ΌΧΙ σε τσίρκο με ζώα για Κοζάνη και Κικλίς

circus11

Ευχάριστες εξελίξεις στο θέμα της απαγόρευσης λειτουργίας τσίρκων με ζώα. Δύο νέοι Δήμοι έρχονται να προστεθούν στην εκστρατεία Ελλάδα: χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είχε ενημερωθεί ότι στην Κοζάνη λειτουργεί τσίρκο με ζώα και εξέφρασε την αντίθεσή του στον Δήμαρχο Κοζάνης με επιστολή του, στις 21/10/09. Ανάλογες κινήσεις και από την Οικολογική Κίνηση Πολιτών Κοζάνης οδήγησαν σε πρόταση-παρέμβαση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 2/11 οπότε και αποφασίστηκε η απαγόρευση αδειοδότησης τσίρκο που θα χρησιμοποιούν ζώα στις παραστάσεις τους από το  Δήμο Κοζάνης. Το παράδειγμα του Δήμου Κοζάνης θα ζητήσουμε να ακολουθήσουν και οι όμοροι Δήμοι ώστε όλη η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να κηρυχθεί ελεύθερη από τσίρκο με ζώα.

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κιλκίς στις 19/10/2009 αποφάσισε να μην δέχεται τσίρκο με ζώα στα όρια του Δήμου του και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου «το σκεπτικό της απόφασης είναι, ότι μια τέτοια φύσεως επιχείρηση μετατρέπει σε θέαμα ζώα που βρίσκονται σε κατάσταση αιχμαλωσίας, εφαρμόζοντας εν πολλοίς βίαιες και βασανιστικές μεθόδους».

Ευχαριστούμε όλους εσάς που υπογράψατε μέχρι σήμερα για την απαγόρευση της λειτουργίας τσίρκων με άγρια ζώα στην Ελλάδα. Η πίεση όλων έχει αποτέλεσμα. Οι υπογραφές συνεχίζονται, όσοι δεν έχετε υπογράψει μπορείτε και εδώ.

Advertisement
This entry was posted in Ελλάδα: χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα. Bookmark the permalink.

26 Responses to ΌΧΙ σε τσίρκο με ζώα για Κοζάνη και Κικλίς

 1. Ο/Η Scud λέει:

  Ευχάριστο! Επιτέλους, κάτι αρχίζει να γίνεται και στην Ελλάδα!

 2. Ο/Η ελένη λέει:

  αχ τι ωραία που αρχίζουμε σιγά σιγά να αγαπάμε τα ζώα!μακάρι να επεκταθεί και σε άλλους τομείς αυτό σύντομα!(βλ χορτοφαγία) 🙂

 3. Ο/Η Ηλέκτρα Τσίντου λέει:

  Μπράβο σας και πάλι μπράβο σας. Μπράβο και στους δημάρχους (για το τσίρκο). Μακάρι να βρίσκατε πάντοτε ευήκοα ώτα στα δίκαια αιτήματά σας (για τα ζώα).
  Η μόνη δυσάρεστη είδηση ήταν για το 10 μηνών αρκουδάκι. Ελπίζω μόνον να ήταν ατύχημα και να μην το σκότωσαν επίτηδες.
  ΗΤ

 4. Ο/Η ΡΕΝΑ ΝΩΛΗ λέει:

  Mπράβο σας.Συγχαρητήρια.Επιτέλους να αρχίσει να γίνεται κάτι δραστικά κ να μην περιοριζόμαστε μόνο στα λόγια.Τα ζωάκια έχουν ανάγκη την αγάπη μας κ το σεβασμό μας.

 5. Ο/Η Aris H. λέει:

  mazi sas «ekso ta tsirka»

 6. Ο/Η ΡΟΥΣΣΟΥ ΣΟΦΙΑ λέει:

  ΜΠΡΆΒΟ, ΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΉΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ…

 7. Ο/Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΝΝΟΥ λέει:

  Μπράβο! Πολύ ευχάριστη είδηση. Προτείνω να πιέσουμε και άλλους δήμους/δημάρχους να αποφασίσουν επί του θέματος χωρίς απαραίτητα να έχει προκύψει θέμα αδειοδότησης τσίρκου που χρησιμοποιεί ζώα.

 8. Ο/Η kotsoskorg λέει:

  Ωραία. Η Καβάλα τί κάνει κοιμάται? Που είσαι Σημιτζή ψηφοθήρα? βάλε τζίφρα για τα ζώα. Δεν σου άρεσαν οι φασαρίες πρίν 2 χρόνια ε?

  Η ιστορία έχει ώς εξής παιδιά:

  Πρίν 2 χρόνια ήρθε στην πόλη τσίρκο, και απο τους 130.000 πολίτες ζήτημα να πάτησαν το πόδι τους οι 10.Προς τιμή τους φυσικά! Όπως ήρθαν έφυγαν και δεν ξαναπάτησαν το πόδι τους οι τσίρκο-μεν. Αυτό είναι προς τιμή του λαού, ξαναλέω, αλλά πρέπει και οι φορείς να λάβουν θέσεις ευθύνης.

 9. Ο/Η sandy λέει:

  Sugxaritiria! oloi enantia sta tsirka me zwa.

  As sinexisoume etsi!

