Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο σεμινάριο του ΚΠΕ Βελβεντού-Σιάτιστας

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Από τις 27-29 Απριλίου συμμετείχαμε στο επιμορφωτικό σεμινάριο του ΚΠΕ Βελβεντού-Σιάτιστας με τίτλο «ΜΜΕ και Περιβάλλον» και εντυπωσιαστήκαμε τόσο από την φιλοξενία των διοργανωτών όσο και από την αποδοχή των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ από το κοινό -που ήταν εκπαιδευτικοί.

Πιο συγκεκριμένα, η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ Χαρούλα Κρομυάδου παρουσίασε το πετυχημένο διαδραστικό πρόγραμμα Δάσος, Πηγή Νερού και Ζωής και ανέλυσε τη μέθοδο προβολής του περιεχομένου του, που συνδέεται άμεσα με τις εφαρμογές του Μιντιακού Γραμματισμού και της Σύγχρονης Παιδαγωγικής (παρουσίαση σε μορφή τηλεπαιχνιδιού, παιγνιώδης μορφή, σύνδεση της άγριας ζωής με τη ζωή των παιδιών στις πόλεις μέσα από την καθημερινότητά τους).

Η Θεοδότη Τζημούλη, μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, παρουσίασε τον ενθουσιασμό των παιδιών στο πρόγραμμα Θέλεις να γίνεις ένα ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙ; στο Νυμφαίο Φλώρινας. Ένα πρόγραμμα για τη φύση μέσα στην υπέροχη φύση του Νυμφαίου, που μυεί τα παιδιά στη διαδικασία να κάνουν την άγρια ζωή κομμάτι της ζωής τους.

Τέλος, ο εικονογράφος και συνεργάτης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ Μιχάλης Καζάζης παρουσίασε σε εργαστήριο το παιδικό βιβλίο Ο ΠΑΤΟΥ και τα ζώα του δάσους. Οι εκπαιδευτικοί έγιναν για λίγο παιδιά και απόλαυσαν τη εικαστική δημιουργία, ενώ παρακολούθησαν τρόπους δημιουργικής αξιοποίησης ενός παραμυθιού για τα άγρια ζώα.

Ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική ομάδα του ΚΠΕ Βελβεντού-Σιάτιστας για την πρόσκληση, τη φιλοξενία αλλά και τη δυνατότητα που μας έδωσαν να παρουσιάσουμε στους εκπαιδευτικούς μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούμε σε όλη την Ελλάδα.

This entry was posted in Περιβαλλοντική εκπαίδευση. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s