Ο Κυριάκος & ο Μανώλης στο διάστημα

Οι περιπέτειες των δύο μικρών αρκούδων κατά την απαγωγή τους από εξωγήινους

Τα δύο μικρά αρκουδάκια του Αρκτούρου, πέφτουν θύματα απαγωγής από εξωγήινους.  Τρία ξεχωριστά ημερολόγια (αυτά των δύο αρκούδων, των μαθητών που επιχείρησαν τη δραπέτευση και των εξωγήινων που απήγαγαν τα ζωάκια) θα μας ενημερώσουν για τις φανταστικές περιπέτειες που έζησαν τα δύο αρκουδάκια.

Συντακτική ομάδα-Υπεύθυνοι εικονογράφησης & επιμέλειας: Όλοι οι μαθητές/τριες της ΣΤ2 του 67ου Δ.Σ Θεσσαλονίκης.

10/5/2011

Kαλημέρα πατουσοημερολόγιο.

Είμαι ο Μανώλης, o αρκουδάκος. Πόσο καιρό έχω να σου γράψω; Κοντά τρεις μήνες! Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα, γιατί ξεκουράστηκα όλο το χειμώνα! Ο χειμέριος ύπνος μου έκανε καλό! Η φύση εδώ στην Πίνδο τώρα είναι καταπληκτική. Πρέπει να έβρεξε και να χιόνισε πολύ όλο το χειμώνα, γιατί το χορτάρι είναι άφθονο. Ευτυχώς γιατί μόλις πρωτοξύπνησα, το τοπίο ήταν ακόμα χιονισμένο. Αφού σκέφτηκα ότι έκανα λάθος και έπρεπε να ξαναρίξω έναν υπνάκο.  Eγώ και ο αδερφός μου είμαστε οι μικρότεροι της παρέας.  Μόλις βγήκα και  περπάτησα λίγο , κατάλαβα ότι δεν ξύπνησε κανένας από την παρέα ακόμα. Τι στο καλό, πρώτος ξύπνησα;

Σ’ αφήνω  τώρα πατουσοημερολόγιο, για να πάω να δω τι κάνουν και οι υπόλοιποι.

«Ωχ, ωχ!  Τι συμβαίνει;  Κάτι με τραβάει!  Πού πάω; Μα πού βρίσκομαι;  Τι είναι αυτοί οι περίεργοι άνθρωποι;  Ή δεν είναι άνθρωποι;  Πω,πω!
Τι τεράστια μάτια που έχουν;

Μα που με πάνε;  Όχι, όχι δεν θέλω να μπω σε κλουβί. Έμαθα να ζω ελεύθερος! Αχ! Καλά που σε κρατούσα στα χέρια μου και σε έχω για παρέα πατουσοημερολογιάκι μου.  Με απήγαγαν αυτοί οι άσχημοι!  Αμάν, απήγαγαν και τον αδερφό μου, τον Κυριάκο!»

10/5/2011

Aγαπημένο μου ημερολόγιο,
Σήμερα έχω να σου γράψω συνταρακτικά νέα.  Δε θα το πιστέψεις τι έγινε! Είχα πάει μαζί με τους συμμαθητές και τη δασκάλα μου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη . Ενημερωθήκαμε  για το έργο του « Αρκτούρου » και τη συμβολή του στα ζώα προς εξαφάνιση.  Μάθαμε για την ιστορία των αρκούδων και την ταλαιπωρία τους  τα προηγούμενα χρόνια, όταν ζούσαν σκλαβωμένα ή ορφανά.  Συγκινηθήκαμε από τη στοργή και την αγάπη που δείχνει ο κόσμος στα ζώα και πολύ περισσότερο για τα δύο πιο μικρά αρκουδάκια, το Μανώλη και τον Κυριακό, που βρέθηκαν ορφανά από κτηνοτρόφους  που τα περιέθαλψαν και τα παρέδωσαν στον Αρκτούρο για περισσότερη προστασία.

