Αρχιχρονιά και… τροχαίο με θύμα λύκο!

Το πρώτο τροχαίο ατύχημα με θύμα την άγρια πανίδα συνέβη κιόλας τη Δευτέρα 2/1/2012. Το τροχαίο έλαβε χώρα στην επαρχιακή οδό Γερανίων – Κοκκινογείων  Ελασσόνας με θύμα ένα νεαρό θηλυκό λύκο βάρους 25 κιλών.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έσπευσε στην περιοχή και διαπίστωσε σοβαρό τραυματισμό του λύκου και ανεπανόρθωτη βλάβη στη σπονδυλική στήλη. Μετά από εύλογο χρονικό διάστημα η κατάσταση του ζώου παρέμενε κρίσιμη και μη αναστρέψιμη, οπότε και ως μοναδική επιλογή αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε ευθανασία για το άτυχο ζώο τηρώντας τους ηθικούς όρους αλλά και το επιστημονικό πρωτόκολλο. Ακολούθησε η ταφή του ζώου σε χώρο του δασαρχείου Ελασσόνας.

Τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ ενημέρωσε για το περιστατικό συνεργάτης της ΑΝΙΜΑ ενώ συμμετείχαν ενεργά σε όλη την επιχείρησης η Δασάρχης Ελασσόνας, κα Ζωή Σφίκα, και η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή.

Σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων με θύματα άγρια ζώα, η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε συνεργασία με τις Αρμόδιες Αρχές, περιθάλπει τα τραυματισμένα ζώα και φροντίζει για την ασφαλή επιστροφή τους στο φυσικό περιβάλλον, συλλέγει σημαντικά επιστημονικά δεδομένα για τη μελέτη και προστασία της άγριας πανίδας και φροντίζει για την ασφαλή ταφή των νεκρών ζώων. Συνολικά ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ προτείνει στην Πολιτεία τη λήψη των ενδεδειγμένων προστατευτικών μέτρων για την ασφάλεια των οδηγών και της άγριας πανίδας στους μεγάλους οδικούς άξονες και πιέζει για την υλοποίηση και εφαρμογή τους.

Παρακαλούμε τους πολίτες-οδηγούς διερχόμενους τις επαρχιακές οδικές οδούς ημιορεινών και δασικών περιοχών να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να διατηρήσουμε το πιο σπάνιο και πολύτιμο κομμάτι της φύσης, την άγρια ζωή κι ας ευχηθούμε το πρώτο τροχαίο ατύχημα με θύμα λύκο για το 2012 να είναι και το τελευταίο.

This entry was posted in Λύκος. Bookmark the permalink.

1 Response to Αρχιχρονιά και… τροχαίο με θύμα λύκο!

  1. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΝΟΣ λέει:

    ΚΑΛΥΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΡΗΜΑ ΠΟΛΗ ΚΡΗΜΑ ΠΟΥ ΧΤΗΠΗΣΑΝΕ ΤΙΝ
    ΛΥΚΕΝΑ
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΘΑ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΤΗΜΟΡΟΥΝΤΕ ΘΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ
    ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s