Τα άγρια ζώα μπήκαν σε τάξη

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Μια μεγάλη γιορτή στήθηκε χθες στην Κεντρική βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με τίτλο «Τα άγρια ζώα μπαίνουν σε τάξη» που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης και την ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών υπό την επίβλεψη της Επίκουρης Καθηγήτριας του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. Ελένης Χοντολίδου.

Δεκάδες νεαροί συγγραφείς μαζί με τους δασκάλους τους ήρθαν για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη χαρά της δημιουργίας και της ομαδικής συνεργασίας. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η «Ιστορία των 30 ιστοριών και των 500 συγγραφέων», όλες οι γραπτές δημιουργίες των 30 σχολικών τάξεων  με θέμα τα άγρια ζώα. Επίσης, προβλήθηκε βίντεο σχετικό με την υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο επιμελήθηκε το Τμήμα Εικονοληψίας των ΙΕΚ Ξυνή Θεσσαλονίκης. Από τα κείμενα ήταν φανερή η ευαισθητοποίηση των παιδιών αλλά και η ένθερμη υποστήριξή τους στα άγρια ζώα, τόσο αυτά που ζουν ελεύθερα στη φύση όσο και αυτά που βρίσκονται σε καθεστώς αιχμαλωσίας.

Στο τέλος  από τις 30 πολύ καλές ιστορίες βραβεύτηκαν οι 8 καλύτερες. Τα βραβεία απένειμαν ο Σπύρος Πέγκας, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού και η Ελένη Χοντολίδου, ενώ οι μικροί συγγραφείς παρέλαβαν τα βραβεία τους μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού.

This entry was posted in Εκδηλώσεις, Τα άγρια ζώα μπαίνουν σε τάξη. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s