Τσίρκο με ζώα στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία

Συνεχίζει την περιοδεία του τσίρκο με ζώα στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Και ενώ οι Δήμοι Κοζάνης και Γρεβενών εισάκουσαν το αίτημα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και των τοπικών Οικολογικών Κινήσεων και αποφάσισαν επίσημα την απαγόρευση εγκατάστασης τσίρκων με ζώα με αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων, η Καστοριά φιλοξένησε τσίρκο με ζώα και το θέμα δεν φαίνεται να απασχολεί τη Δημοτική Αρχή.
Στην Κοζάνη, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε για απαγόρευση των άγριων ζώων, οπότε το τσίρκο χρησιμοποιεί μόνο τα οικόσιτα ζώα γεγονός που δεν ακυρώνει την πρακτική της εκπαίδευσης ζώων και των δύσκολων συνθηκών διαβίωσης.

Tην Παρασκευή πληροφορηθήκαμε ότι θα λειτουργεί τσίρκο με ζώα από τις 14-18 Μαϊου στην Πτολεμαϊδα και μόλις χτες ότι θα υπάρχει τσίρκο από τις 21-24 Μαϊου στον δρόμο Βέροιας-Νάουσας.

Προστέθηκε 21/5 : Και μία ευχάριστη εξέλιξη, πληροφορηθήκαμε ότι ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας που είχε δοθεί από το δήμο Βέροιας για το τσίρκο που θα λειτουργούσε από σήμερα έως τις 24/5!

Ενημερώστε μας για λειτουργία τσίρκου με ζώα στην περιοχή σας στο arcturos@arcturos.gr για να στείλουμε επιστολή διαμαρτυρίας στον δήμο που το φιλοξενεί.

Η συγκέντρωση των υπογραφών συνεχίζεται και θα σταματήσει μόνο όταν η Ελλάδα θα είναι χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα! Ευχαριστούμε όλους εσάς που υπογράφετε.

Για υπογραφές εδώ

This entry was posted in Ελλάδα: χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα. Bookmark the permalink.

3 Responses to Τσίρκο με ζώα στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία

  1. ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!

  2. Ο/Η Θανάσης λέει:

    Η δήμαρχος της Βέροιας, δυστυχώς περιορίστηκε στο να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας του τσίρκο, (μετά από παρέμβαση του σωματείου ΖΩ.Η) και δεν απαγόρεψε την λειτουργία του. Δεν έδωσε εντολή στην αστυνομία να το σφραγίσει όπως είχε αρμοδιότητα να κάνει.

    Έχουν μάθει αυτό το κόλπο τελευταία οι δήμαρχοι: ή δεν δίνουν άδεια αλλά δεν κάνουν τίποτα άλλο, και λένε να εμείς είδατε; δεν του δώσαμε άδεια. Ή ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί είναι σε ιδιωτικό χώρο.

  3. Ο/Η Θανάσης λέει:

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ «MUNDIAL»:Το τσίρκο έφυγε απο το δήμο της Ιερισσού…Ο δήμαρχος μετά τις πιέσεις απο το τοπικό φιλοζωϊκό σωματείο και τα mails διαμαρτυρίας,δεν το άφησε να δώσει «παραστάσεις» σε άλλα χωριά του δήμου…Υπάρχουν φήμες ότι τώρα βρίσκεται στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής…Είναι κάποιος απο Χαλκιδική που μπορεί να μας το επιβεβαιώσει???

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s