Αγοράζουμε δέντρο σε γλάστρα, υποστηρίζουμε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και τη φύση

_2795_TS_0233

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε χριστουγεννιάτικο δέντρο, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σας προτείνει την πιο φιλική στο περιβάλλον λύση. Αντί για ένα πλαστικό δέντρο που έχει ως αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερη κατανάλωση πλαστικών υλικών ή ένα κομμένο δέντρο που θα το πετάξετε μετά τις γιορτές, προτιμήστε ένα δέντρο σε γλάστρα! Προτιμώντας μάλιστα ένα στολισμένο δεντράκι σε γλάστρα από το ανθοπωλείο «Βελανιδιά» εκτός από το περιβάλλον, βοηθάτε και τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ! Αγοράζοντας ένα λεμονοκυπάρισσο ή ένα κόνιφερ δεντράκι την περίοδο των γιορτών το συγκεκριμένο ανθοπωλείο θα διαθέσει μέρος των εσόδων για την ενίσχυση των δράσεών μας. Τα δεντράκια μπορείτε να τα προμηθευτείτε τόσο από το ανθοπωλείο «Βελανιδιά» (Γ. Παπανδρέου 27, Θεσσαλονίκη και στην Απολλώνια Πολιτεία) όσο και από το κατάστημα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στη Θεσσαλονίκη (Ρογκότη 3).

Λίγα λόγια για τα δέντρα

Το gold crest (γκόλντ κρέστ ή λεμονοκυπάρισσο) είναι ένα αειθαλές κωνοφόρο δέντρο , μέτριας ανάπτυξης με χρώμα χρυσοπράσινο και ευχάριστη μυρωδιά λεμονιού. Κατάγεται από την Β. Ευρώπη και είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα φυτά για φράχτες.

Για να αναπτυχθεί σωστά, χρειάζεται προστασία από τον άνεμο και τον παγετό. Φυτεύεται σε ηλιόλουστα σημεία και σε εδάφη με πολύ καλή αποστράγγιση. Θέλει μέτριο πότισμα και διαμορφώνεται με το κλάδεμα. Προσοχή ΔΕΝ πρέπει να βρέχεται το Gold Crest παρά μόνο να ποτίζεται το χώμα του. Όταν χρησιμοποιείται για φράχτης πρέπει να φυτεύεται στο 1 μέτρο από την μάντρα, όπως επίσης στο 1 μέτρο διαδοχικά το ένα από το άλλο. Μπορεί να φτάσει περίπου τα 5-10 μέτρα ύψος.

Μπορεί να προσβληθεί εύκολα από ασθένειες που του δημιουργούν προβλήματα και χρειάζεται συχνά ψεκασμούς με ειδικά σκευάσματα. Είναι φυτό για εξωτερικούς χώρους αλλά μπορεί να αντέξει και σε εσωτερικούς (τον χειμώνα)

Conifer (κόνιφερ): αειθαλές κωνοφόρο δέντρο. Ανθεκτικό. Ποτίζεται το χώμα του μόνο και χρησιμοποιείται πολύ συχνά για φράχτης.

Τα νεαρά δεντράκια καλό είναι να μεταφυτευθούν στο χώμα για να αναπτυχθούν περισσότερο.

This entry was posted in Περιβάλλον. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s