 10. Ο/Η Γεώργιος Καντέμης λέει:

  Επιτέλους,ήρθε η ώρα να αφυπνιστούν και κάποιοι έχοντας εξουσία και να βοηθήσουν το έργο τόσων ανθρώπων που χρόνια τώρα προσπαθούν να μας ευαισθητοποιήσουν,μπράβο!!!

 11. Ο/Η Teo Kolleman λέει:

  I am so gland who hear and i wish to follow and other communicate and finaly not see in Greece more violence in these lovely animals…

 12. Ο/Η popi m λέει:

  Επιτέλους .Μπράβο στην πρωτοβουλία των Δημοτικών Αρχών για την άρνηση της χορήγησης άδειας για την λειτουργία των τσίρκων στις πόλεις τους. Ελπίζω να παραδειγματιστούν και άλλοι φόρεις , και να σταματίσει η εκμεταλευση των ζώων .

 13. Ο/Η sissy konti λέει:

  AS SYNEXISOUME ETSI……MPRABO!!!!!!!!!!

 14. Ο/Η Αμαρυλλίς Φράγκου λέει:

  Μπράβο στον Αρκτούρο, μπράβο και στους συγκεκριμένους Δήμους!

 15. Ο/Η Σταυρος Δραστοπουλος λέει:

  Εξαιρετικη ενεργεια μπραβο στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και μεγαλο μπραβο στην ευαισθησια του δημοτικου συμβουλιου του Κιλκιις.

 16. Ο/Η Σταυρος Δραστοπουλος λέει:

  Εξαιρετικη ενεργεια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και μεγαλο μπραβο στην ευαισθησια του δημοτικου συμβουλιου του Κιλκιις.

 17. Ο/Η katerina adrachta λέει:

  ας συνεχίσουμε την προσπάθεια,γιατι αξίζει να αντιδρούμε σε οτι σάπιο μας πλασάρουν.Μπραβο στου νομούς.Παρακαλώ περισσότερη ενημέρωση στα σχολεία!!!!!!!!!!

 18. Ο/Η Rafy Mumin λέει:

  Yea,that’s so good…
  Finally,some one decide to do something for these poor animals…

 19. Ο/Η Εβίτα λέει:

  «O Σκοπός της φύσης δεν είναι η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους,αλλά η διασφάλιση της Βιοποικιλλότητας των ειδώ…»

 20. Ο/Η Εβίτα λέει:

  Επιτέλους ας ευαισθητοποιηθούμε Ολοι και ας καταλάβουμε πως χωρίς την Φύση και τα ζωάκια,ούτε εμείς μπορούμε να ζήσουμε…όλα είναι αλυσίδα…

 21. Ο/Η Τokiohotelitsa λέει:

  Έτσι μπράβο ! Αυτό είναι πολύ καλή είδηση !Μακάρι να κάνουν το ίδιο και άλλοι δήμοι …

 22. Ο/Η Alexia λέει:

  Παιδιά είναι στο χέρι σας,διαμαρτυρηθείτε στον Δήμο σας,ενημερώστε τον κόσμο. Εμείς εδώ στο Κιλκίς προσπαθούσαμε καιρό αλλά επιμείναμε και τα καταφέραμε. μπορείτε και εσείς..!!

 23. Ο/Η Πάνος λέει:

  Μπράβο για την πρωτοβουλία. Να μην ξαναέρθουντσίρκο με ζώα στην Ελλάδα και να ξαναέρθουν αυτά τα τσίρκο μόνο οταν έχουν αντικαταστήσει τα ζώα με τους ανθρλωπους που τα εκμεταλλεύονταν με οποιονδήποτε τρόπο. Τότε θα πληρώσω μια περιουσία για να πάω!

 24. Ο/Η Κακολύρη Παρασκευή λέει:

  Μπράβο !!! Επιτέλους κάτι γίνεται !! Πάνο κι εγώ μαζί σου..Θα πλήρωνα και εγω για ένα τέτοιο τσίρκο… πολλάααα χρήματα!!

 25. Ο/Η ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΚΙΚΗ λέει:

  Μπράβο… Η Κοζάνη και το Κιλκίς παράδειγμα για εμάς τους υπόλοιπους… Ας επεκτείνουμε αυτή την όμορφη προσπάθεια σε όλη την Ελλάδα! Στο χέρι μας είναι…

 26. Ο/Η Νικος λέει:

  μπραβο σε κοζανη και κιλκις.καπια στιγμη να γινη σε ολη την ελλαδα.ειμαι φιλοζωος και εκτρεφω ταχυδρομικα περιστερια,κανω ταξιδια σε ολη την χωρα και τα αφυνω απο διαφορα σημεια της χωρας μας και ερχοντε σπιτι μου.λατρευω γενικα τα ζωα και την φυση.εχω καταγκηλη στο παρελθον πουλιοπιαστες που εμπορευοντε αγρια πουλια της χωρας μας.ειμουν απο τους πρωτους που επερνα τηλ.σε ραδιοφονικους σταθμους και κατεκρινα τα τσιρκα που ερχονταν στην θεσσαλονικη.ονειρο μου ηταν να σταματισουν τα τσιρκα να εχουν ζωα,που ολοι ξερουμε τη τραβαν για να εκπαιδευτουν.χαρικα πολυ με αυτη την ειδηση.ευχομαι να εχει και συνεχεια σε ολη την ελλαδα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s