Οικογενειακά προγράμματα εθελοντισμού

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υλοποιεί οικογενειακά προγράμματα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Οικογένειες που επιθυμούν να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ώστε να συμμετέχουν στο εθελοντικό πρόγραμμα ΑΡΘΟΥΡΟΣ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή. Είναι υποχρεωτικό τα παιδιά που θα συμμετέχουν να έχουν συμπληρώσει το 8ο έτος της ηλικίας.

Κάθε οικογένεια μπορεί να διαμείνει από 3 μέρες μέχρι και μια εβδομάδα. Οι εργασίες ξεκινούν από τις 9.00 το πρωί μέχρι και τις 5.00 το απόγευμα και ορίζονται ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν και το πρόγραμμα βγαίνει καθημερινά.

Η υπόλοιπη μέρα είναι στη διάθεση σας να απολαύσετε δραστηριότητες στη φύση της ευρύτερης περιοχής και να δοκιμάσετε τις τοπικές γεύσεις.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ παρέχει στέγη στο σπίτι των εθελοντών και εσωτερική μεταφορά στις εγκαταστάσεις. Οι εργασίες με τις οποίες ασχολούνται οι εθελοντές είναι:

– Συμμετοχή στο παιδαγωγικό εργαστήρι «ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙΑ», που λειτουργεί στο Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα στη Νίκειο Σχολή στο Νυμφαίο
– Υποδοχή επισκεπτών, ξεναγήσεις
– Ταΐσματα, φροντίδα των χώρων (καταφύγια)
– Διάνοιξη μονοπατιών
– Κατασκευαστικές εργασίες εφόσον υπάρχει ανάγκη
– Πωλητήρια αναμνηστικών προϊόντων.

Οι οικογένειες εργάζονται μαζί, ενώ για τα παιδιά επιλέγονται εργασίες που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητες τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Υπεύθυνη Εθελοντών, Μαρία Τσιτινίδου (2310 555920, mtsitinidou@arcturos.gr).

Βιαστείτε να κλείσετε ημερομηνίες!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s