Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο 21ο Διεθνές Συνέδριο για τη Μελέτη και Διαχείριση της αρκούδας

O Επιστημονικής Συντονιστής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, Αλέξανδρος Καραμανλίδης, παρουσίασε τα αποτελέσματα της γενετικής μελέτης της αρκούδας στο 21ο Διεθνές Συνέδριο για τη Μελέτη και τη Διαχείριση της Αρκούδας

Τα αποτελέσματα της 10ετούς γενετικής παρακολούθησης της αρκούδας στην Ελλάδα και την προσπάθεια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα από τα τροχαία ατυχήματα με αρκούδες στη χώρα μας παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων στο 21ο Διεθνές Συνέδριο για τη Μελέτη και Διαχείριση της αρκούδας. Το συνέδριο διεξήχθη στο Νέο Δελχί της Ινδίας 26-30 Νοεμβρίου και σ’ αυτό συμμετείχαν 330 σύνεδροι από 37 χώρες. Στη διάρκεια της παρουσίασης από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ των αποτελεσμάτων της γενετικής παρακολούθησης της αρκούδας στην Ελλάδα επισημάνθηκαν οι γενετικές διαφορές μεταξύ των πληθυσμών που ζουν στη Ροδόπη, την Πίνδο και το Βίτσι. Επίσης αναφορά έγινε στο έργο της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης καθώς και για το Εθνικό Παρατηρητήριο Τροχαίων Ατυχημάτων Άγριας Πανίδας και τα αποτελέσματα περίθαλψης των δύο ορφανών αρκούδων, του Μικρού Τζον και του Νικήτα, έως τώρα.

Ο Επιστημονικός Συντονιστής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, Αλέξανδρος Καραμανλίδης που συμμετέχει και στην παγκόσμια επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης παρουσίασε επίσης την κοινή προσπάθεια στην Ευρώπη για τη γενετική μελέτη της αρκούδας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο συνέδριο ανακοινώθηκε ότι έχει εξαλειφθεί το φαινόμενο της αρκούδας χορεύτριας στη χώρα καθώς και ότι η πολική αρκούδα κινδυνεύει με εξαφάνιση λόγω της κλιματικής αλλαγής!

This entry was posted in Αρκούδα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s