Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στον Κόσμο του Παιχνιδιού

Μια εκδήλωση γεμάτη με πολλά παιχνίδια, πάρτι, διαδραστικές εκδηλώσεις και αγαπημένους τραγουδιστές και αθλητές που παίζουν μαζί με τα παιδιά θα υλοποιηθεί από τις 11-14 Μαρτίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στην Αποθήκη Γ. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με τους εθελοντές του θα βρίσκεται εκεί για να προβάλλει στους επισκέπτες τις δράσεις του. Παράλληλα, θα λειτουργεί πωλητήριο με αναμνηστικά ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για παιδιά (σχολικά είδη, παιδαγωγικά παιχνίδια).

Σας παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το παιχνίδι είναι η πιο αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών και έχει τεράστια σημασία για την ανάπτυξη τους. Το παιχνίδι είναι κίνηση, χαρά, δράση, εμπειρίες, ζωή.
Η προέλευση της λέξης παιχνίδι από τις λέξεις παις, παίζω, παιδεία αποτελεί και την ένδειξη, πόσο αυτή η λέξη συνδυάζει το παιδί, τη διασκέδαση, την πνευματική καλλιέργεια και την εκπαίδευσή του.
Πολλοί επιστήμονες έχουν τονίσει, πως το παιδί με το παιχνίδι δείχνει τη σωματική, συναισθηματική και κοινωνική του εξέλιξη, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να χειρισθεί την πραγματικότητα.
Και μάλιστα, από την ηλικία των τριών χρόνων το παράλληλο παιχνίδι (δύο παιδιά παίζουν στον ίδιο χώρο το καθένα χωριστά από το άλλο) αρχίζει να δίνει τη θέση του στα παιχνίδια συνεργασίας και αλληλεπίδρασης. Το παιδί απολαμβάνει όλο και περισσότερο να παίζει με άλλα παιδιά και να συμμετέχει σε ομαδικά παιχνίδια, καθώς μαθαίνει να μοιράζεται, να περιμένει τη σειρά του και να είναι μέλος μιας ομάδας.
Και ο σκοπός της εκδήλωσής μας, του πρωτότυπου, διαφορετικού, εναλλακτικού τετραημέρου, είναι αυτός!
Να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να παίξουν, να διασκεδάσουν και να μάθουν μαζί, σαν ομάδα!
Η εκδήλωση έρχεται στη Θεσσαλονίκη, με παιχνίδι, διασκέδαση και ψυχαγωγία  για τα παιδιά, αλλά και όλες τις ηλικίες. Από τις 11 έως και τις 14 Μαρτίου « Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ », θα ανοίξει τις πύλες του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στην Αποθήκη Γ’.
Ελάτε να συμμετάσχετε σε ένα τεράστιο πάρτυ με KARAOKE FESTIVAL, μουσικοχορευτικά και θεατρικά παιχνίδια, τραγούδια για παιδιά, θέατρο σκιών, ταχυδακτυλουργικά, κουκλοθέατρο, body painting, face painting, ζωγραφικό εργαστήρι και πολλές άλλες εκπλήξεις!
Ελάτε να πάρετε μέρος στο ειδικό εκπαιδευτικό – ψυχαγωγικό πρόγραμμα ‘Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ’ που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΕΣΙΣ και να ενημερωθείτε για τις δράσεις του ‘ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ’
Ελάτε να γνωρίσετε τα ινδάλματά σας, επώνυμους ποδοσφαιριστές και μπασκετμπολίστες που θα χαρίσουν μπάλες με τις υπογραφές τους,
Σας περιμένουμε για να γίνουμε όλοι μια παρέα! Πέμπτη και Παρασκευή από τις 4 το απόγευμα και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο από το πρωί!
Παρακαλούμε για μετάδοση και δημοσίευση της εκδήλωσης. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310869515, 6977577300 (Λίλιαν Σαράφη), ή στα emails: l_sarafi@otenet.gr και miltostr@hotmail.com

This entry was posted in Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

1 Response to Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στον Κόσμο του Παιχνιδιού

  1. Παράθεμα: Top post 11-03-2010 « σκάνδαλα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s