Συνεχίζεται η αναδάσωση στο Τριάδι

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε συνεργασία με το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ και τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Θεσσαλονίκης, συνεχίζουν την προσπάθεια αναδάσωσης στην περιοχή του Τριαδίου, για τη δημιουργία περιαστικού δάσους. Σκοπός της αναδάσωσης αυτής είναι η μελλοντική προστασία της περιοχής από τις πλημμύρες και τα άλλα χειμαρρικά φαινόμενα, την αισθητική και οικολογική αναβάθμιση του τοπίου, τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για δασική αναψυχή και τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων της περιοχής παρέχοντας τους πράσινο περιβάλλον με καθαρό οξυγόνο.

Βορειοανατολικά του οικισμού Τριαδίου, στο Δήμο Θέρμης του Νομού Θεσσαλονίκης, υπάρχει δασική έκταση η οποία έχει κηρυχθεί αναδασωτέα. Μέρος της περιοχής αυτής, συνολικής επιφάνειας 180 στρεμμάτων, έχει μελετηθεί και αναμένεται η φύτευση του από τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Θεσσαλονίκης.

Μέχρι σήμερα, στην εν λόγω περιοχή υπήρχε μόνο διάσπαρτη βλάστηση πουρναριού. Το εξειδικευμένο συνεργείο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, ανέλαβε τη φύτευση μέρους της έκτασης, όπου και θα συμπληρώσει την υπάρχουσα βλάστηση με δενδρύλλια πεύκης και κυπαρισσιού. Η δράση αυτή ξεκίνησε ήδη και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα. Η δημιουργία δάσους κρίνεται απαραίτητη, κυρίως λόγω της επέκτασης του οικισμού του Τριαδίου, αλλά και για την προστασία της περιοχής λόγω της υποβάθμισης που προκάλεσε η υπερβόσκηση μέχρι σήμερα.

This entry was posted in Περιβάλλον. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s