Ο λύκος και στο Fringe Festival

O ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Athens Fringe Festival που στόχο έχει την ανάδειξη νέων καλλιτεχνικών προτάσεων σε ένα «πανηγύρι των τεχνών». Στις 19 και 20 Ιουνίου εθελοντές μας θα βρίσκονται στο Κτήριο 56 του Ελληνικού Κόσμου (Πειραιώς 260) με τη δράση για τον λύκο Η ζωή μου είναι στα χέρια σας.

Με ένα επιδαπέδιο παζλ για τον λύκο διαστάσεων 1,60Χ2,00 που δημιούργησαν οι ίδιοι εθελοντές θα καλούν τους επισκέπτες να αποφασίσουν για το μέλλον του λύκου. Το παζλ είναι διπλής όψης. Από τη μια πλευρά εικονίζεται ένας νεκρός λύκος και από την άλλη ένας ζωντανός. Αυτοί που θα συναρμολογούν το παζλ θα επιλέγουν ποια πλευρά θα σχηματίσουν και έτσι θα αποφασίζουν για το μέλλον του λύκου στην Ελλάδα. Παράλληλα, οι εθελοντές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα δίνουν πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους που απειλούν τον λύκο αλλά και τη σπουδαιότητά του στα ελληνικά δασικά οικοσυστήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Fringe Festival πατήστε εδώ.

This entry was posted in Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

3 Responses to Ο λύκος και στο Fringe Festival

 1. Ο/Η ΛΕΩΝΙΔΑΣ λέει:

  «Αυτοί που θα συναρμολογούν το παζλ θα επιλέγουν ποια πλευρά θα σχηματίσουν και έτσι θα αποφασίζουν για το μέλλον του λύκου στην Ελλάδα. »

  Μακάρι να αποφάσιζαν όντως έτσι για το μέλλον του λύκου στην Ελλάδα….. Αχ…..

 2. Ο/Η Ματίνα λέει:

  Πολύ καλή η ιδέα για το πάζλ ως προς την ευαισθητοποίηση, αλλά δυστυχώς υπάρχει και η πραγματικότητα που αναφέρει και ο Λεωνίδας! Δεν μπορούμε όμως να μένουμε και με σταυρωμένα χέρια κάποια στιγμή θα καταλάβουμε στην Ελλάδα πόσο σημαντικά είναι όλα τα ζώα και τα φυτά…

 3. Ο/Η Κώστας Σαββίδης λέει:

  ‘Oμορφη κ παιχνιδιάρικη ιδέα το παζλ, θα ενθουσιάσει τα παιδια!
  Αναρωτιέμαι όμως αν τα κομμάτια του θα είναι αρκετά μεγάλα ώστε να είναι εμφανές από την αρχή ποιά πλευρά φτιάχνει κάποιος. Θα ήταν κρίμα, ας πούμε, κάποια παιδιά που ξεκινούν πιστεύοντας οτι φτιάχνουν την πλευρά με τον ζωντανό λύκο, να παραπλανηθούν και κατά λάθος να φτιάξουν την πλευρά με τον νεκρό λύκο.

  Θα γνωρίζετε το παιδικό βιβλίο «Τα Τρία Μικρά Λυκάκια». Είναι βέβαια κάπως παλαιό ήδη αλλά δεν νομίζετε οτι είναι πολύ πετυχημένο στο να αποκαλύπτει τον τρόπο που μαθαίνουμε από παιδιά να συνδέουμε το «κακό» με συγκεκριμένα ζώα; Ίσως κάποιες τέτοιες προσπάθειες είτε μέσω βιβλίων είτε μέσω ταινιών/documentaries/cartoons κλπ. να «πιάνουν» περισσότερο στα παιδιά.

  Συγχαρητήρια για τις προσπάθειες και το έργο σας.
  Σαββίδης Κώστας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s