Ονειρούπολη: Η πόλη που ξεπέρασε κάθε όνειρο Θεσσαλονίκη: Τελικά γίναμε Μύλος!

Με σύμμαχο τον χειμωνιάτικο καιρό αλλά και τη δραστηριοποίηση πολλών πολιτών και εργαζομένων του Δήμου Δράμας η εκδήλωση της Ονειρούπολης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο επισκεψιμότητας. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ήταν εκεί σε ένα σπιτάκι που θύμιζε δάσος και δέχτηκε πάνω από 15,000 επισκέπτες που θέλησαν να ενημερωθούν για την καφέ αρκούδα και να την κατασκευάσουν από πηλό προκειμένου να την κρεμάσουν ως στολίδι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο τους.

Τα παιδιά λένε «Λευτεριά στον Μήτσο»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και φέτος η ψηφοφορία των παιδιών στην Ονειρούπολη για τη πιο δημοφιλή αρκούδα του Καταφυγίου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Νυμφαίο. Τα παιδιά συγκινήθηκαν από την ιστορία του Μήτσου, ο οποίος το έσκαγε από το ζωολογικό κήπο  της Φλώρινας, και έρχονταν μαζικά στο σπιτάκι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για να τον ψηφίσουν. Έτσι, ο Μήτσος βγήκε η πιο δημοφιλής αρκούδα αλλά πιο σημαντικό ήταν το ότι τα παιδιά είπαν «όχι στην αιχμαλωσία των άγριων ζώων».

Ευχαριστούμε το Δήμο Δράμας για τη φιλοξενία και την υιοθεσία του Μήτσου.

Τα Χριστούγεννα φέτος ήταν διαφορετικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Από τις 28 Νοεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου περίπου 50.000 επισκέπτες γιόρτασαν με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ στον ΜΥΛΟ. Κάθε πρωί με τα σχολεία (συνολικά 12,000 μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολικών βαθμίδων), αλλά και τα απογεύματα και τα σαββατοκύριακα,  παιδιά και μεγάλοι ενημερώθηκαν από τους εθελοντές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, διασκέδασαν με τα τραγούδια της φύσης και της άγριας ζωής, έπαιξαν παιχνίδια για τα άγρια ζώα και κατασκεύασαν πολλές και διαφορετικές δημιουργικές κατασκευές.

Ευχαριστούμε πολύ τον ΜΥΛΟ για τη φιλοξενία.

Ευχαριστούμε, επίσης, όλους τους εθελοντές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που συμμετείχαν στις παραπάνω εκδηλώσεις. Αν θέλετε κι εσείς να γίνεται εθελοντής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ επικοινωνήστε: Μαρία Στυλιάδου, mstyliadou@arcturos.gr

This entry was posted in Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s