Την ώρα που αποχωρούσαμε, ο ουρανός ξαφνικά σκοτείνιασε και ένας εκκωφαντικός ήχος  ακούστηκε.  Από το πουθενά, μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, ξεπρόβαλλε ένα τεράστιο διαστημόπλοιο και προσγειώθηκε στη μέση του δρόμου. Να μη σου τα πολυλογώ, έγινε μεγάλος σαματάς!
Τα παιδιά όμως , μετά το πρώτο ξάφνιασμα, κρυφτήκαμε για να δούμε τι θα ακολουθήσει.  Αμέσως ξεπρόβαλλαν δύο περίεργα όντα με μεγάλο κεφάλι, χωρίς μαλλιά  και τεράστια  περίεργα μάτια.  Κοίταξαν τριγύρω με περιέργεια.  Κοιτάχτηκαν μεταξύ τους και αμέσως έβαλαν σε ενέργεια ένα περίεργο εξάρτημα που προεξείχε από το διαστημόπλοιο που έμοιαζε με ηλεκτρική σκούπα.  Σε λίγο, ίσα που καταλάβαμε τι έγινε, είδαμε να φέρνουν δύο αρκούδες και να τις σπρώχνουν μέσα στο διαστημόπλοιο.  Η μια μάλιστα κρατούσε στα χέρια της κάτι σαν ημερολόγιο.  Μετά από αυτή την περίεργη ενέργειά τους, αποβιβάστηκαν οι εξωγήινοι και έφυγαν με τον ίδιο εκκωφαντικό ήχο που ήρθαν.

Όλοι μαζί πήραμε την απόφαση να τις απελευθερώσουμε , αφού μάθουμε που πήγαν και γιατί.
Η τύχη ήταν με το μέρος μας.  Κάτι πολύ περίεργο έπεσε από το διαστημόπλοιο την ώρα της απογείωσής του. Έμοιαζε με χαλάκι.  Το πλησιάσαμε και μόλις πήγαμε να το ακουμπήσουμε αυτό ανασηκώθηκε.  Έγινε θαύμα!  Ήταν ένα μαγικό χαλί!
Ένας μάγος, που κατά περίεργο τρόπο γνώριζε όλη την ιστορία που ζήσαμε  προσφέρθηκε να μας βοηθήσει.  Μας έδωσε λοιπόν έναν ηλεκτρονικό χάρτη,  τρεις μπαλίτσες με μαγικές δυνάμεις και  έγραψε  κάτι ακαταλαβίστικα σε μας λόγια  που θα έπρεπε να πούμε δυνατά μόλις θα έφτανε η ώρα να ξεκινήσουμε το ταξίδι.

13/5/2011

Γειά σου ημερολογιάκι μου.

Είμαι και πάλι κοντά σου μετά από την πιο τρελή περιπέτεια που θα μπορούσα να ζήσω!
Μόλις διαβάσαμε δυνατά τα ακαταλαβίστικα λόγια του μάγου, το μαγικό χαλί ανασηκώθηκε και πέταξε ψηλά.  Μέχρι να καταλάβουμε τι έγινε, το χαλί αύξησε ταχύτητα και πέρασε μέσα από την ατμόσφαιρα στο διάστημα.    Απομακρυνόμασταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα από τη Γη.
Περνούσαμε ανάμεσα από αστέρια.  Πλησιάσαμε ένα περίεργο πλανήτη που με την πρώτη ματιά θα νόμιζε κάποιος ότι δεν υπήρχε ζωή πάνω του.  Το χαλάκι μας πάρκαρε.  Βγήκαμε φοβισμένοι και μουδιασμένοι.  Δεν μπορούσαμε να περπατήσουμε παρά μόνο να πετάξουμε.  Φοβερό!
Πετάξαμε λοιπόν και είδαμε από μακριά ένα φωτισμένο βράχο τεράστιο.  Πλησιάσαμε και μόλις φτάσαμε μπροστά του άνοιξε .  Περνώντας μέσα στο βράχο, ακούσαμε κάτι περίεργους ήχους, σαν κλάματα ζώων. Σε λίγο άρχισε να χτυπάει κάτι σα συναγερμός και φώτα να αναβοσβήνουν.  Καταλάβαμε ότι γίναμε αντιληπτοί και ότι ήρθε η ώρα να γίνουμε αόρατοι ώστε να πλησιάσαμε την κύρια είσοδο του χώρου.
Οι εξωγήινοι  έτρεχαν πανικόβλητοι και έψαχναν τον εχθρό τους.  Καθώς άνοιξαν μια μεγάλη πόρτα,  ανενόχλητοι περάσαμε στο χώρο που φύλαγαν με προσοχή τα δύο αρκουδάκια.

Τα είχαν βάλει μέσα σε κάτι περίεργα κλουβιά και τα είχαν συνδέσει με
καλώδια.  Αόρατοι καθώς ήμασταν ανοίξαμε τα κλουβιά, αποσυνδέσαμε τα αρκουδάκια και τα απελευθερώσαμε.  Αμέσως δώσαμε και σ’ αυτά να πάρουν το μαγικό
φίλτρο που θα τα έκανε αόρατα και εξαφανιστήκαμε πετώντας.

Φτάσαμε έξω από το βράχο,  βρήκαμε το χαλάκι μας και επιστρέψαμε με
ιλιγγιώδη ταχύτητα στον πλανήτη μας.

