Τα άγρια ζώα μπήκαν σε 36 τάξεις

«Τα άγρια ζώα μπήκαν σε 36 τάξεις» από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και τις  Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές που γνώρισαν τα άγρια ζώα έγραψαν ιστορίες με την καθοδήγηση των ειδικών.

Η κάθε σχολική τάξη ανέπτυξε το δικό της κείμενο (αφήγηση, ημερολόγιο, άρθρο, επιστολή, συνέντευξη, ρεπορτάζ) προκειμένου να αποτυπώσει μέσα από δημιουργική γραφή τις εντυπώσεις, τους προβληματισμούς και τις σκέψεις της για τα άγρια ζώα που ζουν ελεύθερα στη φύση και γι’ αυτά που ζουν σε συνθήκες αιχμαλωσίας. Οι ιστορίες συγκινητικές, τρυφερές, ευφάνταστες, δυνατές και πρωτότυπες αποτυπώνουν την ευαισθητοποίηση και την ευαισθησία για την άγρια ζωή και το περιβάλλον.

Από τις 30 πολύ καλές ιστορίες, τις καλύτερες διάλεξαν οι  Άρης Δημοκίδης, Συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Ανδρέας Καρακίτσιος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Α.Π.Θ. και Ελένη Χοντολίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής Α.Π.Θ.

Το Τμήμα Εικονοληψίας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ εργάστηκε για την παραγωγή του βίντεο υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27, 2ος όροφος), ώρα 19:00 τα παιδιά-οι συγγραφείς, οι ειδικοί, οι κριτές και τα άγρια ζώα σας  περιμένουν σε μια εκδήλωση για την «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ 30 ΙΣΤΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 500 ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων «Ημέρες Βιβλιοθηκών» που διοργανώνει η Διεύθυνση των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης και  η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού,  Παιδείας και Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s