Από μικροί μαθαίνουμε ότι τα δηλητήρια σκοτώνουν τη φύση!

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+ με τίτλο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ ΣΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΠΙΛΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΕ». LIFE09 NAT/ES/000533, στις  15 & 16 Δεκεμβρίου 2011, πραγματοποίησε επισκέψεις και παρουσιάσεις σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Αμπελίου και της Οξύνειας Καλαμπάκας.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και τη δράση του, κυρίως όμως για τη δράση του προγράμματος, το πρόβλημα της παράνομης δηλητηρίασης, την αντιμετώπιση του και τη σημασία της συνεργασίας κτηνοτρόφων και κυνηγών για την καταπολέμησή του. Στο τέλος της συνάντησης εξελίχθηκε συζήτηση ανταλλαγής απόψεων τόσο με τους γονείς και τους καθηγητές όσο και με τα παιδιά που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα.

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον καθηγητών και γονέων ήταν μεγάλη και ενθουσιώδης.

Ευελπιστούμε ότι η τοπική κοινωνία θα αγκαλιάσει τη δράση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου από τα παράνομα δηλητηριασμένα δολώματα και θα κατανοήσει τη σημασία της προς όφελος των κατοίκων και του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής!

Ευχαριστούμε τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Τρικάλων, κ.κ. Χ. Καφανέλη και Θ. Τσέλιο, για τη συνεργασία.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s