«Give Wildlife in Greece a chance»: O ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και η Mom σε εκστρατεία ενημέρωσης στην Αμερική

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και η Mom διέσχισαν τον Ατλαντικό και ταξίδεψαν μέχρι την Αμερική ως πρεσβευτές μίας άλλης Ελλάδας: αυτής που αγωνίζεται για τη φυσική κληρονομιά της και αισιοδοξεί ότι το έργο για την προστασία της φύσης πρέπει και οφείλει να συνεχιστεί.

Με τίτλο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης: «Give Wildlife in Greece a chance», ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και η MΟm βρέθηκαν από τις 27 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου σε πόλεις των ΗΠΑ με σκοπό να προβάλουν το έργο τους για την προστασία της καφέ αρκούδας, της φώκιας, του λύκου και συνολικά, του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

Προσκεκλημένοι των Green Hellenes, εκπρόσωποι των δύο οργανώσεων είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με Έλληνες της Διασποράς, περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους Αμερικανούς πολίτες αλλά και δημοσιογράφους με στόχο την ενημέρωση για τις απειλές που αντιμετωπίζει το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας και τις δράσεις που αναλαμβάνουν οι δύο οργανώσεις για την προστασία του.

Ο Δρ. Αλέξανδρος Καραμανλίδης, βιολόγος πεδίου, ειδικός και συντονιστής έρευνας για τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και τη MOm, παρουσίασε το ερευνητικό έργο και την πολυετή δράση των δύο οργανώσεων για την καφέ αρκούδα, τη μεσογειακή φώκια, το λύκο και άλλα απειλούμενα είδη της άγριας πανίδας και επισήμανε την επιτακτική ανάγκη προστασίας τους.

Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων

Βοστώνη, 26 Απριλίου: το campus ενός από τα μεγαλύτερα και λαμπρότερα Πανεπιστήμια του κόσμου, του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, υποδέχτηκε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και τη MΟm, το μεσημέρι, στην πρώτη τους παρουσίαση του ερευνητικού τους έργου στις ΗΠΑ. Φοιτητές από εξειδικευμένους κλάδους μελέτης του περιβάλλοντος (Ecology dpt.) είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσουν – προς μεγάλη τους έκπληξη- τις δράσεις των δύο οργανώσεων στην Ελλάδα, αλλά και να θέσουν επιστημονικές απορίες και ερωτήματα στα οποία απάντησε πρόθυμα ο Δρ. Καραμανλίδης.

Βοστώνη, 26 Απριλίου: το ίδιο βράδυ, η δεύτερη κατά σειρά παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο Maliotis Cultural Center που αποτελεί κέντρο διοργάνωσης σημαντικών καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων που προάγουν την Ελληνική κουλτούρα και πολιτισμό. Μέλη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το έργο των δύο οργανώσεων και να γίνουν με τη σειρά τους φορείς του μηνύματος για την προστασία της άγριας ζωής στην Ελλάδα.

Ν. Υόρκη, 30 Απριλίου: το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη φιλοξένησε την πρώτη παρουσίαση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και της Mom στην πόλη. Σημαντικά μέλη της επιστημονικής κοινότητας της Αμερικής, εργαζόμενοι στα Ηνωμένα Έθνη αλλά και Έλληνες ομογενείς παρευρέθησαν στην εκδήλωση. Ιδιαίτερη αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσε στην Ελληνική κοινότητα το οπτικό υλικό που παρουσίασαν οι δύο οργανώσεις, ένα βίντεο με εικόνες και ήχους από μία άγνωστη για εκείνους σύγχρονη Ελλάδα που έχει να παρουσιάσει μια πλούσια βιοποικιλότητα.

Ν. Υόρκη, 2 Μαΐου: το Ελληνικό Προξενείο έδωσε στέγη στη δεύτερη παρουσίαση της ενημερωτικής εκστρατείας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και της Mom στη Νέα Υόρκη. Σε μία ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα, οι παρευρισκόμενοι άκουσαν και έμαθαν για τα είδη της άγριας ζωής που απειλούνται στην Ελλάδα και είχαν την ευκαιρία να στηρίξουν, ηθικά και έμπρακτα, τις δύο οργανώσεις για τη συνέχιση του σημαντικού έργου τους για τη διάσωσή τους.

Ουάσινγκτον, 4 Μαΐου: στο χώρο εκδηλώσεων του Ορθόδοξου Καθεδρικού Ναού της Αγίας Σοφίας και υπό την αιγίδα της Hellenic Society Prometheas,  πραγματοποιήθηκε η τελευταία παρουσίαση των δύο οργανώσεων στην Αμερική. Η Ελληνοαμερικανική κοινότητα της Ουάσινγκτον αγκάλιασε με θέρμη και ενθουσιασμό την παρουσία του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και της Mom στην πόλη. Με ξεχωριστό ενδιαφέρον και πρωτοφανή έκπληξη για το σημαντικό επιστημονικό έργο που επιτελούν τόσο ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, όσο και η Mom, παρακολούθησαν την ομιλία και την ολιγόλεπτη ενημερωτική ταινία.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s