Έτοιμος ο θεματικός κήπος στο 1ο ΕΠΑΛ Καματερού

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος «ΒΙΟτοπος – Η Φύση στην Αυλή μας», το οποίο σχεδίασε και υλοποιεί με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, ολοκλήρωσε τη δημιουργία και του τρίτου θεματικού κήπου στο 1ο ΕΠΑΛ Καματερού.

Ο «ΒΙΟτοπος της Αρκούδας» θα αποτελεί πλέον σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Καματερού. Σε μία περιοχή 100 τμ, άλλοτε καλυμμένη από κυβόλιθους, περισσότεροι από 60 μαθητές της πρώτης, δεύτερης και τρίτης τάξης, μαζί με το συνεργείο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, φύτευσαν βατομουριές, κλίματα, αγριαχλαδιές, κορομηλιές, αρκουδοπούρναρα κ.α., για περισσότερες από δύο ώρες.

Η ομάδα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μαζί με τους συνεργάτες της εικαστικής παρέμβασης θα αναλάβουν τώρα δράση, προκειμένου μέσα από παρουσιάσεις, συζητήσεις και βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες να διαδραματίσουν πρωτεύοντα ρόλο στην ανάπτυξη στάσεων, συμπεριφορών και δεξιοτήτων, υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και της διασφάλισης ποιότητας για τη ζωή μας.

Ακόμη δύο σχολεία αναμένεται να αποκτήσουν έναν από τους θεματικούς κήπους του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μέχρι και τα τέλη του Μαΐου 2013. Επόμενή μας στάση είναι το 10ο Γυμνάσιο Περιστερίου!

Το διαιτολόγιο της Καφέ Αρκούδας περιλαμβάνει κατά 85% τροφές φυτικής προέλευσης, όπως φρούτα, καρπούς, βολβούς και ρίζες. Για αυτό και ο θεματικός κήπος «Βιότοπος της Αρκούδας» φιλοξενεί δέντρα, θάμνους και άλλα φυτά, τα οποία δημιουργούν καταφύγιο, αλλά κυρίως αποτελούν τροφή για την Αρκούδα. Η Καφέ Αρκούδα είναι ένα είδος κινδυνεύον. Μέσα από αυτή τη δράση αυτή οι μαθητές θα «γνωρίσουν» την Καφέ Αρκούδα, καθώς και τα είδη φυτών και ζώων που φιλοξενούνται στο βιότοπό της, θα ενημερωθούν σχετικά με τους παράγοντες που οδηγούν στην έντονη μείωση των πληθυσμών της και θα αντιληφθούν την ανάγκη που υπάρχει για την προστασία της.

Όλα τα νέα και την εξέλιξη του προγράμματος μπορεί κανείς να παρακολουθεί μέσα από το blog του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στη διεύθυνση https://arcturos.wordpress.com/category/ΒΙΟτοπος/ ενώ στη σελίδα «ΒΙΟτοπος – Η Φύση στην Αυλή μας» (http://www.facebook.com/BIOtopos) στο facebook θα υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τακτική ενημέρωση.

This entry was posted in ΒΙΟτοπος. Bookmark the permalink.

1 Response to Έτοιμος ο θεματικός κήπος στο 1ο ΕΠΑΛ Καματερού

  1. Παράθεμα: Έτοιμος ο θεματικός κήπος στο 1ο ΕΠΑΛ Καματερού | Ο κήπος της αειφορίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s