Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ξεκινάει συλλήψεις…

Πιστή στη παράδοση των τελευταίων τριών ετών, η ερευνητική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ πραγματοποιεί και φέτος τη δράση της για τη σύλληψη αρκούδων με σκοπό τη ραδιοπαρακολούθησή τους, μέσω του δικτύου κινητής επικοινωνίας της Vodafone, στα μέσα Απριλίου.

Την ομάδα «σύλληψης» αποτελούν εφτά άτομα (έξι βιολόγοι και μια κτηνίατρος) και συμμετέχουν σε αυτήν και οι αγαπημένοι μας συνάδελφοι Miguel de Gabriel Hernando από την Ισπανία και John Beecham από τις ΗΠΑ. Το «αρχηγείο» της ομάδας έχει στηθεί αυτή τη φορά λίγο έξω από το χωριό Βογατσικό, κοντά στην πόλη της Καστοριάς, και οι προσπάθειες σύλληψης θα διαρκέσουν έναν μήνα περίπου.

Η τοποθέτηση κολάρων στις αρκούδες  θα συμβάλλει στη μελέτη των πρότυπων κίνησης ατόμων του τοπικού πληθυσμού της αρκούδας σε σχέση με το νότιο τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού, «Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή». Δράσεις σύλληψης αρκούδων έχουν γίνει ήδη στο κεντρικό κομμάτι του άξονα, ενώ το επόμενο χρόνο οι δράσεις θα επεκταθούν και στο βόρειο κομμάτι του άξονα που δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα.

Ευχαριστούμε την εταιρία κινητής επικοινωνίας Vodafone για την υποστήριξη και την Εγνατία Οδός Α.Ε. για την παροχή του εξοπλισμού.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ξεκινάει συλλήψεις…

  1. Ο/Η τρομακτικο λέει:

    μονο ετσι θα σταματησει το κακο που γινεται…..μπραβο σας!!

  2. Ο/Η χριστινα λέει:

    Το έργο που ξεκινάτε είναι εξαιρετικό….συνχαριτιρια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s