Η παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στα σχολεία της Ελλάδας

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η εξειδικευμένη παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ υλοποίησε το περασμένο μήνα δεκάδες προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την πρόσκληση. Πιο συγκεκριμένα:

-Στο 6ο Διαπολιτισμικό Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη.

Υλοποιήσαμε κατασκευές (σκατζοχοιράκια, αρκουδοκουτάκια, οργκάμι αρκούδας και λύκου) και την παιδική παρουσίαση για την καφέ αρκούδα στο τμήμα ένταξης του σχολείου. Η δράση εντάσσεται στις εκδηλώσεις που υλοποιεί δωρεάν ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

-Στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καπής Κλειούς στη Μυτιλήνη

Ένας από τους ΑΡΘΟΥΡΟΥΣ μας, ο Χρήστος Σεραφειμίδης, βρέθηκε στην Μυτιλήνη και δεν άφησε την ευκαιρία αναξιοποίητη για τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Για μία σχολική μέρα μιλούσε στους κατάπληκτους μαθητές για την αρκούδα, το λύκο, τα δάση των ορεινών περιοχών και τις υπόλοιπες δράσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Αν και κάτοικοι ενός νησιού ο ενθουσιασμός τους ήταν μεγάλος.

Σ’ ευχαριστούμε Χρήστο!

-Στην Ελληνογερμανική Αγωγή στην Αθήνα

Η  Β’ τάξη των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων έζησε μια έντονη μέρα στο σχολείο της άγριας ζωής (πρόγραμμα με παρουσίαση, παιχνίδια και κατασκευές για το δάσος και τους κατοίκους του). Στο κλείσιμο του προγράμματος η αυλή του σχολείου γέμισε αρκούδες που έπεφταν απ’ τον ουρανό!!

-Και στο Δημοτικό Σχολείο Ισθμίας Κορίνθου

Αν και στην Πελοπόννησο δεν ζουν εδώ και πολλά χρόνια αρκούδες, αυτές επέστρεψαν στο σχολείο της Ισθμίας με τον δικό τους τρόπο. Οι τάξεις γέμισαν με ίχνη του μεγαλύτερου χερσαίου θηλαστικού της Ευρώπης. Ευχαριστούμε τη διευθύντρια κυρία Μανώλη για την πρόσκληση.

This entry was posted in Περιβαλλοντική εκπαίδευση. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s