Μαραθωνοδρόμος 11 μηνών για τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Η μόλις 11 μηνών Λήδα Καλογεροπούλου αποφάσισε να τρέξει στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας για καλό σκοπό: Αποφάσισε να συγκεντρώσει χρήματα για την υποστήριξη του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ! Έτσι, οι γονείς της, ο Γιώργος και η Ίριδα, αποφάσισαν να στείλουν την παρακάτω επιστολή:

«Η κόρη μας, η Λήδα, η οποία είναι μόλις 11 μηνών, είναι ένα ξεροκέφαλο διαβολάκι. Πριν από λίγο καιρό μας ανακοίνωσε ότι θα ήθελε να τρέξει στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας (και τα 42 χλμ. της διαδρομής) στις 11 Νοεμβρίου 2012!

Μπορείτε να φανταστείτε το άγχος και την απόγνωσή μας; Η μαμά της και εγώ προσπαθήσαμε να την μεταπείσουμε – και τι δεν της είπαμε: ότι είναι πάρα πολύ μικρή για ένα τέτοιο εγχείρημα, ότι είναι φιγουρατζού και άλλα πολλά! Μάταια όμως! Είναι τόσο ξεροκέφαλη! Σε ποιον να έμοιασε άραγε;

Βρήκε μάλιστα και το κατάλληλο όχημα γι’ αυτήν της την προσπάθεια. Για ρίξτε μια ματιά στη φωτογραφία:

Έτσι, ο κλήρος έλαχε στον «ατυχή» πατέρα της, τον Γιώργο, να τη συνοδεύσει – αν και απρόθυμα είναι η αλήθεια. Τουλάχιστον, για να χρυσώσει το χάπι στους γονείς της, το διαβολάκι μας πρότεινε  να συγκεντρώσει χρήματα για έναν καλό σκοπό. Η μικρούλα μας έχει – αν μη τι άλλο – κοινωνική συνείδηση!

Σε κάποιο πρωϊνό οικογενειακό συμβούλιο και μετά από πολλές συζητήσεις αποφασίσαμε ότι το τυχερό ίδρυμα θα είναι ο «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» , η ελληνική μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) που έχει ως στόχο την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της αειφορίας της ελληνικής υπαίθρου. (http://www.arcturos.gr/en/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=36&Itemid=3 (Το έμβλημά της, το αρκουδάκι, μπορεί και να έπαιξε κάποιον ρόλο στην επιλογή της οικογένειας Καλογερόπουλου.)

Πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη και φερέγγυα ΜΚΟ με 20 χρόνια δράσης στον τομέα της προστασίας της περιβαλλοντικής βιοποικιλότητας και της άγριας ζωής στην Ελλάδα. Η οικογένειά μας πιστεύει, ομόφωνα, ότι το  σημαντικότερο υλικό κεφάλαιο της Ελλάδος (δηλ. το μοναδικό περιβάλλον και η φύση της) είναι ο αδιαφιλονίκητος παράγοντας-ρυθμιστής του μακραίωνου πολιτισμού μας. Η τρέχουσα κρίση δεν απειλεί μόνο τα νοσοκομεία, τα σχολεία και τα ορφανοτροφεία της Ελλάδας αλλά και την κιβωτό της ψυχή της: την ανθρώπινη διάσταση της μεσογειακής της φύσης, την πηγή και τη δύναμη του ελληνικού πολιτισμού για χιλιάδες χρόνια. Εάν μακροχρόνια χαθεί το κεφάλαιο αυτό τότε κινδυνεύει η επιβίωση του Ελληνικού πολιτισμού.  

Όπως καταλαβαίνετε, η υποστήριξή σας – η ηθική αλλά ενδεχομένως και η υλική – είναι ζωτική για το σχέδιο της μικρής μας Λήδας.

Εάν το μόλις 11 μηνών μωρό μας θέλει να τρέξει 42 χλμ. σε 4 ώρες, σίγουρα χρειάζεται λίγη βοήθεια και από εσάς.

Ελάτε λοιπόν στην Αθήνα να τη χειροκροτήσετε κατά τη διαδρομή του κλασσικού Μαραθωνίου! Ή αν δεν μπορείτε να είστε εκεί, στείλτε της τις ευχές σας και την αγάπη σας και, γιατί όχι, αντί να πιείτε έναν φραπέ σήμερα, υποστηρίξτε το σχέδιο της για το αύριο … Σκοπός της Λήδας είναι να υιοθετήσει ένα από τα αρκουδάκια που φιλοξενούνται στο Περιβαλλοντικό Κέντρο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και να το επισκεφτεί την επόμενη χρονιά (ενώ θα σχεδιάζει ήδη την επόμενη της περιπέτεια).

Σημεία συλλογής εισφορών:

τα γραφεία της Ίριδας και του Γιώργου στη Φραγκφούρτη και για τους εν Ελλάδι θαυμαστές της Λήδας το σπίτι της Μελίνας στην Αθήνα

ή

Μπορείτε να καταθέσετε τις εισφορές σας απευθείας στον λογαριασμό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, με την ένδειξη:

“LEDAK MARATHON for ARCTUROS”

BANK: NATIONAL BANK OF GREECE

IBAN: GR69 0110 2100 0000 2104 8106 351

BIC: ETHNGRAA

Beneficiary: ARCTUROS

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας και την υποστήριξή σας

Οι απεγνωσμένοι γονείς της
Γιώργος και Ίρις»

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s