Ο Μικρός Τζον και ο Νικήτας αχώριστοι και στη φύση!

Ο Μικρός Τζον και ο Νικήτας (φωτογραφία αρχείο) ©Γιώργος Μουτάφης/ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Ο Μικρός Τζον και ο Νικήτας (φωτογραφία αρχείο) ©Γιώργος Μουτάφης/ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Από τη μέρα που ο Μικρός Τζον και ο Νικήτας επέστρεψαν στη φύση οι ερευνητές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ τους… παρακολουθούν! Με τη βοήθεια των ειδικών κολάρων-πομπών που έχουν τοποθετηθεί πάνω τους παρακολουθούνται δορυφορικά οι κινήσεις τους ολόκληρο το 24ωρο και γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται και αν τα καταφέρνουν. Οι ενδείξεις μέχρι στιγμής οδηγούν σε ένα επιστημονικό παράδοξο, καθώς αντίθετα από τις προβλέψεις της επιστημονικής μας ομάδας οι δύο νεαρές αρκούδες συνεχίζουν μαζί την πορεία τους!

Ο Μικρός Τζον και ο Νικήτας αφού ξύπνησαν το Μάρτιο έκαναν μαζί για ένα μήνα περίπου τα πρώτα τους χιλιόμετρα σε αναζήτηση τροφής ως ελεύθερες αρκούδες στη φύση. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε αναζήτηση τροφής και ακολούθησαν ο καθένας τη δική του πορεία. Ωστόσο εδώ και ένα μήνα έχουν ξανασυναντηθεί και από τότε είναι συνέχεια μαζί! Ακολουθούν κοινή πορεία και μάλιστα φαίνεται σα να προετοιμάζονται να φωλιάσουν μαζί για το χειμέριο ύπνο.

Ο επικεφαλής της επιχείρησης επανένταξης των δύο αρκούδων, Δρ. Βιολογίας, Αλέξανδρος Καραμανλίδης υποστήριξε: «Περιμέναμε ότι θα χωρίζονταν και θα ακολουθούσε ο καθένας τη δική του πορεία. Άλλωστε οι αρκούδες είναι μοναχικά ζώα και μετά το δεύτερο έτος τους αποχωρίζονται τη μητέρα τους. Ο Τζον και ο Νικήτας, όμως, επέλεξαν να μείνουν μαζί και μάλιστα έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζουν τη φωλιά διαχείμασης. Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την εξέλιξη αυτή ως ένα ‘επιστημονικό παράδοξο’ καθώς δεν είναι κάτι που συνηθίζεται στη φύση και το μελετάμε και εμείς οι ίδιοι με μεγάλο ενδιαφέρον».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο νεαρές αρκούδες δεν είναι αδέλφια. Βρέθηκαν ορφανά και δεν διδάχθηκαν τα μυστικά της φύσης από τη μητέρα τους. Μεγάλωσαν με τη φροντίδα των ειδικών του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και με απόλυτα περιορισμένη ανθρώπινη παρουσία. Μετά από 9 μήνες περίθαλψης και φροντίδας στις ειδικές εγκαταστάσεις περίθαλψης και επανένταξης αρκούδας στις Αγραπιδιές Φλώρινας, επανεντάχθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον στην πρώτη επιχείρηση επανένταξης που επιχειρήθηκε ποτέ στην Ελλάδα.

This entry was posted in Αρκούδα, John και Νικήτας. Bookmark the permalink.

2 Responses to Ο Μικρός Τζον και ο Νικήτας αχώριστοι και στη φύση!

  1. Ο/Η mary λέει:

    Αυτή είναι η πιο χαρούμενη είδηση της ημέρας για μένα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s