TransNatura 2009

TRANSNATURA 1 (1)

Με  νικητές τον εθελοντισμό και  τη συνεργασία ολοκληρώθηκε το Τριήμερο TRANSNATURA που διοργανώθηκε στις 18 – 20 Σεπτεμβρίου στο Νεστόριο, τις Πρέσπες και το Αμύνταιο  από τις Εταιρίες Οικοτουρισμού Βιτσίου, Γράμμου και Πρεσπών, το γενικό συντονισμό του Πολιτιστικού Τριγώνου Πρεσπών και τη συνεργασία του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

      Το  κύριο γεγονός, ένας ποδηλατικός  αγώνας βουνού σε τρία étape υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρία διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων Outsports και υπό την αιγίδα της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας Θράκης.

      Στον  πρώτο αυτό πιλοτικό αγώνα συμμετείχαν  αθλητές ερασιτέχνες ποδηλάτες  από όλη την Ελλάδα. Στόχος για  το transnatura του 2010 που θα διεξαχθεί 9-12 Σεπτεμβρίου είναι η καθιέρωση διεθνούς ποδηλατικού αγώνα με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών και ερασιτεχνών ποδηλατιστών.

      Η εκκίνηση δόθηκε στο Νεστόριο με αγώνα  ατομικής χρονομέτρησης, πλαισιώθηκε  με ποδηλατικούς αγώνες για παιδιά και νέους και κατέληξε σε γλέντι με μουσική και χορό από τοπική μπάντα και πλούσια τοπικά εδέσματα.        

 Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέας Λεούδης χαιρέτισε την εκδήλωση και συνεχάρη τους διοργανωτές, αθλητές και κατοίκους του χωριού για τη θερμή συμμετοχή τους. Ο Δήμαρχος Νεστορίου Χρίστος Γκοζλιόπουλος και ο πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Καστοριάς, Δήμαρχος Ορεστίδος Νίκος Τονονίδης παραβρέθηκαν στον αγώνα και στις εκδηλώσεις και απένειμαν τα βραβεία.

      Το  Σάββατο η εκκίνηση δόθηκε μπροστά  στο κτήριο της Νομαρχίας Καστοριάς  από τον Νομάρχη Καστοριάς  Κωνσταντίνος Λιάντση και την  υποψήφια βουλευτή της Ν.Δ. Βίβιαν Μπουζάλη. 

      Οι  ποδηλάτες κινήθηκαν στο δρόμο  από την Καστοριά μέχρι το Μελά του Δήμου Κορεστείων και από  εκεί, αφού ξεκίνησε η χρονομέτρηση, ακολούθησαν την κορυφογραμμή των  βουνών μέχρι τη Βίγλα, για να ξανανεβούν στην κορυφή Μπέλα Βόδα και να καταλήξουν στο Λαιμό της Πρέσπας. Η δεύτερη μέρα έληξε με την απονομή των βραβείων από τον Δήμαρχο Πρεσπών Λάζαρο Ναλπαντίδη και από τον αντιδήμαρχο Γιάννη Σιδηρόπουλο και ολοκληρώθηκε με συναυλία του Cabaret Balkan που δημιούργησε εξαιρετική ατμόσφαιρα γιορτής.

      Την τελευταία ημέρα η εκκίνηση δόθηκε μπροστά από το κτήριο της Νομαρχίας Φλώρινας και την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αντινομάρχης Χρίστος Ευαγγέλλου. Οι ποδηλάτες κινήθηκαν ομαδικά μέχρι τη Δροσοπηγή, απ΄ όπου ξεκίνησε η χρονομέτρηση, και συνέχισαν τη διαδρομή τους μέσω Νυμφαίου για Αμύνταιο, όπου έληξε ο ποδηλατικός αγώνας TRANSNATURA 2009. 

      Από το πρωί στην κεντρική πλατεία του  Αμυνταίου όπου έγινε και ο  τερματισμός του αγώνα είχαν  ξεκινήσει πλήθος εκδηλώσεων με αποκορύφωμα την αναπαράσταση του τρύγου με συμμετοχή μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων από όλη την περιοχή. Ο Δήμαρχος Αμυνταίου Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης απένειμε τα έπαθλα στους αθλητές.

      Ο στόχος της διοργάνωσης TRANSNATURA πέτυχε. Η συνεργασία ανάμεσα στους τοπικούς παράγοντες λειτούργησε. Δύο Νομοί, τρεις δήμοι, ομάδες πολιτών, επιχειρήσεις, χορηγοί, σύλλογοι και εθελοντές συνεργάστηκαν σε μια γιορτή του αθλητισμού και της φύσης.  Δίνουμε λοιπόν ραντεβού 9 με 12 Σεπτεμβρίου του 2010 για τον επόμενο ποδηλατικό αγώνα βουνού TRANSNATURA.  

ΤΑ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ  ΑΓΩΝΑ:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ
19 – 29 Παναγιώτης Γκολές Ξάνθη
30-39 Χρίστος Μυλωνάς Αθήνα
40 -49 Παναγιώτης Σκυλοδήμος* Αθήνα
50 και άνω Παναγιώτης Δαγκόπουλος Αθήνα

  * Ο Παναγιώτης Σκυλοδήμος σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στον αγώνα

This entry was posted in Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε