Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «20 χρόνια ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» στο «Κέντρο της Γης»

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να διασκεδάσουν, να φωτογραφηθούν αφού μεταμορφωθούν σε άγρια ζώα και να λύσουν μυστηριώδη κουίζ με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τις σημαντικές του δράσεις

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να διασκεδάσουν, να φωτογραφηθούν αφού μεταμορφωθούν σε άγρια ζώα και να λύσουν μυστηριώδη κουίζ με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τις σημαντικές του δράσεις

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ γιορτάζει 20 χρόνια δράσης και προστασίας της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος και διοργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις στην Αττική. Στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιήσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για παιδιά Δημοτικού της Αττικής.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να διασκεδάσουν, να φωτογραφηθούν αφού μεταμορφωθούν σε άγρια ζώα και να λύσουν μυστηριώδη κουίζ με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τις σημαντικές του δράσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα που υλοποιούν από το 2008 ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και η Vodafone για την παρακολούθηση και προστασία της καφέ αρκούδας, μέσω του δικτύου κινητής επικοινωνίας της τελευταίας.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν και είναι διάρκειας μιάμιση ώρας. Οι επισκέψεις των σχολικών τάξεων θα γίνονται 9:00-13:00 (ώρες προσέλευσης 9:00, 10:30 και 11:30) τις εξής ημερομηνίες:

  1. Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012
  2. Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012
  3. Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012
  4. Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

To πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί από την Οργάνωση Γη στο Κέντρο Ανοιχτής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης, «Κέντρο της Γης» (Λ. Δημοκρατίας 67 – Ίλιον).

Επικοινωνία για πληροφορίες και για να κλείσετε ραντεβού: Χαρούλα Κρομυάδου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, 2310555920, hkromiadou@arcturos.gr

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ευχαριστεί την Οργάνωση ΓΗ για τη φιλοξενία στο Κέντρο της Γης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Α) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1) 20 χρόνια ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ!: Τα παιδιά πληροφορούνται για τα 20 χρόνια δράσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την άγρια ζωή και το φυσικό περιβάλλον, τις αρκούδες, τους λύκους και τα δάση μέσα από μια σύντομη διαδραστική παρουσίαση.

Β) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΟΥΙΖ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΔΩΡΑ

2) Βρες τη φωτογραφία και κέρδισε αναμνηστικά δώρα ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ: Αρχίζει το παιχνίδι και η περιήγηση των παιδιών στην έκθεση φωτογραφίας. Το κάθε τμήμα καλείται να συμπληρώσει ένα διασκεδαστικό και γεμάτο γρίφους κουίζ. Πίσω από κάθε γρίφο κρύβεται μια φωτογραφία, μια δράση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και δεκάδες προσπάθειες για την προστασία της ελληνικής φύσης. Όσους πιο πολλούς γρίφους λύσει η κάθε τάξη τόσο αυξάνει τις πιθανότητες να κερδίσει αναμνηστικά σχολικά είδη ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Γ) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ

3) Βγες φωτογραφία με τον λύκο και την αρκούδα: Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μια φωτογράφιση-έκπληξη των παιδιών με την αρκούδα και τον λύκο. Κατά την έξοδό τους, θα συναντούν τα άγρια ζώα και θα φωτογραφίζονται με αυτά, για να απαθανατίσουν το ευχάριστο ραντεβού τους με την άγρια φύση.

This entry was posted in Περιβαλλοντική εκπαίδευση. Bookmark the permalink.

2 Responses to Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «20 χρόνια ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» στο «Κέντρο της Γης»

  1. Ο/Η Elsa Vasileiadou λέει:

    kalispera, elava to mail alla einai teleiws dysanagnvsto. an mporeite na to stelnate ksana?efxaristw

    ________________________________

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s