Ημερίδα για τους κτηνοτρόφους που συμμετέχουν στο δίκτυο κατά της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων

IMG_4443

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο πλαίσιο του προγράμματος 09 NAT/ES/000533, με τίτλο: «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» [09 NAT/ES/000533], διοργάνωσε ειδική Ημερίδα για τους κτηνοτρόφους της πιλοτικής περιοχής του προγράμματος την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Καλαμπάκας. Στη διάρκεια της ημερίδας:

  • Παρουσιάστηκαν οι δράσεις του προγράμματος με έμφαση στις δράσεις που αφορούν στην κτηνοτροφία και τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων.
  • Παραδόθηκαν οι πινακίδες των τοπικών μελών του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κτηνοτρόφων ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων.
  • Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την κτηνοτροφία και τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων σε ανοιχτή συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κτηνοτρόφων Ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων απαρτίζεται από κτηνοτρόφους στις 8 πιλοτικές περιοχές υλοποίησης τους προγράμματος, 4 στην Ισπανία, 2 στην Πορτογαλία και 2 στην Ελλάδα (Κρήτης και Τρικάλων) με κοινή συμφωνία και συνέργια για:

  • Την εξάλειψη της παράνομης χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων ως μια πολύ επιβλαβή πρακτική που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον.
  • Υλοποίηση ενεργειών που βοηθούν στην καταπολέμηση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων με το δίκτυο και με κάθε άλλη τοπική ή εθνική στρατηγική κατά των δηλητηριάσεων.
  • Ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τους κινδύνους και τις συνέπειες που προκαλούν τα δηλητηριασμένα δολώματα και υποστήριξη της δικαστικής δίωξης των παρανομιών που εμφανίζονται στην περιοχή του.

Ευχαριστούμε θερμά την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Καλαμπάκας για την παραχώρηση της αίθουσας και τη συνεργασία της για την υλοποίηση της ημερίδας, αλλά και τα Μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος, τις Υπηρεσίες και τους Φορείς της πιλοτικής περιοχής του προγράμματος, όπως τη Διεύθυνση Δασών Τρικάλων, τα Δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας, τους Δήμους Καλαμπάκας, Τρικαίων και Πύλης, και το ΚΕΝΑΚΑΠ καθώς και τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Πύλης και Καλαμπάκας οι οποίοι συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κυνηγετικών Περιοχών και Κυνηγετικών Συλλόγων ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων.

Οι κάτοικοι του νομού Τρικάλων μπορούν να καλούν εντελώς δωρεάν (από σταθερό τηλέφωνο) στο 800 11 010101 για καταγγελίες δηλητηριασμένων ζώων.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s