Η ΕΥΖΩΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ απασχολεί και επίσημα πια την Ευρώπη

To 1o Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Εκπαίδευση για την Ευζωία των Ζώων» πραγματοποιήθηκε στις 1-2 Οκτωβρίου στο συνεδριακό χώρο του Ευρωκοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες από την DG SANCO (Directorate General for Health and Consumers).

To Συνέδριο άνοιξε ο Επίτροπος για την Υγεία και τον Καταναλωτή, κ. John Dali. Κεντρικό θέμα του ήταν η διερεύνηση των μεθόδων που εισάγουν στην εκπαίδευση την ευζωία των ζώων από ηθική και επιστημονική σκοπιά καθώς και το ρόλο των media στη διαμόρφωση γνώμης και την ευαισθητοποίηση του κοινού στο ίδιο ζήτημα.

Με το σύνθημα «Ο καθένας είναι υπεύθυνος» η διοργάνωση είχε ως στόχο την προώθηση περισσότερης πληροφορίας σχετικά με εκπαιδευτικά εργαλεία και προγράμματα που σχετίζονται με θέματα ευζωίας των ζώων και τη σημασία της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των πολιτών, των κτηνοτρόφων, των επαγγελματιών, των φροντιστών, των εμπόρων και άλλων ειδικών ομάδων αναφοράς στον τρόπο της ανθρώπινης συμπεριφοράς προς τα ζώα.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ εκπροσωπήθηκε τόσο ως μια οργάνωση που συμμετέχει διεθνώς στην περιβαλλοντική εκπαίδευση όσο και ως μέλος του δικτύου END CAP.

Περισσότερα εδώ

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s