Οι εθελοντές μας σε δράση, το καλοκαίρι!

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υποδέχεται και φιλοξενεί εκατοντάδες εθελοντές καθόλη τη διάρκεια του έτους, κυρίως όμως τους καλοκαιρινούς μήνες. Φέτος, αποφασίσαμε να επανεισάγουμε τα οικογενειακά προγράμματα εθελοντισμού, μέσω των οποίων γονείς και παιδιά μπόρεσαν να πάρουν μέρος ως εθελοντές στις δράσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο νομό Φλώρινας.

Συνολικά φιλοξενήθηκαν 12 οικογένειες με τα παιδιά τους και τους ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους στο έργο μας. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο έτος!

Φεστιβάλ:

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έδωσε το παρόν σε φεστιβάλ για παιδιά και νέους σε διάφορες περιοχές στη βόρεια και νότια Ελλάδα. Η αρχή έγινε  στη Θεσσαλονίκη με το φεστιβάλ Παραθινούπολη για μια εβδομάδα. Ακολούθησε το Food Festival για δεύτερη χρονιά. Εκεί οι εθελοντές μας μύησαν τα παιδιά στις λιχουδιές που αγαπά η αρκούδα κατασκευάζοντας μπάρες δημητριακών με βάση αγαπημένα φρούτα της καφέ αρκούδας. Οι Ακτές Αλλιώς έκλεισαν τον κύκλο εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη και τη σκυτάλη πήρε το Earth Festival στη Βλάστη Κοζάνης από τις 13 έως και τις 15 Ιουλίου.

Οι εθελοντές μας επισκέφθηκαν επίσης τη Νάουσα Ημαθίας και ως παιδαγωγική ομάδα έλαβαν μέρος στο Παιδικό Φεστιβάλ της Νάουσας. Το τέρμα μας ήταν το River Party που έγινε στο Νεστόριο Καστοριάς από την 1η έως τις 5 Αυγούστου.

Και λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία η ομάδα μας στην Αθήνα βρέθηκε για 3 μέρες στο Kids4Fun στο Πάρκο Νερού στην Αθήνα.

Οι δράσεις όμως δεν σταματούν μια και o ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα συμμετέχει στο GreenWave Festival την Κυριακή 16/9/2012 με παιχνίδια για παιδιά και νέους στο πάρκο δίπλα από το Θέατρο Κήπου. Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας για την προσφορά, το ζήλο τους και την ηθική τους υποστήριξη!

Οι δράσεις στο Καταφύγιο:

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι μήνες συντήρησης και φροντίδας των εγκαταστάσεων από τις φθορές του χειμώνα. Ο χειμώνας που πέρασε ήταν αρκετά βαρύς οπότε προκάλεσε σημαντικές φθορές στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Νυμφαίο και την Αγραπιδιά. Οι εθελοντές που συμμετείχαν το καλοκαίρι προχώρησαν σε εργασίες συντήρησης και επιδιόρθωσης των εγκαταστάσεων, καθάρισαν, περιποιήθηκαν τις αυλές, συμμετείχαν σε ποτίσματα και σκαλίσματα οπωροφόρων δέντρων. Με λίγα λόγια άφησαν το στίγμα τους μέσα από την προσφορά τους!

 

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s