Ένα ξεχωριστό περιστατικό…

zarkadi

Σήμερα στις 17:00 η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΣ) του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από το αστυνομικό τμήμα Νεαπολέως Κοζάνης για ένα τραυματισμένο ζώο σε δασική  περιοχή της κοινότητας  Πυλωρί. Ήταν όμως ένα διαφορετικό περιστατικό από αυτά που αντιμετωπίζει συνήθως η ομάδα. Αντί για αρκούδα, η κλήση ήταν για ένα ζαρκάδι.

Η (ΟΑΣ) ήρθε σε επαφή με τον κτηνοτρόφο που βρήκε το άτυχο ζώο και του έδωσε οδηγίες πώς να χειριστεί το ζαρκάδι μέχρι να φτάσει στην περιοχή. Όταν έφτασε στο σημείο που βρισκόταν το τραυματισμένο ζαρκάδι διαπίστωσε ότι το ζώο ήταν περίπου 10-12 κιλά, θηλυκό φετινής γέννας (περίπου 5-6 μηνών). Οι πρώτες ενδείξεις για την κλινική του εικόνα ήταν ότι πρόκειται για ένα σοβαρό τραυματισμό στην σπονδυλική στήλη με εμφανές εσωτερικό αιμάτωμα στην ράχη. Πιθανόν ο τραυματισμός του να προήρθε από επιπόλαια  πτώση του σε  απόκρημνη περιοχή στη διάρκεια παιχνιδιού. Το ζώο μεταφέρθηκε στον κτηνιατρικό σταθμό για περαιτέρω εξετάσεις.

Δυστυχώς το ζαρκάδι δεν αποδείχτηκε τυχερό, καθώς ο τραυματισμός του ήταν πολύ σοβαρός με αποτέλεσμα έπειτα από μερικές ώρες να υποκύψει στα τραύματά του.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s