Φτάνοντας, ο μάγος μας περίμενε και μας έδωσε τα συγχαρητήριά του για την τόλμη μας, μαζί με κάτι πλακέτες που μας ανακήρυσσαν «Προστάτες όλων των ζώων της Γης».
Παρέλαβε αυτός τα δύο αρκουδάκια για να τα επιστρέψει με ασφάλεια στο Νυμφαίο
και εμείς μείναμε πίσω, μη πιστεύοντας ακόμα όλα όσα ζήσαμε.

Ημερολογιάκι μου, μη με περάσεις για τρελό.  Όλα όσα σου έγραψα έγιναν!

Γειά σου τώρα, πάω για ύπνο , μήπως και ονειρευτώ όλα όσα έζησα!

Αγαπημένο ημερολόγιο,

Σήμερα επισκέφτηκα με την παρέα μου πολλούς πλανήτες, ο πιο
περίεργος από όλους ήταν η Γη. Εκεί είδα κάτι περίεργα όντα , που τα αποκαλούν
ανθρώπους,  να γράφουνε τις εντυπώσεις
τους από τη μέρα που πέρασε σε ένα παρόμοιο ημερολόγιο και μου άρεσε πολύ.  Πρώτη φορά γράφω.

Όλα σ’ αυτόν τον πλανήτη είναι περίεργα.  Οι άνθρωποι έχουν συναισθήματα.  Μιλάνε πολύ, αγκαλιάζονται, χορεύουν, κολυμπάνε  και ξαφνικά φωνάζουν και χτυπιούνται.  Οι πιο πολλοί , παρατήρησα,  ότι δείχνουν ιδιαίτερη αδυναμία σε κάτι άλλα περίεργα όντα που  έχουν τέσσερα πόδια και τα αποκαλούνε  ζώα.
Άλλα ζώα είναι σε σπίτια μαζί με τους ανθρώπους, άλλα είναι ελεύθερα και ζουν μέσα σε δάση  άλλα όμως σκλαβωμένα και ζουν σε τσίρκο ή ζωολογικούς κήπους .
Μερικά ζώα όμως ενώ ζουν ελεύθερα μέσα στο δάσος, παρατήρησα ότι ο άνθρωπος τα φροντίζει και τα προσέχει ιδιαίτερα. Μου έκανε εντύπωση λοιπόν αυτό και το είπα σε άλλους δύο φίλους μου.

Αποφασίσαμε να τα πάρουμε στο δικό μας πλανήτη να τα εξετάσουμε και να ανακαλύψουμε τι ιδιαίτερο έχουν.  Είναι πολύ μαλλιαρά, καφετιά, ογκώδη  και δεν μυρίζουν ιδιαίτερα ευχάριστα.  Άκουσα που τα λέγανε αρκουδάκια. Τι  είναι αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν άραγε από τα άλλα ζώα που προσελκύει τους ανθρώπους και τα αγαπάνε τόσο πολύ;  Θα το ανακαλύψουμε αύριο που θα φτάσουμε στο εξεταστήριό μας.

Η συγγραφική ομάδα απαρτίζεται από τους εξής μαθητές της ΣΤ2
τάξης:

(αλφαβητικά ως προς το επίθετο)

Κατερίνα Αβραμίδου                                      Σοφία  Ξανθοπούλου

Γερασιμούλα Λάμε                                         Παντελής Ποστόλ

Παναγιώτης Λαφτσής                                     Μαρία Σγούρου

Θανάσης Μέγας                                             Μαρία Σιδηροπούλου

Κλαίρη Μελετλίδου                                         Μαρία Σιμιτσιάδου

Τζέσικα Μέμα                                                 Αλέξανδρος Σωτηρίου

Ραφαήλ Μερτίρι                                             Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

Εύα Μίχου                                                      Χριστίνα Τσαούσι

Χριστίνα Μίχου                                               Γιάννης Τσατσανίδης

Παναγιώτης Μπασμαρής                               Ιωάννα Τσιόγκα

Βλαδίμηρος Μπουρνάντζε                             Ελεάνα Φαργκάνη

Ανδρέας Ντολεσίδης                                       Ιωάννα Χαρίδου

Καρολίνα Χεϊρανίδου

Η δασκάλα της τάξης

Χαρούλα Πασσίδου

This entry was posted in Τα άγρια ζώα μπαίνουν σε τάξη. Bookmark the permalink.

3 Responses to Ο Κυριάκος & ο Μανώλης στο διάστημα

  1. Ο/Η karolina λέει:

    Einai telioo!!!!!!!

  2. Ο/Η Γιάννης Τσατσανίδης λέει:

    aplos teleio ❤

  3. Παράθεμα: ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ: Βραβεία! | My Family

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s