Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ιδρυτικό μέλος του EARS

Almere, Ολλανδία 12-13 Μαΐου – Ίδρυση του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τα Κέντρα Διάσωσης και τα Καταφύγια Άγριων Ζώων, EARS (European Alliance for Rescue Centers and Sanctuaries).

Μετά από ειδική συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στην πόλη  Almere της Ολλανδίας στις 12 και 13 Μαΐου και στις εγκαταστάσεις του Καταφυγίου Εξωτικών Ειδών της οργάνωσης AAP, ιδρύθηκε το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για τα Κέντρα Διάσωσης και τα Καταφύγια Άγριων Ζώων με τον τίτλο «EARS»: European Alliance for Rescue Centers and Sanctuaries.

Στην ιδρυτική συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από 20 οργανώσεις από όλη την Ευρώπη και αφού παρουσίασαν τις επιμέρους δράσεις τους αλλά και παρόμοιες συνεργασίες και δίκτυα από την Αμερική (NAPSA), την Αφρική (PASA) και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καταφυγίων Ζώων GFAS) συμφώνησαν στην ίδρυση μίας συμμαχίας για τα Κέντρα Διάσωσης και τα Καταφύγια των άγριων ζώων στην Ευρώπη.

Αποστολή  του δικτύου θα είναι :

  • η καθιέρωσης της επικοινωνίας μεταξύ μελών του δικτύου
  • η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των οργανώσεων
  • η κοινή αντιπροσώπευση σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και η ανάπτυξη συνεργασιών με αντίστοιχα δίκτυα σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο
  • η διεθνή αναγνώριση των  Κέντρων Διάσωσης και των Καταφυγίων Άγριων Ζώων ως απαραίτητες δομές για την προστασία των ζώων σε επίπεδο ευζωίας και προστασίας των ειδών.

Από την πλευρά του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ παρουσιάστηκε το Περιβαλλοντικό Κέντρο του τόσο με τις εγκαταστάσεις των Καταφυγίων Αρκούδας και Λύκου όσο και με τις δράσεις του. Επιπλέον στο δίκτυο συμμετέχουν και άλλες ευρωπαϊκές περιβαλλοντικές οργανώσεις με Καταφύγια Αρκούδας με τις οποίες ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμμετέχει στην ομάδα ειδικών για  τις αιχμάλωτες αρκούδες  του  ΙΒΑ (IBA Captive Bear Expert Team).

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s