Οι ωραιότερες ιστορίες για τον λύκο

Μετά τον διαγωνισμό που υλοποιήθηκε την ημέρα του πάρτι Ο λύκος αλλιώς για την «ωραιότερη ιστορία του λύκου» σας παρουσιάζουμε τους νικητές:

1ο Βραβείο «Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο κυνηγός» Εύα Στρατζέλα

Για την πρωτότυπη ανατροπή του γνωστού μύθου.

2ο Βραβείο «Το έξυπνο λυκάκι», Στέλλα-Μαρία Δημοπούλου

Για την έξυπνη μεταφορά της ζωής μιας αγέλης.

3ο Βραβείο «Το λυκάκι πήγασος», Αγγελική Κουζούντογλου

Για τα ευαίσθητα περιβαλλοντικά μηνύματα.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι, οι οποίοι καλούνταν να γράψουν μια πρωτότυπη ιστορία με θέμα τον λύκο αλλά και να την εικονογραφήσουν μέσα από ένα πλούσιο υλικό φωτογραφιών και σκίτσων από τη ζωή του λύκου.

Η επιλογή δεν ήταν εύκολη καθώς πολλές ιστορίες ήταν πρωτότυπες και με πλούσια φαντασία.  Οι νικήτριες κερδίζουν έναν έπαινο για την ωραιότερη  ιστορία αλλά και αναμνηστικά ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με θέμα τον λύκο.

Σας παραθέτουμε τις νικήτριες  εικονογραφημένες ιστορίες  που βλέπουν τον λύκο αλλιώς και είναι  απολαυστικές!

Συγχαρητήρια!!!

Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο κυνηγός

Εύα Τρατσέλα

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένας λύκος με έναν γιο, που τον λέγανε Γιώργο. Ένα βράδυ ο μπαμπάς του Γιώργου, του είπε μια ιστορία για μια λύκαινα που την έλεγαν Κοκκινοσκουφίτσα. Ήταν ένα λυκάκι, πολύ καλό και γλυκό, που μάγευε τους άλλους. Μια μέρα που η γιαγιά της ήταν άρρωστη, πήγε να την επισκεφτεί. Η μαμά της, της είπε να προσέχει τον κακό κυνηγό. Η Κοκκινοσκουφίτσα αφού το συζήτησε με τη μαμά της, ξεκίνησε το δρόμο της. Στη μέση του δρόμου συνάντησε τον κακό κυνηγό. Αυτός της πρότεινε να πάει από τον αριστερό δρόμο γιατί υποτίθεται πως ήταν πιο γρήγορος. Αυτός πήγε από τον δεξί δρόμο που είναι πιο γρήγορος. Αφού ο κυνηγός έφτασε πρώτος στο σπίτι της γιαγιάς, την έβαλε μέσα στην ντουλάπα της. Μόλις έφτασε η Κοκκινοσκουφίτσα είδε τον κυνηγό, τρόμαξε, αλλά αυτός άκουσε τις φωνές της και την έβαλε κι αυτήν μέσα στη ντουλάπα. Έπειτα από όλα αυτά, σε λίγη ώρα ήρθε και ο μεγάλος λύκος. Αφού μπήκε μέσα, ο κυνηγός   απ’ την τρομάρα του το έβαλε στα πόδια. Από τότε η Κοκκινοσκουφίτσα άκουγε τις συμβουλές που της έδιναν και έτσι δεν έμπλεκε πουθενά!!!.

————————————————————–

Το έξυπνο λυκάκι

Στέλλα-Μαρία Δημοπούλου

Μια φορά και έναν καιρό, μέσα σε ένα δάσος ήταν μια μαμά λύκαινα κι ένας μπαμπάς λύκος.  Ζούσαν μέσα σε έναν θάμνο. Κάποτε η μαμά λύκαινα γέννησε ένα λυκάκι που ήταν πολύ έξυπνο και το λέγανε Ρόκι. Ο Ρόκι πια μεγάλωσε και έγινε δυνατός. Προσπάθησε να βρει φίλους και βρήκε μια αρκουδίτσα. Την ώρα που έπαιζαν, μια φωνή ακούστηκε. Ήταν ένα πουλάκι που προσπαθούσε να πετάξει. Πέρασαν 2 χρόνια και έγινε μεγάλος. Πείνασε και σκέφτηκε να φάει ένα ελάφι. Έτρεχε μέσα στο δάσος, τελικά έπιασε ένα ελάφι, το έφαγε και χόρτασε. Μετά ο Ρόκι πήγε να κοιμηθεί. Όταν ξύπνησε, ήταν ξεκούραστος και πήγε να παίξει με την αρκουδίτσα και το πουλάκι. Ο λύκος φρόντιζε το κοπάδι και ανέβηκε σε έναν βράχο για να δει αν είναι όλα καλά και είδε μια λύκαινα. Γίναν φίλοι και παίζανε. Ο λύκος την ερωτεύτηκε και η λύκαινα τον ερωτεύτηκε. Τότε αποφασίσανε να μείνουν μαζί. Παίζανε από το πρωί μέχρι το βράδυ.  Γνωρίστηκαν και αγαπήθηκαν. Το  ‘ξέραν και οι γονείς τους. Κοιμήθηκαν και το απόγευμα ξαναπαίζανε συνεχώς. Η λύκαινα έγινε έγκυος. Τότε σημαίνει ότι έγιναν γονείς και γέννησαν ένα αξιολάτρευτο λυκάκι. Έτσι ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Τέλος

———————————————————

Το λυκάκι πήγασος

Αγγελική Κουζούντογλου

Ήταν ένα λυκάκι πολύ όμορφο. Μια μέρα στο δάσος που έμενε, ήρθε μια μάγισσα η οποία ήταν πολύ κακιά. Το λυκάκι θύμωσε γιατί η μάγισσα έβαλε φωτιά στο δάσος και της όρμηξε. Η μάγισσα θύμωσε και γι’ αυτό το μάγεψε. Το πρωί ήταν ο εαυτός του και το βράδυ θα γινόταν λυκάκι πήγασος. Τα μάγια έλυσε μετά από πολύ καιρό μια καλή νεράιδα.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s