεργητική συνεισφορά των μαθητών, ενώ σειρά δράσεων και συνεργασιών συμφωνήθηκαν μεταξύ των φορέων έτσι ώστε να πλαισιώσουν συμπληρωματικά τις δράσεις του προγράμματος τόσο σε επίπεδο εμπλουτισμού του ΒΙΟτόπου όσο και σε επίπεδο υλοποίησης εκπαιδευτικών δράσεων.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν:

  • Παρουσίαση του προγράμματος
  • Συζήτηση για τους βιοτόπους και τον λύκο στην Ελλάδα με τους φορείς και τους μαθητές του Σχολείου
  • Παρουσίαση του ΒΙΟτόπου του Λύκου

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Προϊστάμενος Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Καθοδήγησης των Σχολικών Συμβούλων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Τζάστας, ο Γραμματέας της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αβδήρων κ. Γιάννης Μαντουλίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πολυσίτου κ. Στέλιος Δραγγία, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Πολυσίτου κ. Τζεμίλ Τζελέπ και μέλη του Συλλόγου και, τέλος, ο κ. Ραφαήλ Γούλας, Μέλος της Νεολαίας Πολυσίτου.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ευχαριστεί θερμά την Διευθύντρια κ. Έλενα Τάτσιου και τους καθηγητές του Γυμνασίου Πολυσίτου καθώς και όλους τους φορείς που στέκονται αρωγοί στην υλοποίηση του προγράμματος του ΒΙΟτόπου στο Γυμνασίου Πολυσίτου Ξάνθης και τους εύχεται Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένο και Δημιουργικό νέο έτος.  

This entry was posted in ΒΙΟτοπος. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s