Το Let’s Do It ήρθε και στην Ελλάδα… και φυσικά ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ήταν εκεί

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο πλαίσιο της διεθνούς εθελοντικής καμπάνιας Lets Do It* καθάρισε από σκουπίδια δύο χώρους δασικής αναψυχής, στην περιοχή Μπαρμπαγιώργης και Ατλαντίδα, στο δάσους του Σέιχ Σου.

Η συνάντηση έγινε στις 9.30πμ στο Λευκό Πύργο, ώστε να μεταφερθούμε στο σημείο καθαρισμού στο δάσος του Σέιχ Σου. Ο χώρος δασικής αναψυχής Μπαρμπαγιώργης είχε οριστεί για καθαρισμό γι’ αυτό και μόλις φτάσαμε χωριστήκαμε σε ομάδες, πήραμε τον εξοπλισμό μας (γάντια, σακούλες και νερά) και ξεκινήσαμε δουλειά. Στην πορεία μεταφερθήκαμε στο χώρο δασικής αναψυχής Ατλαντίδα για να συλλέξουμε τα τελευταία. Η Ατλαντίδα είναι βρίσκεται κοντά στο ζωολογικό κήπο και προσελκύει περισσότερο κόσμο για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να μεταβούμε εκεί.

Είναι ευτυχές το γεγονός ότι ο δήμος είχε καθαρίσει τους κάδους και οι χώροι ήταν καθαροί από ογκώδη απορρίμματα. Κατά κύριο λόγο συλλέξαμε αποτσίγαρα, καπάκια, σπασμένα γυαλιά και ξεχασμένα αλουμινένια μπουκάλια, χαρτιά και μικροαντικείμενα που αφήνουν οι εκδρομείς. Συνολικά συγκεντρώσαμε 20 σακούλες απορριμμάτων, χωρητικότητας  6-8 κιλών.

Το Let’s Do It είναι μια καμπάνια στην οποία συμμετέχουν κάθε χρόνο όλο και περισσότερες χώρες και είναι σημαντικό το γεγονός ότι και η Ελλάδα θέλησε να πάρει μέρος. Επιπλέον, είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι νέοι άνθρωποι αλλά και παιδιά ενισχύουν την ιδέα του εθελοντισμού και αναγνωρίζουν ότι όλοι έχουμε υποχρέωση να διατηρούμε καθαρό το περιβάλλον αλλά και δικαίωμα να το χαιρόμαστε!

Ευχαριστούμε θερμά τα λυκόπουλα από το … σύστημα προσκόπων Θεσσαλονίκης για τη διαρκή τους προσφορά, τους ακούραστους εθελοντές μας  αλλά και όλους τους πολίτες που έλαβαν μέρος στη δράση.

Ευελπιστούμε ότι ο χώρος θα διατηρηθεί καθαρός καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

* Το Lets Do It ξεκίνησε το 2008 στην Εσθονία και είχε στόχο να καθαριστεί μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια με τη βοήθεια εθελοντών. Στις 3 Μαΐου του 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις.

Από τότε το Lets Do It εξαπλώθηκε παγκοσμίως και κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους δίνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το περιβάλλον.

This entry was posted in Εκδηλώσεις, Περιβάλλον. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s