Οι τελευταίες ειδήσεις

Στις 8.00 το πρωί του Σαββάτου, 15 Ιανουαρίου κάτοικοι του Δ.Δ Ακρινής Κοζάνης, εντόπισαν αρκούδα πολύ κοντά στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό ( ΑΗΣ) Αγίου Δημητρίου Κοζάνης.

Το ζώο προσπάθησε να φύγει προς το Βέρμιο αλλά η έντονη παρουσία κατοίκων  το τρόμαξε και το ανάγκασε να κινηθεί σε λάθος κατεύθυνση και πολύ κοντά στον κεντρικό δρόμο που ενώνει τα Δ.Δ Ακρινής και Αγίου Δημητρίου.

Σύμφωνα με τους κατοίκους το ζώο που έδειχνε χαμένο και φοβισμένο από την ανθρώπινη παρουσία κινήθηκε κοντά στο φράχτη του ΑΗΣ ώσπου εντοπίστηκε να τρώει και να κινείται μέσα σε μια χωματερή με πολλά απορρίμματα φαγητών. Από την στιγμή που το ζώο εντοπίστηκε στον ΑΗΣ και έπειτα, στο σημείο συγκεντρώθηκε πάρα πολύς κόσμος που έβλεπε και φωτογράφιζε το ζώο.

Διαβάστε περισσότερα

 

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για τα μεγάλα σαρκοφάγα της χώρας μας και η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης και Επικοινωνίας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ χρειάστηκε να επέμβει δύο φορές.

Στον Έβρο, λύκος θανατώθηκε από πυροβολισμό 2χλμ από το χωριό Μεταξάδες στον Έβρο. Τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ ενημέρωσε πολίτης ενώ την περιοχή επισκέφτηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης και Επικοινωνίας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για να κάνει αυτοψία και να συλλέξει τα απαραίτητα γενετικά δείγματα.

Επίσης, θανατωμένη αρκούδα βρέθηκε στο Δ.Δ Παλιούρας, του Δήμου Δεσκάτης, του νομού Γρεβενών. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης και Επικοινωνίας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που επισκέφτηκε την περιοχή βρήκε το ζώο πρόχειρα θαμμένο στους νότιους πρόποδες του όρους Καμβούνια.

Διαβάστε περισσότερα

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s