Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τα 20 χρόνια δράσης θα υλοποιηθεί πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τα παιδιά Δημοτικού στο Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου θα φιλοξενείται και αντίστοιχη έκθεσης φωτογραφίας.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να διασκεδάσουν, να φωτογραφηθούν αφού μεταμορφωθούν σε άγρια ζώα και να λύσουν μυστήρια κουίζ.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα που υλοποιούν από το 2008 ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και η Vodafone για την παρακολούθηση και προστασία της καφέ αρκούδας, μέσω του δικτύου κινητής επικοινωνίας της τελευταίας.

Για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε: Χαρούλα Κρομυάδου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, 2310555920, hkromiadou@arcturos.gr

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 Α) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1) 20 χρόνια ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ!!!

Τα παιδιά πληροφορούνται για τα 20 χρόνια δράσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την άγρια ζωή και το φυσικό περιβάλλον, τις αρκούδες, τους λύκους και τα δάση μέσα από μια σύντομη διαδραστική παρουσίαση.

Β) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΟΥΙΖ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΔΩΡΑ

2) Βρες τη φωτογραφία και κέρδισε αναμνηστικά δώρα ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Αρχίζει το παιχνίδι και η περίηγηση των παιδιών στην έκθεση φωτογραφίας. Το κάθε τμήμα καλείται να συμπληρώσει ένα διασκεδαστικό και γεμάτο γρίφους κουίζ. Πίσω από κάθε γρίφο κρύβεται μια φωτογραφία, μια δράση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και δεκάδες προσπάθειες για την προστασία της ελληνικής φύσης. Όσους πιο πολλούς γρίφους λύσει η κάθε τάξη τόσο αυξάνει τις πιθανότητες να κερδίσει αναμνηστικά σχολικά είδη ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Γ) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ

3) Βγες φωτογραφία με τον λύκο και την αρκούδα

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μια φωτογράφιση-έκπληξη των παιδιών με την αρκούδα και τον λύκο. Κατά την έξοδό τους, θα συναντούν τα άγρια ζώα και θα φωτογραφίζονται με αυτά, για να απαθανατίσουν το ευχάριστο ραντεβού τους με την άγρια φύση.

This entry was posted in Περιβαλλοντική εκπαίδευση. Bookmark the permalink.

1 Response to Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης

  1. Παράθεμα: Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο &Delt

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s